BESTÄLL OFFERT
08-12454845

RUNDRESA I KALIFORNIEN OCH HAWAII

EN KOMPLETT DRÖMRESA MED STORSTÄDER, NATUR OCH STRÄNDER

20 dagar från 18.495:-

RUNDRESA I KALIFORNIEN OCH HAWAII

20 dagar från 18.495:-

AVSLUTA RUNDRESAN MED EN VECKA I PARADISET

Det här är resan för dig som vill ha en ultimat upplevelsesemester och en tropisk badsemester i ett. Med två veckor på USA:s västkust upplever ni berömda storstäder som Los Angeles, Las Vegas och San Francisco, och storartade naturupplevelser i Grand Canyon och Yosemite. Därefter flyger ni till Hawaii, där vacker natur, en välkomnande lokalbefolkning och himmelska stränder väntar.

Resplanen nedan är inte fast, utan kan anpassas efter dina önskemål.

Föreslagen resplan
DAG 1 - 4: LOS ANGELES

Ni flyger till drömmarnas stad, Los Angeles, där det amerikanska äventyret har börjat för många människor – och nu börjar det för er. Här är stämningen generös, humöret gott och höga palmer kantar de breda boulevarderna. Det finns gott om saker att uppleva i L.A., så vi rekommenderar att ni använder de fyra första dagarna till att känna in staden.

Ett förslag är att börja i filmstaden Hollywood, där en promenad längs med Hollywood Boulevard bjuder på åtskilliga ikoniska platser. Ni kan se den stjärnspäckade trottoaren Walk of Fame, de verklighetstrogna vaxdockorna på Madame Tussaud’s och Dolby Theatre, där Oscarsgalan hålls varje år. Universal studios Hollywood är också ett måste, oavsett om ni reser med eller utan barn.

En annan dag kan ni besöka de glamourösa kvarteren i stadsdelen Beverly Hills, och spana på kändisarna som rör sig i området. På Rodeo Drive ser ni de exklusiva butikerna där kändisarna shoppar, och på en guidad tur i ”the Hills” kan ni ta en titt på deras gigantiska lyxvillor.

Glöm inte att njuta av det goda livet för egen del – pröva stadens otaliga restauranger, shoppa i kända butiker och upplev stämningen när solen går ner, neonljusen börjar blinka och nattklubbarna öppnar.

Efter en bra start i L.A. kan ni köra till Grand Canyon (790 km/490 miles – 7,5 timmar)

DAG 4 – 5: GRAND CANYON

Grand Canyon

Nästa stopp på vårt reseförslag är naturfenomenet Grand Canyon, som ligger i granndelstaten Arizona. Vägen hit är ganska lång, så i kan välja att stanna till en natt – till exempel i Lake Havasu City, som ligger på vägen. Om ni inte har något emot att köra föreslår vi att ni utnyttjar tiden så väl som möjligt och tar er direkt till Grand Canyon.

När ni anländer till Grand Canyon är den långa bilresan snart bortglömd. Den enorma dalen som breder ut sig i Arizonas torra jord är en oförglömlig syn. Här sträcker sig de röda klipporna så långt ögat kan nå – att stå på kanten till den nästan 1,5 kilometer djupa klyftan är verkligen att uppleva naturens storhet.

Det kan ni göra på Grand Canyon Skywalk, som är en halvcirkelformad plattform som sträcker sig klippkanten. Det är en adrenalinstinn upplevelse att gå på den, särskilt eftersom botten är gjord av glas – men om nerverna klarar det kan det varmt rekommenderas. Ni kan också ta er ner i klyftan för en vandringstur, eller pröva river rafting på Colorado-floden som flyter på dalens botten.

Därefter kan ni köra till Las Vegas (440 km/270 miles – 4,5 timmar)

DAG 5 – 7: LAS VEGAS

Las VegasEn helt annan höjdpunkt väntar i Nevada, där ni upplever den otroliga och fantastiskt underhållande storstaden Las Vegas. Mitt i öken hittar ni den pulserade spelstaden, dit folk vallfärdar med drömmen om att göra småpengar till en förmögenhet. Här är ingenting för stort eller för mycket – här förverkligas alla galna idéer som gör Las Vegas till en oerhört speciell upplevelse.

