BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Resor till San Francisco

Ikoniska landmärken och färgstarka stadsdelar

Resor till San Francisco

Charmerande San Francisco

San Fransisco är en av USA:s mest berömda städer och känd för sin speciella historia, kultur och stämning.

Staden skiljer sig från andra amerikanska storstäder med sina långa, vindlande gator som slingrar sig uppför branta backar där gamla, kabeldragna spårvagnar fortfarande tar människor runt i alla de färgstarka kvarteren. På din resa till San Fransisco kan du uppleva den ikoniska Golden Gatebron, den livliga atmosfären i hamnen vid Fisherman’s Wharf och känna mystiken från det beryktade gamla fängelset Alcatraz som ligger mitt i bukten utanför San Fransisco. Staden är även en idealisk utgångspunkt för spännande utflykter till övriga delar av Kalifornien och dess grannstater.

Fakta om San Francisco
  • Invånare: 865.000
  • Tidsskillnad: -9 timmar
  • Idealt resetillfälle: Hela året
  • Visum: Nej, upp till 90 dagar
  • Resevägledning från UD: Klicka här..
Det ska du uppleva i San Francisco

Golden Gate Bridge

Golden Gate i San Francisco

En av de saker du bör uppleva på din resa till San Fransisco är Golden Gatebron. Den världsberömda röda hängbron förbinder det centrala San Fransisco med Marin County på andra sidan. Bron var, då den byggdes 1937, världens längsta hängbro och är en symbol för den amerikanska drömmen och för vad man var i stånd till att åstadkomma i USA. Med sin imponerande storlek och klara röda färg står Golden Gatebron fortfarande vacker och majestätisk i bukten utanför San Fransisco. Är du på en kör-själv-semester i Kalifornien kommer du antagligen åka över Golden Gatebron, men pröva också att promenera eller cykla över bron och ta dig tid att njuta av den fantastiska utsikten över San Fransisco Bay.

Fishermans Wharf

Fisherman´s Wharf

De turister som reser mer än en gång till San Fransisco, besöker Fisherman’s Wharf varje gång. Fisherman’s Wharf är en livlig handelsplats, där du kan njuta av havsluften och äta nyfångade krabbor och andra läckerheter från havet tills du spricker. Vid Fisherman’s Wharf finner du massor av spännande nöjen, shoppingområden, gatukonstnärer, museer och ett stort akvarium, där du kan se många olika djur på nära håll. Gör ett stopp vid den stämningsfyllda Pier 39 där soldyrkarna ligger och solar på kajen hela dagen lång, medan de iakttar det brusande livet vid hamnen.

Det historiska San Francisco

En resa till San Fransisco är full av amerikansk historia. 1849 växte staden på allvar fram, då hoppfulla guldgrävare, de så kallade 49’ers, flockades i området i jakten på rikedom. San Fransisco blev snabbt en storstad känd för sitt välstånd med överdådiga lyxvillor och en vällustig livsstil. En våldsam jordbävning med en efterföljande brand 1906 drabbade San Fransisco hårt. En tredjedel av staden blev ödelagd och hälften av befolkningen hemlös. Under stadens återuppbyggnad skapades många av de byggnader och den infrastruktur vi ser idag, bland annat San Fransiscos berömda spårvagnar och Golden Gatebron. 1960 var San Fransisco epicenter för den amerikanske hippierörelsen i kvarteret Haight-Ashbury, och årtiondet efter var stadsdelen Castro centrum för homosexuellas rättigheter i USA, med stadsrådsmedlemmen Harvey Milk i spetsen. Båda dessa kvarter har därefter behållit många av sina kännetecken. På senare tid har San Fransisco varit särskilt känt för dot.com-boomen i slutet av nittiotalet, då entreprenörer från hela världen flockades i förstaden Silicon Valley, och satte fart på San Fransiscos ekonomi. Trots nedgången i början av 00-talet är San Fransisco fortfarande huvudsäte för flera IT-giganter såsom Apple och Google. San Fransiscos rika historia finns fint presenterad på många ställen i staden, både i den mångfaldiga gatubilden och på de många spännande museerna.

Alcatraz

Alcatrazfängelset

Alcatraz. Du känner säkert till några av de många myter som finns det beryktade statsfängelset som ligger på en ö mitt ute i San Fransiscobukten. Fängelset huserade under perioden 1934-1963 några av USA:s mest notoriska förbrytare såsom gangstern Al Capone och seriebrottslingen Robert Stroud. Det finns många teorier, filmer och serier som avhandlar den stora frågan huruvida någon någonsin lyckades fly från Alcatraz. Även om många försökte, har ingen fånge officiellt lyckats rymma ifrån “The Rock” levande. Idag är fängelset ett museum, och en tur till Alcatraz är en både fascinerande och skrämmande upplevelse. Bara segelturen till Alcatraz Island vittnar om fängelsets isolering från omvärlden, och de kalla, råa betongcellerna berättar om ett hårt fängelseliv bland hårdkokta kriminella. Om du åker till San Fransisco får du inte missa ett besök i Alcatraz, ett legendariskt och välbevarat stycke amerikansk historia.

VÄDER I San Francisco

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar
Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.