BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Spektakulär rundresa i Alaska

ETT VILDMARKSÄVENTYR MED BERG, FJORDAR OCH ETT RIKT DJURLIV

16 dagar från 14.995:-

Spektakulär rundresa i Alaska

16 dagar från 14.995:-

UPPLEV ORÖRD NATUR SOM DU ALDRIG GJORT FÖRR

En rundresa i Alaska är drömresan för äventyraren som vill uppleva den vilda naturen med ett överflöd av stora upplevelser – och väldigt få turister. På den här resan passerar ni glaciärer och snötäckta berg, men även lummiga skogar och fridfulla sjöar. Ni kan se björnar som jagar fisk, älgar som är ute och strosar och valar som simmar i de spegelblanka fjordarna. Och ni kan själva ge er ut i den friska luften genom att trekka, cykla, åka båt eller köra med hundsläde.

Resplanen nedan är inte fast, utan kan anpassas efter dina önskemål.

Föreslagen resplan
DAG 1 - 3: ANCHORAGE

Rundresan i Alaska börjar i delstatens största stad, Anchorage. Hit går majoriteten av flygen till Alaska, och härifrån är det enkelt att ta sig ut i den vilda naturen. Vi rekommenderar att ni stannar två nätter, så att ni får tid att ”landa” och till på köpet utforska delstatens enda storstad. Om ni reser på sommaren kommer ni upptäcka att det är ljust i stort sett dygnet runt, eftersom ni befinner er så långt norrut – lyckligtvis finns det mörka rullgardiner.

Det bor 300 000 människor i Anchorage, vilket utgör nästan hälften av Alaskas befolkning. I den multikulturella staden talas det mer än hundra olika språk. Även om delstaten blev en del av USA så sent som 1959, har området en lång historia av amerikansk ursprungsbefolkning, som idag utgör omkring 15 procent av den samlade befolkningen. Det kan ni lära er mer om på något av stadens museer, som Alaska Native Heritage Center eller Anchorage Museum.

Här finns det goda möjligheter att njuta av den storslagna naturen. Staden omges av vattnet i Cook Inlet och de storslagna Chugach-bergen, och det finns över 200 kilometer asfalterade vägar i och omkring staden, där både lokalbefolkningen och turister kan njuta av omgivningen till fots eller på två hjul. Vi rekommenderar att ni hyr cyklar och kör längs med den populära rutten Tony Knowles Coastal Trail, som går genom skogen och längs med kusten. Om ni har tur får ni syn på en val längs med vägen.

Därefter föreslår vi att ni kör till Denali National park (410 km/250 miles – 4,5 timmar).

DAG 3 – 6: DENALI NATIONAL PARK

Denali National ParkÄventyret börjar på allvar när ni anländer till Denali National Park. Den enorma nationalparken består av vackra landskap och ett djurliv som inte går att hitta någon annanstans i världen. Här finns Nordamerikas högsta berg, Mount Denali, som tronar i horisonten med sina 6 168 meter över havet. Det går att trekka på och runt omkring berget – med guide eller på egen hand, beroende på hur utmanande turen ska vara.

Det går också att njuta synen av bergstopparna på avstånd – man behöver inte vara bergsklättrare för att uppleva nationalparken. Många av de mest populära hiking-turerna i Denali fungerar för vandrare på alla nivåer, och befinner sig inte i den tunna bergsluften, utan i de fantastiska skogarna i parken. Här ser ni vackra sjöar, vidsträckta slätter, floder som slingrar sig genom dalarna och ett rikt djurliv bestående av bland annat björnar, älgar, renar och gnagare. Det är en fantastisk upplevelse att komma nära djuren i deras naturliga miljö.

Det går shuttle-bussar genom parken, så det är enkelt att ta dem för att på egen hand utforska parken och besöka olika platser i området. Ni kan också gå en guidad tur, och få svar på alla frågor om den unika naturen som omger er.

Därefter kan ni köra norrut till Fairbanks (440 km/270 miles – 5 timmar)

DAG 6 – 8: FAIRBANKS

FairbanksTuren fortsätter till Fairbanks, som är en av Alaskas större städer. I början av 1900-talet lockades många hit, eftersom det fanns guld i området. Det satte igång utvecklingen, och Fairbanks är fortfarande en av delstatens viktigare städer och hem till University of Alaska.

