Reseinfo

Flygresor

Allt om flygresor till USA, Kanada, Karibien och Mexiko.

Det ska du veta om utrikesflyg

Det går inte att undvika långa flygningar när du reser till USA, Kanada, Karibien eller Mexiko.  Lyckligtvis tar vi på oss besväret att hitta och boka de bästa flygen till dig. Det är dock några viktiga detaljer som du behöver vara uppmärksam på, vilka du hittar här.

Val av sittplats på flyget

Det är inte gratis att välja sittplats på flyget när du köper flygbiljett. Vill du reservera specifika platser och vara säker på att få sitta på en bestämd plats eller tillsammans med dina medresenärer tillkommer en extra avgift.

Du kan reservera platser på flyget före online check-in öppnar, dvs 24-48 timmar före avgång. Det kostar i regel extra hos flygbolaget. Du kan antingen göra det själv eller så kan vi göra det åt dig. Om du vill att USA Tours ska göra det tillkommer en extra avgift på 215 SEK per person.

Bagageregler

Reglerna för hur mycket bagage du får ta med på flyget är olika. Det är resmålet och flygbolaget som avgör.

Generellt gäller följande för utrikesflyg, per person:

  • 1 st. incheckat bagage, max 23 kg.

  • 1 st. handbagage, max 8 kg.

På inrikesflyg i USA och på rutter mellan Kanada/Karibien/Mexiko är incheckat bagage inte alltid inkluderat i biljettpriset. Då tillkommer ofta en avgift på ca 25-30 USD, per resväska, som kan köpas online eller på flygplatsen. USA Tours kan inte betala denna avgift i förväg.

Specialkost och rullstolsassistans

Mat är inkluderat på alla utrikesflyg, förutom när du flyger med Iceland Air.

Vegetarianer, allergiker och andra med specialkost har möjlighet att förbeställa måltider till flygresan. Specialkost beställs genom USA Tours minst 14 dagar innan avfärd. Utbudet varierar från flygbolag till flygbolag.

Rullstollsassistans beställs minst 14 dagar innan avfärd. Ta kontakt med din resekonsult för mer information och om du önskar att använda det. 

Uppgradering av flygbiljetter

Önskar du att flyga Premium- eller Business-class kan USA Tours uppgradera dina biljetter, så länge det finns lediga biljetter i önskad klass. Priserna varierar mycket i förhållande till tillgänglighet, men vägledande priser är:

Premium: 6.500 - 9.500 SEK per person

Business: 32.000 - 45.000 SEK per person

Bonuspoäng

USA Tours har inte möjlighet att uppgradera eller köpa biljetter med kundernas egna personliga bonuspoäng. Vi har dock möjlighet att infoga ditt personliga bonuskortsnummer så att du kan tjäna poäng till framtida resor. 

OBS. Du kan inte tjäna poäng på alla biljettyper och USA Tours kan därför inte garantera att du får poäng på alla dina flygningar. 

Mellanlandning i Europa

I huvudsak är ditt bagage incheckat hela vägen fram till slutdestinationen i Nordamerika.

Mellanlandning i Nordamerika

Mellanlandar du i USA eller Kanada behöver du checka in ditt bagage igen vid första mellanlandningen. Det eftersom den resande behöver ta med sig sitt bagage genom Border Control.

Mellanlandar du t ex i New York på väg till Los Angeles blir du ledd genom tullen och immigrationen till ditt bagage. Härifrån lastas bagaget på ett nytt band och du kan gå vidare till din gate och nästa flygning.