Reseinfo

Telefoni, internet och el på resan

Så undviker du en dyr mobilräkning

Telefoni, internet och el på resan

I de flesta svenska mobilabonnemang kostar det extra att ringa eller använda mobildata i USA, Kanada, Mexiko och Karibien. Om du har ett vanligt abonnemang ska du därför vara uppmärksam på att det kan bli dyrt att prata i telefon och surfa med din mobildata under semestern. Du betalar både för de samtal som du ringer och för de samtal som du tar emot.

Vi rekommenderar dig därför att stänga av din telefons mobildata så snart du landar på andra sidan av Atlanten.

Wi-Fi i Nordamerika

Det finns wifi på de flesta hotell, motell, restauranger och kaféer. Det innebär att du kan surfa fritt så länge du är ansluten till ett wifi på dessa platser. Observera att vissa hotell tar ut en avgift.

Om du är OK med att bara använda wifi när det är tillgängligt är det den överlägset billigaste lösningen för att resa i USA med din smartphone.

Mobildata i Nordamerika

Om du ofta behöver använda din smartphones funktioner finns det bra alternativ.

Vissa svenska mobiloperatörer har tjänster som gör det billigare att använda din telefon i USA, Kanada och Mexiko. Vi rekommenderar att du undersöker marknaden för att hitta en lösning som passar dig bäst. T ex kan du köpa till mobildata för landet du ska resa i.

Alternativt kan du köpa ett kontantkort (prepaid SIM card) när du är på plats. Då betalar du för en viss mängd data på förhand och får på så sätt inga oväntade kostnader på din mobilräkning. Du kan köpa ett kontantkort i alla stora telekom-butiker som finns på flygplatser och i storstäder. T ex T-Mobile och AT&T.

Eluttag

USA, Kanada, Mexiko och Karibien har andra uttag än i Sverige. Därför behöver du en adapter för att ladda din telefon, kamera etc. Vi rekommenderar att du tar med dig en hemifrån. Då behöver du inte slösa tid på att hitta en under resan.