BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Skidresor till Vail


Ett vinteräventyr med

fantastiska backar!

Vail

Om man är ute efter ett riktigt vinteräventyr ska man definitivt bege sig till det stora landet i väst. I USA ligger nämligen orten Vail som kan stoltsera med att vara landets största skidort och ha ett utbud av vinteraktiviteter som inte liknar något annat. Hit åker nästan 2 miljoner människor varje år för att njuta av sin skidsemester. Skidsystemet nås via tre byar som alla ligger vid Vail Mountain, nämligen Lionshead, Vail Village och Golden Peak. Förutom att detta enorma skid- och liftsystem erbjuder alla möjliga typer av nedfarter, kan man även prova på många andra typer av aktiviteter i snölandskapet. Vail är med andra ord den perfekta destinationen för alla när det gäller skidresor.

Närmaste flygplats:
  • Eagle ca. 45 minuter
  • Denver ca. 2 timmar
Vårt betyg:
  • Nybörjare 3/5
  • Erfaren 5/5
  • Expert 5/5
  • Afterski 5/5

Vail skidåkning – bergen

Eftertraktad som en av de största skidorterna i världen med mer än 2100 hektar åkbar terräng, sju legendariska Back Bowls som sträcker sig över elva kilometer, och den bäst preparerade terrängen på jorden, har Vail varit en extraordinär vinterdestination för passionerade skidåkare och snowboardåkare i mer än 50 år. Att både skidåkaren och snowboardåkaren har ett utbud som heter duga när det gäller backar och snöparker är allmänt känt. Med 31 liftar, 193 pister och 18 kilometer längdskidåkningsspår har man en hel del åkning framför sig. Breda, långa körningar såsom till exempel Riva Ridge, Born Free, Simba, Lodgepole, och Bear Tree är populära. Efter äventyren i backen kan det kanske vara på sin plats att uppleva vad kvällen och natten har att erbjuda när man är på skidsemester i Vail. Här finns nämligen ett brett utbud av restauranger, barer och nattklubbar. Det är med andra ord inte svårt att få tiden att gå på sin skidresa.

Aktiviteter

I Vail kan man verkligen njuta till hundra procent och det finns ingen risk att man blir uttråkad på sin skidsemester. Här finns nämligen allt man kan tänka sig- och lite till. Även om skid- och snowboardåkning är i fokus kan även de som inte har utförsåkning som favoritsysselsättning hitta roliga, spännande och givande aktiviteter. En skidresa i Vail innebär att man har ett gigantiskt utbud när det gäller alternativa aktiviteter. Varför inte prova på att glida ner för en avspärrad och säker backe med hjälp av en stor uppblåsbar badring? Det går undan ska ni veta. Detta kallas för Snow Tubing och uppskattas lika mycket av barn som av vuxna. Man kan också åka nerför backen med en så kallad skidcykel (Ski bike) eller snöskoter för att nämna några tillvägagångssätt.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.