Allt finns samlat på huvudgatan the Strip. Här ligger egyptiska pyramider sida vid sida med Eiffeltornet och Venedigs små kanaler, och de blinkande neonljusen och gigantiska lyxhotellen sträcker sig längs med hela boulevarden.

Las Vegas är hemstad till världens största pariserhjul (tills Dubai slår rekordet). High Roller heter det 167,6 meter höga hjul som ni kan ta en tur i, och få en makalös utsikt över staden och alla dess ljus. Om ni ska slå på stort finns det möjlighet att få fri bar och en personlig bartender i kabinen.

Casinos är givetvis en viktig del av Las Vegas. Pröva lyckan vid pokerbordet, dra i en enarmad bandit – eller nöj er med att uppleva den speciella stämningen.

Om ni inte vill lägga all tid på dobbel och spel finns det gott om annan underhållning som inte går att hitta någon annanstans i världen. Här kan ni se trollerishower i världsklass, gå på konsert med stora stjärnor, betrakta den imponerande vattenshowen i sjön framför Hotel Bellagio eller shoppa loss i plånboksvänliga outlets i och omkring staden. En sak är säker: ni kommer inte ha det tråkigt.

Härifrån kan ni köra genom Death Valley till Mammoth Lakes (500 km(310 miles – 5 timmar)

DAG 7 – 8: MAMMOTH LAKES

Death ValleyPå vägen till Mammoth Lakes i Kalifornien kan ni köra genom berömda Death Valley. Det är ett stort, flackt område där det kan bli extremt varmt – över 50 grader på sommaren. Världens högsta temperatur, 57 grader, uppmättes just här 1913.

Det är en fascinerande upplevelse att se Death Valley, särskilt vid Badwater Basin, som är Nordamerikas lägsta punkt. Den ligger 86 meter under havsytan, och här ser det ut som att det har snöat – men det är i själva verket bara salt från vattnet som förångats i värmen.

När ni ankommer till Mammoth Lakes senare på dagen kommer klimatet och miljön förändrats markant. Här är värmen behagligare och naturen grön och lummig. På vintern är Mammoth Lakes ett skidsportsområde, och på sommaren är det populärt att gå på hajk. Om tiden räcker till kan ni promenera i den vackra naturen – eller bara njuta av omgivningarna runt staden och koppla av innan ni ska ut och vandra i Yosemite.

Dagen därpå kan ni köra till Yosemite (160 km/100 miles – 2,5 timmar)

DAG 8 - 10: YOSEMITE

Nu har det blivit dags att besöka en av USA:s mest storslagna nationalparker. Yosemite National Park är ett enormt område på mer än 3 000 kvadratkilometer, och här finns mer än 4 000 olika växt- och djurarter som bjuder på många varierande naturupplevelser.

Oavsett om ni är erfarna trekkare eller bara vill ta en avkopplande promenad i skogen befinner ni er på rätt plats. Vi rekommenderar att ni ger er av tidigt för att se så mycket som möjligt av den vackra naturen. Här väntar gigantiska Sequoia-träd, brusande vattenfall, fridfulla sjöar och ett rikt djurliv – och chansen att få syn på en eller annan björn.

Några av de mest kända platserna i parken är Yosemite Valley, som är en jättestor dal omgiven av karga bergsmassiv, och utkiksposten Glacier Point där ni får en otrolig utsikt över parken.

Härifrån kan ni köra till San Francisco (300 km/190 miles – 4 timmar)

DAG 10 - 13: SAN FRANCISCO

San FranciscoSå är ni tillbaka vid kusten och en av USA:s charmigaste städer, nämligen San Francisco. Här finns det något för alla, så vi rekommenderar två hela dagar till att uppleva staden med de branta backarna, de gamla spårvagnarna och landmärket Golden Gate Bridge som skimrar i röda nyanser.

Den sistnämnda är något av ett måste på ett besök i staden. Ta er över bron med utsikt mot San Francisco Bay – ni kan både promenera eller hyra cyklar. Om ni gör det på morgonen eller kvällen kommer ni med stor sannolikhet få uppleva den berömda dimman som lägger sig över bukten.

