BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Resor till Los Angeles

Glitter, glamour och gyllene stränder i drömmarnas stad

Resor till Los Angeles

Kom nära stjärnorna i världens kreativa centrum

L.A., änglarnas stad, La La Land, Entertainment Capital of the World… Kärt barn har manga namn, och på en resa till Los Angeles kommer du förstå varför det inte räcker med ett.

I Los Angeles lever och frodas den amerikanska drömmen, och det är härifrån de allra största filmskaparna och musikerna kommer ifrån. Samtidigt är det en stad med charmiga stränder, vackra berg och solsken året om. I Los Angeles kan du uppleva filmstaden Hollywood, spana på kändisar i Beverly Hills, lapa sol på Venice Beach, ta med barnen till Universal Studios och mycket, mycket mer.

Fakta om Los Angeles
  • Invånare: 4 miljoner
  • Tidsskillnad: -9 timmar
  • Bästa restid: Hela året
  • Visum: Nej, upp till 90 dagar
  • Resevägledning från UD: Klicka här..
Det ska du uppleva i Los Angeles

Hollywood

Hollywood – den ikoniska filmstaden

Resan till Los Angeles är inte komplett utan en tur till Hollywood. Det här är underhållningsbranschens maktcentrum, där historiens största filmer producerats. Om du är filmintresserad är ett filmstaden ett måste – och om du inte är det, är det nästan ett måste ändå.

Strosa längs med ikoniska Hollywood Boulevard där attraktionerna ligger som på ett pärlband. Leta efter de största stjärnornas namn på Walk of Fame, där över 2500 av filmvärldens mest framstående personer har förärats med en stjärna. Glöm inte att stanna vid Kodak Theatre, där Oscars-utdelningen äger rum varje år.

På Sunset Strip, som är en del av Hollywood Boulevard, känner du den pulserande stämningen från gatans många restauranter och nattklubbar. Glöm inte att spana på de berömda kullarna Hollywood Hills, där den ikoniska skylten med stadens namn har hälsat drömmarna välkomna i snart 100 år.

Beverly Hills Rodeo Drive

Beverly Hills – fönstershoppa med kändisarna

Lyxkvarteren Beverly Hills är roliga att besöka på en resa till Los Angeles. Här bor inte mer än 35 000 personer, och bland dem hittar du flera av stadens A-listkändisar – bli inte överraskad om du ser ett berömt ansikte bakom ett par stora solglasögon. Om du vill se hur stjärnorna bor tar du en guidad tur bland storheternas överdrivet luxuösa hus.

Det är i Beverly Hills du hittar den berömda shoppinggatan Rodeo Drive. Många känner igen gatan från Pretty Woman, där Julia Roberts inte får shoppa för att hon inte är tillräckligt fint klädd. Så illa är det inte i verkligheten, men man ska ha spenderarbyxorna på om man vill förnya garderoben på Rodeo Drive, där bara de mest exklusiva butikerna som Gucci, Prada och Louis Vuitton ligger.

Men du kan helt klart nöja dig med att fönstershoppa, för det är en upplevelse i sig att gå mellan palmerna, glittrande butiksfönster och rika damer med påsar på armarna.

Universal Studios

Universal Studios – kulisser för unga och gamla

Om du har med dig filmfans till Los Angeles – barn såväl som vuxna – kan vi varmt rekommendera en tur på Universal Studios. Det är en helt unik nöjespark i Hollywood, där du kommer in bakom kulisserna och ser jättelika filmstudior och verklighetstrogna kulisser från världsberömda filmer.

Pröva den kända ”Studio Tour”, där du kommer in mellan King Kong och T-rex som bekämpar varandra i världens största 3D-installation, och kommer ut genom en Fast and the Furios-simulering som går upp mot 200 kilometer i timmen.

Dyk ner i dina favorituniversum med scenerier från Harry Potter, Simpsons, Dumma mig, Jurassic Park och många andra Hollywoodrullar.

Los Angeles Santa Monica Pier

L.A.:s berömda stränder

En resa till Los Angeles är inte bara en hektisk storstadsupplevelse. Med sitt perfekta läge vid Stilla havet och de många solskenstimmarna är LA en fantastisk plats för att ligga på stranden. Precis som allt annat i den extrema staden är stränderna väldigt olika.

Santa Monica är en trendig och livlig stadsdel vid kusten, som bjuder på en blandning av kändisar och surfare. Här finns en fem kilometer lång strand – känd från Baywatch – där du kan ta det lugnt och se på människor. Områdets största attraktionen är ikoniska Santa Monica Pier, där ett stort pariserhjul skjuter upp mot himlen.

Venice Beach är en annan populär strand i Los Angeles, som ligger söder om Santa Monica. Här samlas stadens konstnärer, gycklare och andra udda existenser.

VÄDER I Los Angeles

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.