BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Resor till Toronto

Världens mest multikulturella stad

Resor till Toronto

Utforska Kanadas mångfaldsmetropol

Toronto är Kanadas New York – med skyskrapor, shopping, gastronomi och konst och kultur i världsklass. Det är också världens mest mångkulturella stad, där du möter folk från mer än 230 länder och kan uppleva olika delar av världen i de sjudande stadsdelarna.

På resan till Toronto kan du se staden från 346 meters höjd från det ikoniska CN Tower, äta fantastisk mat från hela världen, se hockeylaget Maple Leafs på sin hemarena, shoppa i stadens hippa kvarter och koppla av på de gröna öarna Toronto Islands utanför staden.

Fakta om Toronto
  • Invånare: 2,8 miljoner
  • Tidsskillnad: -6 timmar
  • Bästa restid: Hela året
  • Visum: Nej, upp till 6 månader
  • Resevägledning från UD: Klicka här..
Det ska du uppleva i Toronto

Chinatown i Toronto

En mångfald av människor och stadsdelar

Toronto kommer göra det uppenbart att Kanada har en bred, rik befolkning. Landets största stad har flera gånger blivit utnämnt till en av världens mest multikulturella städer, där mer än varannan invånare är född utanför Kanada och mer än 230 etniciteter finns representerade. Du kommer att få uppleva att både människorna och stadsdelarna är olika och mångskiftande – egenskaper som gör Toronto unikt.

Gå på upptäcktsfärd i Chinatown och upplev skyltar på kinesiska, läcker mat och kulörta lanternor; drick en kaffe bland kostymfolket i Financial District där det ständigt byggs nya och ännu högre skyskrapor – eller ät en pizza på en av de italienska restauranterna i hippa Little Italy.

CN Tower

CN Tower – stadens signum

På varje klassisk bild av Toronto är det en särskild byggnad som pockar på uppmärksamheten. Tornet i stadens skyline heter CN Tower och är ett av Torontos kännetecken, som du självklart kan uppleva på din Kanada-resa.

Det 553 meter höga observationstornet går att se vart du än befinner dig i staden, men du behöver inte nöja dig med att betrakta det nedifrån. På 58 sekunder tar du glashissen upp till utkiksposten på 346 meters höjd, medan staden blir mindre under dig. Här har du 360 graders utsikt över Toronto och vackra Lake Ontario, där staden är belägen. Du kan till och med äta middag eller ta en drink på restaurangen högst upp, som långsamt roterar för att ge dig ett panorama över utsikten.

Maple Leaf Square

Maple Leafs, Raptors och Blue Jays

För att få en genuin kanadensisk upplevelse ska du gå på en hockeymatch. Sporten är en stor del av den kanadensiska kulturen, och NHL-laget Toronto Maple Leafs är stadens största lag. Hockeymatcherna bjuder på en alldeles speciell stämning, även för dig som är oinvigd.

Om du föredrar basket spelar det lokala NBA-laget Toronto Raptors på samma arena som Maple Leafs, där du får cheerleaders och ”kiss cam” för hela slanten.

Rogers Centre är stadens största arena, och ligger bredvid CN Tower. Här spelar baseball-laget Toronto Blue Jays, som också kan rekommenderas för en autentisk nordamerikansk sportupplevelse.

Shop i Toronto

Shopping på Queen Street West

På Toronto-resan kommer du förmodligen bo downtown, men stadens västra delar bör inte missas. Här hittar du trendiga butiker, kaffebarer och en mängd olika matställen.

Queen Street West börjar i downtown och bjuder på många frestelser – här hittar du stans bästa shopping, med stora kedjor i början och mer speciella butiker längre västerut. Här finns en uppsjö av bra restauranger med mat från hela världen, och små självständiga gallerier med spännande konst.

Inte långt därifrån hittar du de unika kvarteren Kensington Market, som är särskilt omtyckt bland lokalbefolkningen. Här finns en fin blandning av secondhandbutiker, originella caféer, små mataffärer, barer med solterrasser och välklädda kanadensare.

Toronto skyline

Toronto Islands – en utflykt med utsikt

Om du vill ha en annorlunda upplevelse och lämna storstadspulsen för ett ögonblick kan du ta båten ut till Toronto Islands. Det är en liten ögrupp som ligger bara tio minuters båtfärd från stadens centrum, men som utgör en liten fredad oas. De gröna öarna bjuder på trevliga promenader i idyllisk natur.

Om du har barn är det en perfekt plats för att leka, äta picknick, bada och hälsa på djuren i djurparken. Men bäst av allt är utsikten: här ser du stadens skyline på perfekt avstånd, och om du stannar tills mörkret faller kommer du belönas med en fantastisk solnedgång mot skyskrapornas silhuetter.

Niagarafallen

Kombinera med Niagara Falls

Resan till Toronto är ett utmärkt tillfälle att besöka de storslagna vattenfallen i Niagara Falls, som ligger en och en halv timme bort med bil. 13 mil söderut, längs med Lake Ontario, startar Niagara-floden som skiljer Kanada från USA.

Vattnet i floden stupar 50 meter ner, och skapar det otroliga brus som kan upplevas på olika sätt i staden Niagara Falls. Det är en oförglömlig upplevelse att stå vid kanten och se de enorma vattenmassorna forsa över fallet.

Väder i Toronto

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.