BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Resor till Orlando

Världens huvudstad för familjeunderhållning

Resor till Orlando

Skäm bort barnen och dem med barnasinnet kvar bland orlandos ändlösa nöjen

Orlando är ett måste på familjesemestern till Florida. Du hittar alla tänkbara nöjesparker i eller i närheten av storstaden i centrala Florida – och de är större och mer storslagna än på några andra ställen.

Om du och dina barn uppskattar vattenland, rutschkanor, fart, höjder, stunttricks och underhållning är Orlando tillräckligt för en hel semester. Sen Musse Pigg och hans vänner etablerade sig här 1971 har det utvecklats till ett riktigt paradis för leksugna turister. Här finns en uppsjö av nöjesparker, där de som listas nedan är de mest kända.

Fakta om Orlando
  • Invånare: 277.000
  • Tidsskillnad: -6 timmar
  • Bästa restid: Hela året
  • Visum: Nej, upp till 90 dagar
  • Resevägledning från UD: Klicka här..
Det ska du uppleva i Orlando

Disney World Orlando

Walt Disney World Resort

Världens största nöjeskomplex består av fyra nöjesparker och två vattenland, och täcker ett område om 120 kvadratkilometer – och är med andra ord betydligt större än Gröna Lund och Liseberg tillsammans.

Och parken fortsätter att växa och få fler attraktioner. I Magic Kingdom Park finns det ikoniska rosa Disney-slottet, och här hälsar du på klassiska figurer som Musse Pigg och Kalle Anka. Resorten bjuder på allt från högteknologiska nöjen och framtidsvärldar till safariparker och aktiviteter med de allra nyaste Disney-figurerna.

Utöver nöjesparkerna finns det inte mindre än 27 hotell med Disney-tema, nio andra hotell, golfbanor, ett shoppingområde och otaliga restauranger på området, så ingen i familjen behöver oroa sig över att tiden inte kommer att gå undan. Den största utmaningen blir att prioritera tiden rätt och planera in besök i rätt parker.

Universal Studios

Universal Studios

Föredrar du film och actionfyllda äventyr framför blötdjur? Då är det Universal Studios i Orlando du ska besöka. Här hittar du ett mini-Hollywood där du kan släppa loss bland attraktionerna, se vilda stunttricks och komma in bakom kulisserna på din favoritfilm.

Här finns ett stort Harry Potter-universum, där du träffar på Harry, Hermione och Voldemort – och du kan hjälpa E.T. att rädda sin hemplanet. Du kan också köra 100 kilometer i timmen i en Hulken-rutschkana, och kämpa mot farliga monster i den stora live-stuntshowen Fear Factor live.

Kennedy Space Center i Orlando

Kennedy Space Center

Rymdcentret skickar inte gästerna till månen, men här hittar du attraktioner som känns minst lika mäktiga – samtidigt som du får veta mer om USA:s rymdfart genom historien.

Lär dig allt om rymdkapplöpningen i ett hav av installationer, interaktiva utställningar och rymdraketen Saturn V i naturlig storlek. Träffa en astronaut, gå en guidad rundtur och lär dig mycket, mycket mer om NASA:s rymdprogram förr och nu.

SeaWorld

SeaWorld

För dig som älskar nöjen, vatten och djur är SeaWorld den perfekta underhållningen. Det är en enorm nöjespark kombinerad med vattenland och akvarium – här susar du fram i vattenrutschkanorna och ser djuren göra detsamma i sina bassänger.

Här kan du se en späckhuggarshow, simma med delfiner och mata sjölejon. Andra alternativ är att promenera i en tunnel omgiven av hajar, eller möta havssköldpaddor, stingrockor och sjökor. Här finns det underhållning för flera veckor!

Väder i Orlando

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.