BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Mayaruiner och solsemester i Mexiko

En rundresa mellan Mexikos vackraste semesterparadis

15 dagar från 12.795:-

Mayaruiner och solsemester i Mexiko

15 dagar från 12.795:-

Kör från strand till strand på Riviera Maya

Mexiko är den perfekta destinationen för dig som längtar efter sol, sand och värme, och som gärna vill uppleva något mer på din badsemester. Här har vi samlat de tre berömda strandstäderna Cancun, Tulum och Playa del Carmen, som ligger en kort körtur från varandra på kustvägen Riviera Maya ut mot Karibiska havet. Se fram emot snorkling, spännande Mayaruiner och det viktigaste av allt: ren avkoppling.

Resplanen nedan är inte fast, utan kan anpassas efter dina önskemål.

Föreslagen resplan
DAG 1 - 4: CANCÚN

Välkommen till Mexiko! Ni landar i Cancun på Yucatan-halvöns nordöstra spets, där ni direkt kommer känna av det tropiska klimatet. Cancun kallas Yucatans pärla, och betyder ”en kruka med guld” på Mayaindianernas språk – ni kommer förstå varför när ni ser det. Här skiner solen året om, och de långa vita sandstränderna väntar runt hörnet.

Vi rekommenderar att ni bor i Zona Hotelara, den så kallade hotellzonen. Det är en 22 kilometer lång udde som sträcker sig ut i vattnet. Här ute bor de flesta turister, eftersom stränderna är otroliga och för att man hittar allt man behöver på en härlig badsemester.

Utöver direkt tillgång till de inbjudande blå vågorna finns här stora resorts och hotell, som alla har pool, restauranger och barer. Här finns det turistbyråer, butiker och nattklubbar, och om ni vill röra lite på er finns det gott om möjligheter för alla upptänkliga former av vattensport och underhållning för alla åldrar. Oavsett vad ni längtar efter kommer ni inte behöva lämna hotellzonen.

Därefter kan ni köra till färjan och ta den till Isla Mujeres (20 km/12 miles – 1 timme)

DAG 4 – 7: ISLA MUJERES

Efter att ha sett det mesta av hotellzonen och fått lite färg, föreslår vi att ni tar er till den närliggande paradisön Isla Mujeres. Den ligger strax norr om Cancun, och är enkel att ta sig till med färjan som avgår många gånger varje dag.

Här ute är tempot lugnare, och naturen står mer i fokus. Stränderna är lika fantastiska som på fastlandet, men här är chansen större att få dem lite mer för sig själv. Playa Notre är den mest berömda, och vi rekommenderar självklart ett dopp här.

En annan upplevelse som kan rekommenderas är Isla Mujeres Turtle Farm – eller Tortugranja, som det heter på spanska – där ni kan träffa söta små vattensköldpaddor. Här skyddas de ömtåliga ungarna och äggen innan de är redo att släppas ut i naturen och klara sig själva. Man gör ett fint arbete för sköldpaddorna, och särskilt för barn är det roligt att komma nära de små djuren.

Om ni gärna vill dyka på resan till Mexiko är Isla Mujeres en bra plats att göra det på. Cirka en och en halv timmes båtfärd från ön kan seriösa dykare komma ut på över 30 meters djup och se ett imponerande skeppsvrak. Om ni inte är så erfarna kan ni nöja er med att snorkla, som det också finns gott om möjligheter att göra på närmare håll.

Därefter föreslår vi att ni tar båten tillbaka till fastlandet och kör till Tulum (150 km/90 miles – 2, 5 timmar)

DAG 7 – 10: TULUM

Rundresans nästa stopp är Tulum, som också ligger vid kusten och har fantastiska stränder. Här finns det möjlighet att uppleva mer av det ”äkta” Mexiko, om ni lämnar stranden och kör in till staden Tulum. Det är en tillbakalutad stad med låga hus, små torg och trottoarcaféer där de lokala sitter. Även om ni bor ute vid vattnet kan det rekommenderas att åka in till staden och promenera runt, och äta fantastisk mexikansk mat för en billig slant på någon av de lokala restaurangerna.