Det är framförallt naturen som gör att man beger sig till Fairbanks. Här är det stor skillnad beroende på vilken årstid man reser, eftersom staden är belägen så långt norrut är naturförhållandena relativt extrema. Generellt sett rekommenderar vi att ni reser på sommaren, när det inte är för kallt och när den fantastiska midnattssolen skiner upp till 22 timmar om dygnet. Å andra sidan finns det möjlighet att uppleva det vackra norrskenet om ni reser mellan november och februari. Säsongen för norrskenet sträcker sig från 21 augusti till 21 april, så det finns möjlighet att uppleva det på hösten och våren också, även om chanserna inte är lika stora.

Oavsett årstid är området otroligt vackert, med massor av möjligheter att vandra, åka båt, fiska – eller till och med ta en tur i hundsläde, som är populärt här. Vi kan också rekommendera en guidad heldagstur till norra polarcirkeln. Hit kör ni på Dalton Highway, som är en av världens nordligaste och ödsligaste vägar – och här kan ni ta en bild vid skylten som markerar att ni befinner er vid polarcirkeln.

Från Fairbanks rekommenderar vi att ni åker söderut igen, till Valdez (580 km/360 miles – 6 timmar)

DAG 8 – 10: VALDEZ

Nästa anhalt i vårt reseförslag är Valdez, som ligger vid vattnet i den fantastiska fjorden Prince William Sound. Den lilla fiskebyn med det vackra läget – med bergen i ryggen och bara en väg in och ut ur staden – är en perfekt utgångspunkt för att uppleva den berömda fjorden.

Prince William Sound är omgivet av berg och glaciärer, som fyller fjorden med kristallklart vatten när de stora isblocken bryter sig ur glaciären. Vattenytan blir spegelblank, med inslag av mäktiga isstycken.

Detta naturfenomen är en av de stora upplevelserna i Valdez. Vi rekommenderar en halv- eller heldagstur på båt i fjorden, för att uppleva det på nära håll. På båten kan du också se valar, sälar, sjölejon och havsuttrar, som bidrar till att göra färden ännu mer storslagen.

På land kan ni utforska Chugach-bergen som ligger runt staden. Det är en otroligt vacker upplevelse, särskilt när glaciärerna smälter och bildar vattenfall i bergen. Här kan vi också rekommendera en helikoptertur, vilket nästan kan sägas vara Alaskas svar på turistbuss. Med helikopter betraktar ni attraktionerna från ovan – glaciärer, bergstoppar och imponerande utkiksposter – i sällskap av en kunnig guide. En upplevelse som är betydligt mer storslagen än att se det hela från ett bussfönster!

Därefter kan ni köra vidare till Wasilla (430 km/270 miles – 4,5 timmar)

DAG 10 - 11: WASILLA

Ännu fler upplevelser väntar i den lilla staden Wasilla, som ligger mellan två vackra sjöar i en dalgång mellan bergskedjorna Chugach och Talkeetna.

Här är den stora attraktionen Independence Mine State Historical Park, som är ett område med 16 historiska byggnader, gruvgångar och artefakter från områdets storhetstid som guldgrävarstad. Ni lär er mer om hur det var att bo och arbeta i gruvorna, som lokalbefolkningen gjorde fram till att gruvorna stängdes 1955.

Efter det rekommenderar vi en mer behaglig upplevelse på stadens eget bryggeri, Bearpaw River Brewing Company, som drivs av bröderna Jack, Jed, James och Jake. Här kan ni småprata med the locals och njuta deras mikrobryggda öl med utsikt mot den vilda naturen.

Härifrån kan ni köra vidare till Homer (420 km/260 miles – 4,5 timmar)

DAG 11 - 13: HOMER

Nästa stopp är Homer – eller ”the Halibut Fishing Capital of the World”, som staden kallas. Halibut betyder hälleflundra, och den lilla staden vid vattnet i Kachemak Bay bär tydlig prägel av fisket. Här kan ni själva pröva krafterna på någon av de arrangerade fisketurerna, eller nöja er med att äta nyfångad fisk som proffsfiskarna dragit upp på land.

I Homer får ni inte missa den sju kilometer långa udden Homer Spit, som sträcker sig ut i vattnet. Här är det fullt av liv och rörelse, och människor som campar, fiskar eller promenerar längs med stranden. Udden omges av de storslagna bergen och bjuder på fantastiska vyer – en utsikt som inte slutar fascinera.

