BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Resor till San Francisco

Ikoniska landmärken och färgstarka stadsdelar

Resor till San Francisco

Upplev stämningen bland San Franciscos charmiga gator

På en resa till San Francisco kommer du uppleva en annorlunda amerikansk storstad, där gamla spårvagnar letar sig fram på krokiga gator, upp och ned för stadens backar och in och ut genom de färgstarka kvarteren.

Här råder en speciell, frisinnad stämning och en idé om att ingenting är omöjligt. Det kan du se fram emot på din San Francisco-resa, där du också kan uppleva ikoniska attraktioner som Golden Gate Bridge, Alcatraz och Fisherman’s Wharf.

Fakta om San Francisco
  • Invånare: 865.000
  • Tidsskillnad: -9 timmar
  • Bästa restid: Hela året
  • Visum: Nej, upp till 90 dagar
  • Resevägledning från UD: Klicka här..
Det ska du uppleva i San Francisco

Golden Gate Bridge

Golden Gate Bridge – mer än bara en bro

Om det är något du måste uppleva på resan till San Francisco så är det Golden Gate Bridge. Den världsberömda hängbron har blivit en symbol för staden, och när den ligger inbäddad i den täta dimman som med jämna mellanrum lägger sig över San Francisco Bay Area finns det ingen mer ikonisk syn.

”The bridge that couldn’t be built” kallades projektet innan bron öppnade 1937. Den har stått där sedan dess och representerat den amerikanska drömmen, och allt det som går att göra i USA.

Om du besöker staden på en kör själv-semester i Kalifornien kommer du med största sannolikhet köra över bron, men vi rekommenderar också att uppleva den till fots eller på cykel. På så sätt får du extra mycket möjlighet att njuta av utsikten över bukten.

San Francisco

I spårvagn på stadens branta gator

Till skillnad från de flesta amerikanska storstäder är gatorna i San Francisco smala och krokiga. Staden byggdes på sju backar, som alla har ett namn och sitt särskilda kännetecken. Det är på de här backarna man hittar de branta vägar som är så karaktäristiska för ”San Fran”. Den brantaste är Filbert Street, som har lutningsgrad på 31,5 procent.

Du kan utforska staden till fots eller på cykel, som är ett trevligt (och för USA otypiskt) sätt att ta sig runt. Men du kan också ta en tur i de berömda spårvagnarna som har kört i staden sedan 1837. Det är varken det snabbaste eller billigaste transporttypen, men däremot en charmig och nostalgisk upplevelse.

Stadsdelar präglade av mångfald

På resan till San Francisco kommer du upptäcka att människorna i San Francisco är öppna och moderna, och att man historiskt sett har varit först med att välkomna nya grupper. Det kan du uppleva i dagens färgstarka kvarter, där det finns plats för alla.

Ett exempel är Haight-Ashbury, där den amerikanska frihetsrörelsen startade med hippierna 1967 och ”the Summer of Love”. Ett besök i området kommer med största sannolikhet föra tankarna till flower power-tiden. Idag är området hippt, med trendiga butiker och caféer i de små viktorianska husen.

Castro är ett annat berömt kvarter som du ska skriva upp på din lista. Här utkämpades de homosexuellas kamp på 70-talet, som en av de första städerna i USA, och här är kvarteren fortfarande regnbågsfärgade. Här upplever du en unik stämning i ett levande kvarter med populära matställen och barer.

I Chinatown upplever du ett av de största kinesiska områdena utanför Asien, som bjuder på läckra smakupplevelser och en unik kultur.

Fishermans Wharf

Fisherman´s Wharf

En sväng förbi Fisherman’s Wharf är ett måste på San Francisco-resan, särskilt om du reser tillsammans med barn. Det är ett livligt hamnområde där du njuter av havsluften, äter nyfångade krabbor, ser på gatukonst, shoppar souvenirer och utforskar områdets många attraktioner som är särskilt spännande för de yngsta turisterna.

Här finns också ett stort akvarium, där det finns möjlighet att komma alldeles nära en mängd olika djurarter. Om du vill se dem i det fria ska du besöka berömda Pier 39, där stora flockar av sjölejon ligger och solar sig på kajen medan de iakttar det pulserande livet i hamnkvarteren.

Alcatraz

Alcatrazfängelset – det mytomspunna fängelset

Du känner garanterat till några av de många myter som omgärdar det ökända statsfängelset beläget på en ö mitt i San Francisco Bay. Mellan 1934 och 1963 huserade fängelset några av USA:s mest notoriska förbrytare, som gangstern Al Capone. Det finns många teorier, filmer och serier som behandlar den stora frågan – om någon någonsin lyckades fly från Alcatraz. Trots att flera har försökt har ingen fånge officiellt tagit sig därifrån med livet i behåll.

Idag är fängelset ett museum, och en tur till Alcatraz är en fascinerande och skrämmande upplevelse. Bara båtfärden vittnar om hur isolerat fängelset var från omvärlden, och de kalla, råa betongcellerna berättar om en hård fängelsetillvaro bland hårdkokta kriminella. Om du reser till San Francisco får du inte missa ett besök i en välbevarad del av den amerikanska historien.

VÄDER I San Francisco

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.