BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Resor till Denver

Där skidåkning, shopping och sport finns precis runt hörnet

Resor till Denver

Njut av storstadslivet vid foten av ”The Rockies”

Precis en mile – eller 1,6 kilometer – över havets yta ligger ”the Mile High City”, bättre känt som Denver. Med sin placering vid Rocky Mountains och 300 solskensdagar om året är en resa till Denver drömmen för alla friluftsentusiaster.

Men också för sportfans, familjer och storstadsmänniskor. Den gamla gruvstaden har genomgått en enorm förändring och är inte längre en rastplats på väg till bergen, men ett resmål i sig själv. Denver har ett lag i alla de största amerikanska sportlagen, och när det kommer till gastronomi, shopping och kultur spelar staden i en liga för sig.

Fakta om Denver
  • Invånare: 682.500
  • Tidsskillnad: -8 timmar
  • Bästa restid: Hela året
  • Visum: Nej, upp till 90 dagar
  • Resevägledning från UD: Klicka här..
Det ska du uppleva i Denver

Rocky Mountains

Porten till the Rockies

”The Mile High City” är Denvers smeknamn, eftersom byn är beläget en mile över havsytan. Det gör den inte till en bergsstad, men den ligger vid foten av majestätiska Rocky Mountains och är därför en perfekt utgångspunkt för att vandra, klättra eller köra bil i bergen.

Bara en och en halv timmes biltur bort hittar du skidbackar som lämpar sig perfekt för en dagstur. För en längre skidtur går resan till Denver att kombinera med någon av Colorados stora skidorter som Aspen, Vail eller Telluride.

På sommarhalvåret inbjuder bergen till vandring, cykling, klättring, ziplining eller rafting för den som längtar efter äventyr. Om du hellre vill njuta av den storslagna naturen från insidan av en bil kan du köra på Nordamerikas högst belägna vägar och se snötäckta bergstoppar, blanka sjöar och vilda blommor.

NFL

Broncos, Nuggets och c:o

Amerikansk fotboll, baseball, basket eller hockey? Oavsett vilken av de stora amerikanska sportgrenarna du föredrar har Denver ett lag i de bästa ligorna: Denver Broncos i NFL, the Colorado Rockies i MBL, Colorado Avalanche i NHL och Denver Nuggets i NBA. Man behöver inte vara sporttokig för att roas av en stor match, för det är betydligt mer show över tillställningen än vad vi i Skandinavien är vana vid.

Eftersom Denver är en riktig sportstad finns det massor att uppleva när det inte är game day. Du kan exempelvis ta en guidad tur bakom Denver Broncos stadion, där du får se omklädningsrummet, tv-produktionen och lagets maskot. På stadion hittar du också Colorado Sports Hall of Fame, där de stora sportgrenarna och de största lokala stjärnor hyllas.

Shoppa och ät dig genom staden

Men Denver är inte bara för skidåkare och sportfreaks. Staden är full av små oaser, där du kan äta, dricka, shoppa och skämma bort dig själv – precis som det ska vara på en storstadssemester.

I downtown kan du lägga många timmar på den en halv kilometer långa gågatan 16th Street Mall, där caféerna och butikerna ligger på rad. På andra sidan South Platte River, som går genom staden, hittar du det hippa kvarteret LoHi där du kan utforska områdets innovativa restauranger, barer med mikrobryggd öl och trendiga butiker.

På resan till Denver får du inte missa ett besök på Union Station, som är en av stadens mest populära attraktioner. Utöver att fortfarande fungera som tågstation är Union Station ett populärt centrum för mat och shopping, och här kan du köpa lokalt hantverk, äta allt från ostron till smörgåsar eller avsluta dagen med en drink i den gamla stationsbyggnaden.

City Park i Denver

Parker för hela familjen

Natur, sport och outdoor-aktiviteter är kännetecknande för Denver, och mycket går att uppleva i stadens många parker där det finns något att göra för både gamla och unga.

I stora, gröna City Park hittar du både lekplatser, tennisbanor och små sjöar, där hela familjen kan åka båt. Här finns också Denver Zoo, som huserar lejon, elefanter, apor och tusentals andra djur, samt Denver Museum of Nature & Science där du bland annat kan lära dig mer om dinosaurier och mumier genom innovativa, interaktiva utställningar.

Längs floden som går genom stadens centrum finns det också många grönområden med familjevänliga attraktioner som vattenland, akvarium och barnmuseum – och den perfekta miljön för en picknick efteråt.

Väder i Denver

Hitta din resa

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.