BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Resor till Chicago

Arkitektur, sport och musik i höjd med stadens skyline

Resor till Chicago

Få en oförglömlig storstadssemester i mellanvästern

Chicago är USA:s tredje största stad, och förtjänar att få uppmärksamhet som står i proportion till det. Mellanvästerns huvudstad bjuder på storstadspuls, mångfald, kulturella attraktioner och fantastiska skyskrapor – och fördelen att inte helt präglas av turister.

På resan till Chicago upplever du en imponerande gatubild präglad av arkitektoniska underverk, street art och den ikoniska ’bön’-skulpturen som du självklart ska ta en selfie i. Du kan också uppleva intensiva sportevenemang och konserter, njuta av museer och butiker – och däremellan äta gott och pröva på stadens populära specialiteter.

Fakta om Chicago
  • Invånare: 2,7 miljoner
  • Tidsskillnad: -7 timmar
  • Bästa restid: Hela året
  • Visum: Nej, upp till 90 dagar
  • Resevägledning från UD: Klicka här..
Det ska du uppleva i Chicago

Chicago skyline

Storslagen arkitektur

En resa till Chicago är drömmen för den arkitekturintresserade. Staden fick sin första skyskrapa (på 55 meter) redan 1885 och har inte slutat växa sen dess. Idag glänser stadens skyline på långt avstånd, och ett otal av arkitektoniska stilar finns representerade bland de höga byggnaderna.

Några av de mest berömda är Willis Tower och John Hancock Center, där du kan ta dig allra högst upp i byggnaderna och njuta av utsikten – antingen med en förfriskning i skybaren eller på mer nervpirrande vis. I den förstnämnda byggnaden kan du stå på en balkong med glasgolv på 412 meters höjd, och den andra hittar du ett 360 graders utsiktsdäck där du kan tiltas ut i luften med bara en glasvägg mellan dig och Michigan Avenue, 300 meter under dig.

Resor till Chicago

Den berömda bönan

Chicago ligger längs med Lake Michigans långsida och har spelat en viktig roll som hamnstad. Idag är stadens waterfront mest känd för den imponerande stadsparken Millennium Park, som är vackert ritad med promenadstigar, skulpturer och den imponerande musikscenen Pritztker Pavilion – och parken är full av liv året om.

Det är också här du hittar den enorma bönformade skulpturen Cloud Gate, som alltid är omgiven av människor. Den är tillverkad i skinande blankt stål som reflekterar himlen, stadens höghus och din egen spegelbild. Du gå runt den och komma in inunder, och se förvrängda bilder av dig själv och omgivningen i den ikoniska skulpturen.

Konst och musik för alla

Oavsett vilken typ av kulturell underhållning du letar efter kommer du hitta den i Chicago. Staden är bland annat känd för att husera några av landets bästa museer, men bjuder också på konst i gatubilden med sin fräcka street art som pryder många av stadens väggar.

Även på den musikaliska scenen har Chicago fingret på pulsen, och utbudet av konserter och festivaler slår de flesta storstäders. Staden har bland annat bidragit till att göra jazz och blues till stora genrer, men även Chicago Symphony Orchestra hör till världens bästa inom den klassiska musiken.

Du kommer garanterat att hitta en musikfestival under Chicagobesöket, eller gå på konsert på någon av stadens lokala scener där du hittar allt från stora jazzband till det nyaste inom hiphop på programmet. USATours kan hjälpa dig att boka biljetter till en konsert.

Baseball i Chicago

Upplev Chicagos sportstjärnor

Bears, Bulls, Blackhawks, Cubs och White Sox… Chicago har ett proffslag i alla de stora amerikanska ligorna – två i baseball – och är en riktig sportstad. Lokalbefolkningen går upp i sina lag med liv och lust, och du kan själv delta från läktaren om du letar efter en autentisk, amerikansk sportupplevelse.

Du kan se Chicago Bears, ett lag inom amerikansk fotboll, kämpa mot andra NFL-lag på hemarenan Soldier Field. Om du föredrar baseball kan du njuta av den klassiska amerikanska sporten när Chicago Cubs eller White Sox spelar. Basketballfans kan ta på sig tröjan med Chicago Bulls arga tjur, medan ishockeyfans kan heja på Blackhawk Indians när de befinner sig ute på isen.

Gangsters’ Paradise

För många är Chicago en stad där gängrivalitet, drive by-skjutningar och italiensk maffia utgör några av nyckelorden. Det är en bild som är långt ifrån representativ, och du kan känna dig helt trygg på din resa till Chicago – men det finns ett korn av sanning bakom berättelserna vi har sett på film.

På 1920-talet var staden nämligen en samlingspunkt för en rad yrkeskriminella, där den mest kända var gangstern Al Capone. Hans mobb slogs med rivaliserande gäng om kontrollen av Chicagos undre värld, där de bland annat distribuerade dryckesvaror under det amerikanska alkoholförbudet.

Den historien kan du lära dig mer om på Chicago-resan. Här hittar du många guidade ”gangster tours” där du förevisas de platser där de dramatiska uppgörelserna ägde rum. Du kommer också att få se byggnaden där de kriminella fängslades gång på gång, och Biograph Theater där den berömda gangstern John Dillinger mördades 1934.

Chicago-style pizza och hotdogs

I USA:s tredje största stad hittar du alla olika former av gastronomiska upplevelser och en lång rad välrenommerade restauranger, men de bästa lokala rätterna ska inte intas vid vita dukar. Staden bjuder nämligen på unika klassiker i fast food-genren.

Deep-dish pizza är en av dem, och som namnet antyder är det en smart uppfinning – pizzan bakas i en extra djup form så att det får plats riktigt mycket fyllning. Chicago hot dogs är en annan specialitet, som du hittar i otaliga gatuhörn. De viktigaste ingredienserna i den lokala varmkorven är ett bröd med vallmofrön, senap, hackad lök och pickles.

Ingen av de stora specialiteterna (och hit räknas också ”the Italian beef sandwich”) är stor matlagningskonst, men det finns en anledning till att de blivit så populära – det är helt klart värt en provsmakning.

Väder i Chicago

Hitta din resa

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.