BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Den klassiska rundresan i Florida

Toppunderhållning och karibisk atmosfär i solskenets delstat

14 dagar från 10.795:-

Den klassiska rundresan i Florida

14 dagar från 10.795:-

Roa hela familjen i fantastiska Florida

”The Sunshine State” är en av USA:s mest populära semesterdestinationer. Florida har något både för unga och gamla – och så badar delstaten i solsken året om. Vi har satt ihop det bästa av Florida på en två veckor lång resa: färgstark storstadspuls i Miami, gigantiska nöjesparker i Orlando, trevliga stränder i Fort Myers och tropiska öar i Florida Keys.

Resplanen nedan är inte fast, utan kan anpassas efter dina önskemål.

Föreslagen resplan
DAG 1 - 4: MIAMI

Miami skylineEr rundresa i Florida börjar i solskensstatens berömda storstad Miami. När ni landar kommer ni genast känna den ljumma bris som gör Florida så omtyckt. Här är vädret nästan alltid vackert, och i Miami vet folk hur man ska njuta av det.

Miami Beach är en sex kilometer långa udden strax utanför fastlandet, och är egentligen en hel stad i sig själv – men för många är den synonym med Miami. Här kan ni koppla av på den breda sandstranden, ta ett dopp i Atlantens vågor eller promenera längs med kända Miami Beach Boardwalk, som används flitigt av motionärer, hundrastare och badsugna.

Strax bakom stranden och promenaden hittar ni Ocean Drive, som pulserar av liv och rörelse. I de här kvarteren kan ni se de pastellfärgade art déco-byggnader som Miami är känt för, och även shoppa, äta och festa hela dagen – och natten.

Om ni vill shoppa mer, och till bättre priser, kan ni köra ut till det gigantiska shoppingcentret Sawgrass Mills. Här hittar ni alla kända märken till helt andra priser än hemma i Sverige.

Härifrån kan ni köra till Orlando (380 km/240 miles – 3,5 timmar)

DAG 4 – 8: ORLANDO

Volcano Bay i OrlandoOm Miami är himlen för solglada turister som längtar efter fest och shopping, är Orlando ett ännu större paradis för barn och den med barnasinnet i behåll. Staden i centrala Florida bjuder på ett enormt utbud av nöjesparker, och här kan den leksugna lätt tillbringa flera veckor. Vi föreslår fyra övernattningar för familjer, så att ni får tid över till annat också.

Den största attraktionen i Orlando är också världens största nöjeskomplex: Walt Disney World Resort består av fyra olika parker och två vattenland, så här kan leka Disney-prinsessor – och prinsar – i flera dagar, hälsa på Musse Pigg och pröva alla rutschkanor. Här kan ni också bo på ett av resortets temahotell, för att få den kompletta Disney-upplevelsen.

Universal Studios, Kennedy Space Center och SeaWorld är några av de andra enorma nöjesparkerna som helt klart är värda ett besök. Våra resekonsulenter kan hjälpa er att hitta vad just er familj ska prioritera, och boka entré så att ni slipper slösa tid på att stå i kö.

Därefter föreslår vi att ni kör till Fort Myers (240 km/150 miles – 3 timmar)

DAG 8 – 11: FORT MYERS

Fort MyersNästa stopp på vår klassiska rundresa är Fort Myers på Floridas västkust. Här väntar några av USA:s bästa stränder i en perfekt kombination med storstadsliv, trevliga restauranger och spännande attraktioner på kort avstånd.

Lägg en dag på att ligga i den fina sanden under palmerna och komma ner i varv efter de vilda dagarna i Orlando. Det kan ni göra på den långa udden Fort Myers Beach, där vi också rekommenderar att ni bor. Härifrån kan ni göra dagsturer till de närliggande öarna Sanibel och Captiva – en enkel körtur till fridfulla platser med vackra stränder och ett rikt djurliv.

I Fort Myers kan ni strosa i den gamla stadsdelen River District, där hundra år gamla hus står sida vid sida med nya restauranger, butiker och barer som bjuder in till att slå sig ned och njuta av livet. Ni kan också se de så kallade ”vinterhusen” där bilgiganten Fords grundare, Henry Ford, och hans uppfinnarvän Thomas Edison (som bland annat uppfann telefonen) bodde.

Från Fort Myers kan ni också besöka Floridas berömda alligatorer i Everglades National Park. På delstatens sydspets ligger det stora sumpmarksområdet där ni kan ta en guidad båttur och se de stora kräldjuren på nära håll. Det passar utmärkt att göra när ni ska åka vidare från Fort Meyers.

