BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Resor till Tulum

Drömstränder, mayaruiner och autentiska upplevelser

Resor till Tulum

Ta Mexiko på pulsen i Tulum

Tulum är både en liten stad inne i landet och en fantastisk strand en bit därifrån. På resan till Tulum får du det bästa av två världar: autentiska upplevelser bland lokalbefolkningen i staden, gudomlig avkoppling med tårna i sanden och några av Mexikos största sevärdheter.

Få andra ställen i världen bjuder på både världsberömda turistattraktioner och idylliska omgivningar med finkornig sand, mjuka vågor och gröna palmer. Men det gör Tulum. Här kan du stanna i flera veckor om du behöver komma bort en längre tid, eller kombinera vistelsen med de större byarna Cancún och Playa del Carmen.

Fakta om Tulum
  • Invånare: 28.000
  • Tidsskillnad: -7 timmar
  • Bästa restid: Hela året
  • Visum: Nej, upp till 180 dagar
  • Resevägledning från UD: Klicka här..
Reseförslag till Mexiko
Det ska du uppleva i Tulum

Resor till Tulum i Mexiko

Staden Tulum och stranden Tulum

En resa till Tulum kan betyda två helt olika saker: staden Tulum och stranden Tulum. Staden ligger ungefär tjugo minuters bilkörning från vattnet, men bjuder på det autentiska Mexiko i en liten stad där du träffar fler ur lokalbefolkningen än turister. Här hittar du små enkla matställen som serverar den bästa mexikanska maten du har prövat i hela ditt liv. Däremot är det inte lika lyxigt som det du hittar ute vid vattnet.

På stadens norra sida ligger stora, exklusiva badhotell med plats för barnfamiljer såväl som honeymooners, medan stadens södra delar bjuder på bungalows och mer avslappnade hotell. Här finns det också många ställen som erbjuder yoga och serverar vegansk mat – perfekt läge att varva ner och komma in i zen.

Mayaruinerna Tulum och Coba

Tulum är också staden där du hittar en av världens mest fotograferade platser. Alldeles nere vid vattnet, på några branta, oländiga klippor, tronar en hundratals år gammal Mayaruin. Den har grånat en smula med tiden, men det råder inga tvivel om att det en gång i tiden var en imponerande byggnad. Den – och de andra ruinerna som är en del av det arkeologiska området Tulum Ruins – får du inte missa på resan till Tulum.

Om du inte får nog av ruiner bör du även besöka Coba Ruins, som ligger lite längre in i landet, men inte mer än en timme bort. Coba var också en viktig Mayastad en gång i tiden, men den ligger i en tät, grön skog och mellan två sjöar, vilket gör scenen lite mer mystisk. Här kan du också få upplevelsen mer för dig själv.

Tulum, Mexiko

Ett levande akvarium

I närheten av Tulum ligger ett alldeles särskilt vattenland, som inte bara är för barn. Xel-Hà är namnet på vattenparken som skapats i en naturlig lagun, och som är ett paradis för alla naturälskare. Här kan du simma i klart havsvatten och se massor av fiskar i olika färger och former. Du kan också dyka från klippor, zipline, bada i cenoter, åka båt och mycket, mycket mer – här finns aktiviteter för hela familjen.

Men du behöver inte besöka någon park om du bara vill simma i en exotisk omgivning – det kan du göra på Tulum Beach, som är en av de vackraste stränderna i Mexiko.

Reseförslag till Mexiko

Väder i Tulum

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.