Fortsätt turen upp för stadens brantaste backe på Filbert Street, där det ser ut som att hela gatan lutar i förhållande till husen. Besök också stadsdelarna som gör San Francisco så unikt – upplev stadens stora Chinatown, se regnbågsflaggorna i HBTQ-kvarteret Castro eller hitta kvarglömda peace-tecken i de gamla hippiekvarteren Haight-Ashbury.

Det livliga hamnområdet Fisherman’s Wharf och det ökända fängelset Alcatraz är också två klassiska San Francisco-sevärdheter. Den förra kan upplevas på en timme; den senare är en större utflykt där ni åker båt till ön där det tidigare fängelset ligger. Här kan ni höra dramatiska berättelser i form av inspelningar från tidigare fängelsekunder, och utforska de välbevarade lokalerna som idag är museum.

Från San Francisco flyger ni till Hawaii (ca. 5 timmar)

DAG 13 - 20: HAWAII

HawaiiSol, sandstränder och tropiska omgivningar är nyckelorden för resans andra del. Den går till den vackra ögruppen Hawaii – USA:s minsta delstat som ligger mitt i ute Stilla havet. Här rekommenderar vi att ni tillbringar en vecka, så att ni kommer i varv och får njuta av paradisöarna fullt ut. De öar som är bäst att besöka är också de tre största i ögruppen: Oahu, Maui och Hawaii Big Island.

Oahu är den mest populära ön, eftersom det är här huvudstaden Honolulu och flottbasen Pearl Harbor ligger. Stränderna är dessutom helt fantastiska, och här får ni en fin kombination av tropisk avkoppling och möjligheter till aktiviteter på lagom avstånd från stranden. Om ni hellre vill uppleva de andra öarna kan vi arrangera det också.

Oavsett vad ni väljer finns det gott om tid att njuta av de vita sandstränderna, det azurblå vattnet i Stilla Havet och vulkanöarnas skönhet. Det finns möjlighet att surfa, snorkla, dyka och vandra – men en vecka på stranden kan också varmt rekommenderas.

Från Hawaii kan ni flyga hem till Sverige.

Prisöversikt
Säsong
Månader
Längd
Pris
Vår mar. – maj. 20 dagar från 18.495:- per person
Sommar jun. – aug. 20 dagar från 23.995:- per person
Höst sep. – nov. 20 dagar från 18.995:- per person
Vinter dec. – feb. 20 dagar *

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum.
Rabatt vid barn under 12 år och större grupper.
Vid högtider och helgdagar bör ni räkna med högre priser än demonstrerat.
* Vi rekommenderar inte att resa i vintersäsongen på grund av den stora mängd snö som faller i Yosemite och Grand Canyon.

Resans innehåll
 • Flyg inkl. måltider och bagage
 • Medelklasshotell
 • Ford Escape eller liknande inkl. Alla nödvändiga försäkringar, skatter och fria mil.
 • Reseförsäkring (kan tillköpas)
 • Avbeställningsförsäkring (kan tillköpas)
 • Resort fees (kan förekomma på vissa hotell)

Våra reseförslag

Hawaii

Alaska

Mexiko

Prisöversikt

Säsong
Månader
Längd
Pris
Vår mar. – maj. 20 dagar från 18.495:- per person
Sommar jun. – aug. 20 dagar från 23.995:- per person
Höst sep. – nov. 20 dagar från 18.995:- per person
Vinter dec. – feb. 20 dagar *

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum.
Rabatt vid barn under 12 år och större grupper.
Vid högtider och helgdagar bör ni räkna med högre priser än demonstrerat.
* Vi rekommenderar inte att resa i vintersäsongen på grund av den stora mängd snö som faller i Yosemite och Grand Canyon.

Resans innehåll
 • Flyg inkl. måltider och bagage
 • Medelklasshotell
 • Ford Escape eller liknande inkl. Alla nödvändiga försäkringar, skatter och fria mil.
 • Reseförsäkring (kan tillköpas)
 • Avbeställningsförsäkring (kan tillköpas)
 • Resort fees (kan förekomma på vissa hotell)
Beställ offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.