BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Resor till Vancouver

En pulserande storstad med vacker inramning

Resor till Vancouver

Njut av stranden, skogen och en skidtur på samma dag

Vancouver är västra Kanadas pulserande hjärta, där internationella människor och företag samlas i de höga skyskraporna som ramas in av ännu högre berg. Men det är de bildsköna omgivningarna som är stadens stora dragplåster.

På resan till Vancouver kan du cykla i den berömda stadsparken Stanley Park, se späckhuggare på valsafari, sola på stadens stränder, åka skidor 20 minuter från centrum – och mycket mera i den fantastiska naturen. Utöver det finns det goda möjligheter för att shoppa och äta.

Fakta om Vancouver
  • Invånare: 603.000
  • Tidsskillnad: -9 timmar
  • Bästa restid: Hela året
  • Visum: Nej, upp till 6 månader
  • Resevägledning från UD: Klicka här..
Det ska du uppleva i Vancouver

Vancouver

Naturen, attraktion #1

På resan till Vancouver kommer du att se många i lokalbefolkningen iförda sportkläder och praktiska skor, eftersom de utnyttjar den fantastiska naturen till 100%. Omgivningen i form av vatten, berg och skogar gör Vancouver till en av världens vackraste städer, och du kan njuta av den på en mängd olika sätt.

I den omtyckte stadsparken Stanley Park, som ligger på en halvö förbunden med stadens centrum, kan du gå, springa och cykla på de gröna stigarna och längs med kusten. När du behöver svalka dig tar du dig bara till några av de vackra stränderna, och får dig ett välförtjänt dopp.

Norr om centrala Vancouver tornar North Shore-bergen upp sig – här är skidåkning och mountain bike-turer inte mer än 20 minuter bort. Du kan också nöja dig med att ta linbanan upp till Grouse Mountain, där du får en storslagen utsikt över Vancouver med omnejd.

En multikulturell storstad

Vancouver är också en storstad i klassisk bemärkelse, med höghus, shopping, sevärdheter och en mångkulturell befolkning. I stadens Chinatown upplever du den färgstarka kulturen och äter fantastiska dumplings tillsammans med stadens stora kinesiska befolkning.

Ett annat kvarter du ska uppleva i Vancouver är det historiska området Gastown. Här är gatorna täckta av kullersten, och vackra, gammaldags gatlyktor lyser upp kvarteren när mörkret faller. I de gamla husen hittar du gourmetrestauranger och livliga barer med mikrobryggd öl och cocktails.

Om du längtar efter shopping är Robson Street i West End rätt plats. Här hittar du allt du behöver – och allt du inte visste att du saknade.

Valsafari och sjöflygplan

Beläget vid Stilla havet har Vancouver turen att varje år få besök av de stora och sällsynt djur som letar sig fram till Georgia-sundet. Från mars till oktober migrerar tusentals valar till vattnet runt staden, och om du besöker Vancouver under den perioden kan du ha turen att få se späckhuggare, knölvalar, gråvalar och vikvalar på en fantastisk valsafari.

Resten av året finns det massor av sätt att uppleva vattnet runt Vancouver. Paddla kajak, åk på sightseeing i en speedbåt eller ta en tur i ett sjöflygplan! De små propellerflygen som lyfter från och landar på vattnet, är vad Vancouver vad de klassiska spårvagnarna är för San Francisco. De används som ett vanligt transportmedel, men är samtidigt ett roligt och annorlunda sätt att uppleva området.

Vancouver Island

Kombinera med Vancouver Island

Du kan med fördel kombinera din resa till Vancouver med ett par dagar på Vancouver Island. Det tar en och en halv timme med färjan att komma dit – en fantastisk, idyllisk ö, där mängder av annorlunda naturupplevelser väntar. Som ett extra plus i kanten är vädret nästan alltid vackert på Vancouver Island!

Ön, som är lika stor som Jämtland, bjuder på härliga sandstränder, lummig regnskog och vackra klippor längs med kusten. Du kan äta skaldjur i små charmiga fiskebyar och dricka fantastiska viner på någon av de lokala vingårdarna i Cowichan Valley, som också erbjuder guidade visningar och soliga terrasser. I huvudstaden Victoria kan du uppleva en stad med ett viktigt historiskt förflutet, med hästvagnar, gamla byggnader och röda dubbeldäckare som i England.

Väder i Vancouver

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.