BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Resor till Karibien

Palmstränder, salsarytmer och en anrik historia

Resor till Karibien

Luta dig tillbaka och njut av de tropiska öarnas mjuka sand

Karibien är först och främst den perfekta tillflyktsorten när du drömmer om sol och värme i vackra exotiska miljöer. Men de små paradisöarna i Karibiska havet, belägna mellan Florida och Latinamerika, bjuder på mycket mer än så.

Här kan du se var Christoffer Columbus steg iland när han upptäckte Den Nya Världen, eller röka kubanska cigarrer och dansa salsa på den plats där det uppfanns. Du kan också snorkla bland havssköldpaddor och vandra bland leguaner. Karibien är perfekt för både längre solsemestrar och som en avslappnande avslutning på en kombinationsresa till USA:s östkust eller sydstaterna.

Fakta om Karibien
  • Invånare: 43,6 miljoner
  • Tidsskillnad: -6 till -5 timmar
  • Bästa restid: Hela året
  • Visum: Nej, upp till 90 dagar
Det ska du uppleva i Karibien

Bahamas – ett exotiskt ö-hav

Bahamas är en ögrupp som består av omkring 700 småöar, som alla har kritvita sandstränder och det klaraste vattnet i världen. Det gör Bahamas till en underbar plats för solsemestrar, där lugna stunder på stranden och snorkling står på programmet.

Bahamas är också ett populärt stopp på kryssningar, så om du vill resa till Karibien med båt är Bahamas givet. Det är också här du kan uppleva de märkliga, men söta, ”swimming pigs” – här finns en strand där det lever grisar som varje dag varmt välkomnar nyfikna turister.

Läs mer om Bahamas

Kuba – färgstarka städer och cigarrer

På Kuba är det inte bara stränderna som lockar. Här väntar också stora kulturella upplevelser som du inte får någon annanstans.

I huvudstaden Havanna ser du de pastellfärgade husen som pittoreskt ramar in en livlig stad där salsa och mojitos är huvudingredienserna. Här lär du dig om landets händelserika historia i form av revolution, kommunism och handelsembargon, och här kan du se hur de kubanska cigarrerna produceras. Här finns också gott om möjligheter att bara slappna av, som på paradisstränderna i Varadero.

Läs mer om Kuba

Dominikanska republiken – historia och natur

I Dominikanska republiken hittar du både läckra stränder längs med de långa kuststräckorna och fantastisk natur längre in i landet. Om du vill aktivera dig på semestern är Dominikanska republiken ett perfekt val.

Här kan du vandra i djungel och berg, åka båt i mangroveträsk och dyka och snorkla bland färgstrålande korallrev. Och det var i landets huvudstad, Santo Domingo, som Columbus steg iland och grundlade den första staden i Den Nya Världen, som också kan upplevas i form av vackra ruiner.

Läs mer om Dominikanska republiken

Västindien – ett paradis av öar

Om du vill uppleva många olika öar är Västindien svaret. De tre öarna som utgör Västindien har olika och fantastiska upplevelser att bjuda på, och det är enkelt att resa mellan dem.

Här finns ljuvliga stränder som flera gånger utnämnts till några av världens bästa. Här finns också historien från tiden då Västindien var en europeisk koloni – ett tankeväckande förflutet att dyka ned i när du inte ligger i en solstol och njuter av livet.

Läs mer om Västindien

Väder i Havana

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.