Om ni vill vandra i mer kuperad terräng rekommenderar vi en tur över bukten till Alaskas första nationalpark, Kachemak Bay State Wilderness Park. Här kan ni gå på hajk i den gröna omgivningen, paddla kajak i lugna laguner och se massor av vilda djur – här lever allt från uttrar, örnar och marsvin.

Från Homer kan ni köra till Seward (270 km/170 miles – 3 timmar)

DAG 13 - 15: SEWARD

Seward är en känd hamn för kryssningsfartyg, och här börjar många resor på Alaskas vatten. Det är populärt att uppleva naturen ombord på ett luxuöst fartyg, vilket vi också erbjuder – men man upplever inte lika många platser som på rundresan med bil.

Ni kan nöja er med att ta en dagstur på vattnet omkring Kenai Fjords National Park, där de imponerande glaciärerna nästan omärkligt rör sig ner mot havet. Det är en otrolig syn att betrakta de enorma mängderna is, som liknar frusna floder, från vattnet. Här är det också möjligt att få syn på knölvalar, gråvalar och vikvalar – och inte minst de kända lunnefåglarna med de färggranna näbbarna.

Det är också möjligt att se några av glaciärerna från land. Strax norr om staden ligger Exit Glacier, som är lätt att ta sig till med bil, för att därefter vandra på lättillgängliga stigar omkring de enorma, ljusblå ismassorna.

Härifrån föreslår vi att ni kör till Girdwood som sista stopp på resan (140 km/90 miles – 1,5 timme)

DAG 15 - 17: GIRDWOOD

Det sista stoppet på reseförslaget är Girdwood, som är en liten, populär semesterstad 6 mil från Anchorage. På vintern åker folk hit för att åka skidor, och på sommaren kan man vandra i den natursköna omgivningen. Här föreslår vi att ni använder de sista dagarna till att koppla av i den fantastiska naturen.

Ni kan vandra eller cykla på närliggande stigar, åka ut och fiska, paddla kajak eller ta er upp till toppen av berget och njuta av den otroliga utsikten. Om ni inte fick tillräckligt med vilda djur i Denali National Park kan ni besöka Alaska Wildlife Conservation Center. Det är ett reservat där Alaskas skadade och övergivna djur lever i fredade miljöer, och här kan ni se både björnar, älgar, renar, hjortar, muskoxar och mycket mer.

Härifrån kan ni köra till flygplatsen i Anchorage (65 km/40 miles – 45 minuter)

Prisöversikt
Säsong
Månader
Längd
Pris
Vår mar. – maj. 16 dagar från 14.995:- per person
Sommar jun. – aug. 16 dagar från 21.395:- per person
Höst sep. – nov. 16 dagar från 15.895:- per person
Vinter dec. – feb. 16 dagar *

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum.
Rabatt vid barn under 12 år och större grupper.
Vid högtider och helgdagar bör ni räkna med högre priser än demonstrerat.
* Vi rekommenderar inte att utföra denna resa under vintermånaderna.

Resans innehåll
 • Flyg inkl. måltider och bagage
 • Medelklasshotell
 • Ford Escape eller liknande inkl. Alla nödvändiga försäkringar, skatter och fria mil.
 • Reseförsäkring (kan tillköpas)
 • Avbeställningsförsäkring (kan tillköpas)
 • Resort fees (kan förekomma på vissa hotell)

Våra reseförslag

Hawaii

Alaska

Mexiko

Prisöversikt

Säsong
Månader
Längd
Pris
Vår mar. – maj. 16 dagar från 14.995:- per person
Sommar jun. – aug. 16 dagar från 21.395:- per person
Höst sep. – nov. 16 dagar från 15.895:- per person
Vinter dec. – feb. 16 dagar *

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum.
Rabatt vid barn under 12 år och större grupper.
Vid högtider och helgdagar bör ni räkna med högre priser än demonstrerat.
* Vi rekommenderar inte att utföra denna resa under vintermånaderna.

Resans innehåll
 • Flyg inkl. måltider och bagage
 • Medelklasshotell
 • Ford Escape eller liknande inkl. Alla nödvändiga försäkringar, skatter och fria mil.
 • Reseförsäkring (kan tillköpas)
 • Avbeställningsförsäkring (kan tillköpas)
 • Resort fees (kan förekomma på vissa hotell)
Beställ offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.