Från Fort Myers kan ni köra längs Overseas Highway till Key West (480 km/300 miles – 5,5 timmar)

DAG 11 – 13: KEY WEST

Ernest HemingwayKey West är den sista i raden av de över hundra öarna som tillsammans utgör Florida Keys – och den mest berömda. Innan ni når så långt kan ni se fram emot att köra på den 200 kilometer långa vägen Overseas Highway, som förbinder öarna genom långa broar. Att köra mitt ute på öppna havet är en fantastisk upplevelse, som ni inte får missa.

När ni ankommer till Key West når ni också USA:s sydligaste punkt (bortsett från Hawaii). Där väntar en stor betongboj som markerar platsen med texten ”Southernmost Point”, och att ta en bild här är nästan ett måste. Närheten till Karibien avspeglar sig också i omgivningen och livsstilen på Key West. Vit sand, turkost vatten och exotisk mangroveskog utgör de fysiska ramarna för ett lugnt och avslappnat vardagsliv.

Här kan ni ligga på stranden, snorkla, simma med delfiner eller åka jetski om ni längtar efter lite action. Att hyra jetski och åka runt med en guide är ett roligt sätt att uppleva ön. Senare kan ni promenera längs med huvudgatan Duval Street, där det väntar shopping, nyfångad fisk på restaurangmenyerna och trevliga barer där ni kan runda av dagen med en mojito i bästa Hemingway-stil. Den berömda författaren hade ett hus i staden, som ni också kan besöka.

Härifrån kan ni köra tillbaka på Overseas Highway till Key Largo (170 km/110 miles – 2,5 timmar)

DAG 13 - 14: KEY LARGO

Key Largo, FloridaRundresans sista stopp är Key Largo, som är den första ön i Florida Keys när man kommer från fastlandet. Här rekommenderar vi att ni övernattar på vägen tillbaka från Key West, så att ni får uppleva ”Dive Capital of the World”, som Key Largo ibland kallas.

Omkring ön lever ett fantastiskt färgstarkt liv i undervattensparken John Pennekamp Coral Reef State Park. Nationalparken skyddar det rika djur- och växtlivet, som ni kan uppleva med snorkel eller dykutrustning. Här kan ni se havssköldpaddor och vackra fiskar och koraller i alla former och färger.

Ni kan också bara njuta de sista strålarna av Floridas sol, äta en god avslutningsmiddag och köpa med er souvenirer från er härliga rundresa.

Från Key Largo kan ni köra till flygplatsen i Miami (100 km/60 miles – 1 timme)

Prisöversikt
Säsong
Månader
Längd
Pris
Vår mar. – maj. 14 dagar från 10.995:- per person
Sommar jun. – aug. 14 dagar från 14.295:- per person
Höst sep. – nov. 14 dagar från 13.295:- per person
Vinter dec. – feb. 14 dagar från 10.795:- per person

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum.
Rabatt vid barn under 12 år och större grupper.
Vid högtider och helgdagar bör ni räkna med högre priser än demonstrerat.

Resans innehåll
 • Flyg inkl. måltider och bagage
 • Medelklasshotell
 • Ford Escape eller liknande inkl. Alla nödvändiga försäkringar, skatter och fria mil.
 • Reseförsäkring (kan tillköpas)
 • Avbeställningsförsäkring (kan tillköpas)
 • Resort fees (kan förekomma på vissa hotell)

Våra reseförslag

Hawaii

Alaska

Mexiko

Prisöversikt

Säsong
Månader
Längd
Pris
Vår mar. – maj. 14 dagar från 10.995:- per person
Sommar jun. – aug. 14 dagar från 14.295:- per person
Höst sep. – nov. 14 dagar från 13.295:- per person
Vinter dec. – feb. 14 dagar från 10.795:- per person

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum.
Rabatt vid barn under 12 år och större grupper.
Vid högtider och helgdagar bör ni räkna med högre priser än demonstrerat.

Resans innehåll
 • Flyg inkl. måltider och bagage
 • Medelklasshotell
 • Ford Escape eller liknande inkl. Alla nödvändiga försäkringar, skatter och fria mil.
 • Reseförsäkring (kan tillköpas)
 • Avbeställningsförsäkring (kan tillköpas)
 • Resort fees (kan förekomma på vissa hotell)
Beställ offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.