BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Skidresor till Vail

Ett vinteräventyr med fantastiska backar

Skidresor till Vail

Vail, Colorado

Om du letar efter ett äkta vinteräventyr ska du helt klart vända blicken västerut – nämligen till USA och skidsportorten Vail. Världens största skidanläggning kan skryta med en lång rad vinteraktiviteter som du inte hittar någon annanstans. Hit vallfärdar två miljoner människor varje år för att njuta av en riktig skidsemester. Skidanläggningen är tillgänglig från tre städer som alla ligger i Vail Mountain – Lionshead, Vail Village och Golden Peak. Utöver det enorma skid- och liftsystemet finns det gott om olika backar, och du kan också pröva många andra aktiviteter i det snötäckta landskapet. Vail är med andra ord ett perfekt resmål när det gäller skidresor.

  • Byns höjd: 2.476m
  • Högsta punkt med lift: 3.527m
  • Antal pister: 195 (234km)
  • Antal liftar: 31
  • Säsong: November – April
  • Närmste flygplats: Denver International Airport, 190km

Skidåkning

Eftertraktad som en av de största skidorterna i världen med mer än 2100 hektar åkbar terräng, sju legendariska Back Bowls som sträcker sig över elva kilometer, och den bäst preparerade terrängen på jorden, har Vail varit en extraordinär vinterdestination för passionerade skidåkare och snowboardåkare i mer än 50 år. Att både skidåkaren och snowboardåkaren har ett utbud som heter duga när det gäller backar och snöparker är allmänt känt. Med 31 liftar, 193 pister och 18 kilometer längdskidåkningsspår har man en hel del åkning framför sig. Breda, långa körningar såsom till exempel Riva Ridge, Born Free, Simba, Lodgepole, och Bear Tree är populära. Efter äventyren i backen kan det kanske vara på sin plats att uppleva vad kvällen och natten har att erbjuda när man är på skidsemester i Vail. Här finns nämligen ett brett utbud av restauranger, barer och nattklubbar. Det är med andra ord inte svårt att få tiden att gå på sin skidresa.

Aktiviteter

Här kan du njuta av tiden till 100%, och det är ingen risk för att du kommer att ha tråkigt. Här finns allt du kan tänka dig, och lite till. Även om skidor och snowboards står i fokus finns det gott om roliga och spännande aktiviteter för dig som inte har utförsåkning som främsta fokus. Här kan du glida ner för en avspärrad och säker backe med hjälp av en stor, uppblåsbar badring! Fenomenet kallas Snow Tubing, och är lika populärt bland barn som vuxna. Det finns också möjligt att åka skidcykel (ski biking) eller pröva en snöskoter.

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.