Den stora attraktionen här är Tulum Ruins. På en brant klippa ute vid vattnet finns en ruin från Mayaindianernas tid, som för över tusen år sedan måste ha varit en imponerande byggnad. Den och fler ruiner i området utgör Tulum Ruins, som är de kvarvarande bevisen för att det fanns en Mayastad i området innan spanjorerna kom. Det är en vacker plats att fotografera, som bjuder på en spännande historia.

Det kan också rekommenderas att ta en tur till de mindre välbesökta men lika imponerande Coba Ruins, som ligger en timmes körsel inåt landet. Ruinerna är omgivna av tät djungel, som bidrar till att göra upplevelsen ännu mer fascinerande.

Därefter kan ni köra till Playa del Carmen (70 km/40 miles – 1 timme)

DAG 10 – 15: PLAYA DEL CARMEN

Sista stoppet på resan är Playa del Carmen – eller bara Playa, som lokalbefolkningen kallar staden – som också ligger på Yucatan-halvöns östkust, mot Karibiska havet. Här föreslår vi att ni stannar fem nätter, så att ni har gott om tid att njuta av semesterns sista del och komma ner i varv.

Playa del Carmen är en charmig strandstad med många nya, spännande hotell och matställen. Om Cancun påminner lite om Miami, och Tulum handlar om det enkla livet, så befinner sig Playa någonstans mittemellan. Här finns det rofyllda stränder, men också en livlig stämning på barerna på kvällen.

Härifrån är det också som upplagt för en dagstur till Chichen Itza, som är något av ett måste på resan till Mexiko. Den gamla Mayastaden anses vara ett av världens sju underverk, och särskilt det 30 meter höga, pyramidformade templet El Castillo är en världsberömd syn som ni kan se fram emot att få se med egna ögon.

Även här finns det suveräna dyk- och snorklingsmöjligheter. Ute vid kusten ligger ön Cozumel, som är en känd dykardestination. Runt om ön blommar det fantastiska, färgstarka korallrevet Great Mayan Reef, där ni kan se tusentals exotiska fiskar och koraller.

Från Playa del Carmen kan ni köra tillbaka till flygplatsen i Cancun (50 km/30 miles – 45 minuter)

Prisöversikt
Säsong
Månader
Längd
Pris
Vår mar. – maj. 15 dagar från 12.795:- per person
Sommar jun. – aug. 15 dagar från 15.395:- per person
Höst sep. – nov. 15 dagar från 14.395:- per person
Vinter dec. – feb. 15 dagar från 12.895:- per person

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum.
Rabatt vid barn under 12 år och större grupper.
Vid högtider och helgdagar bör ni räkna med högre priser än demonstrerat.

Resans innehåll
 • Flyg inkl. måltider och bagage
 • Medelklasshotell
 • Flygplats transfers
 • Reseförsäkring (kan tillköpas)
 • Avbeställningsförsäkring (kan tillköpas)
 • Resort fees (kan förekomma på vissa hotell)

Våra reseförslag

Hawaii

Alaska

Mexiko

Prisöversikt

Säsong
Månader
Längd
Pris
Vår mar. – maj. 15 dagar från 12.795:- per person
Sommar jun. – aug. 15 dagar från 15.395:- per person
Höst sep. – nov. 15 dagar från 14.395:- per person
Vinter dec. – feb. 15 dagar från 12.895:- per person

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum.
Rabatt vid barn under 12 år och större grupper.
Vid högtider och helgdagar bör ni räkna med högre priser än demonstrerat.

Resans innehåll
 • Flyg inkl. måltider och bagage
 • Medelklasshotell
 • Flygplats transfers
 • Reseförsäkring (kan tillköpas)
 • Avbeställningsförsäkring (kan tillköpas)
 • Resort fees (kan förekomma på vissa hotell)
Beställ offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.