Reseinfo

Tidsskillnad

Allt om tidszoner i Nordamerika

Sådan är tidsskillnaden mellan dig och ditt resmål

USA är utspritt över hela sex tidszoner. Det betyder att det kan vara allt från 6-12 timmars tidsskillnad hem till Sverige. Nedanför får du en överblick om USA:s tidszoner, så du vet hur långt “bak” klockan kommer att vara på din resa.

Östkusten - 6 timmar

Eastern Time täcker hela den östra delen på Atlantkusten. Hit hör delstaterna i New England, Florida och storstäderna New York, Washington D.C., Boston och Philadelphia.

I Kanada räknas Toronto och Niagara Falls också till denna tidszon.

Mellanvästern och sydstaterna - 7 timmar

Central Time täcker i stort sett hela mellanvästern, från delstaterna Minnesota, Wisconsin och Iowa i norr och ner till bl.a. Illinois, Missouri, Oklahoma och Texas samt de södra delstaterna Arkansas, Louisiana, Mississippi och Alabama. Den västra delen av Texas har Mountain Time och de östra delarna av Tennessee hör till Eastern Time.

Rocky Mountains - 8 timmar

Mountain Time omfattar delstaterna runt Rocky Mountains, som Idaho, Montana och Wyoming i norr, ner över b.la. Colorado och Utah och fortsätter söderut till New Mexico och Arizona. Hit räknas även delar av North och South Dakota samt halva Nebraska. Observera att Arizona, som enda delstat på det amerikanska fastlandet, inte använder sig av sommartid. Därför är Arizona hela tiden en timme bakom dem andra delstaterna i Mountain Time.

I Kanada tillhör nationalparkerna Banff och Jasper även denna tidszon.

Västkusten - 9 timmar

Pacific Time täcker staterna ut mot Stilla havet: Kalifornien, Oregon och Washington samt Nevada, där Las Vegas ligger.

I Kanada tillhör Vancouver också denna tidszon.

Alaska - 10 timmar

Alaska ligger så långt nordväst att det har sin egen tidszon, Alaska Time, med en tidsskillnad på 10 timmar ift. Sverige.

Hawaii - 11 timmar

Om du åker till Hawaii kommer tidsskillnaden att vara 11 timmar i den så kallade Hawaii Time. Observera att Hawaii inte heller ställer om klockan efter sommartid. Så på sommaren är det faktiskt 12 timmars skillnad från Sverige.