BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Statue of Liberty and ellis island tour

 In New York
Vad är inkluderat?
Utflykten startar i Battery Park med en kort gåtur till båten mot Liberty Island. Er guide vill visa de monument och minnesmärken inne i parken som man annars lätt kan missa. The East Coast War Memorial, The Korean War Veterans Memorial, Den amerikanska Merchant Mariners ’Memorial og Fritz Koenig s ”Sphere”, som stod vid World Trade Center och mirakulöst överlevde angreppen. När ni ankommer till Liberty Island, ger biljetten er inträde till The Torch Exhabit, som berättar om Frihetsgudinnans facklas ankomst till USA, 1886. Här kommer er guide också berätta om Frihetsgudinnans historia. Hur hon blev tillverkad, vad hon är gjort av och vad hon symboliserar. Här har du också möjlighet för att ta några bra bilder av henne. Därefter kan du besöka det tillhörande museet, där du kan lära sig allt om vad du behöver veta om denna världsberömda staty.

Här efter kommer ögonblicket som ni har väntat på – ställa er vid statyns plattform och njuta av den fantastiska 360 graders utsikt över New York skyline och hamn! Er guide vill peka och förklara vad ni ser. Ni får inte missa att titta in igenom glaset på själva Frihetsgudinnan och se hur statyn är uppbyggd.

Efter besöket vid Frihetsgudinnan går utflykten vidare till Ellis Island och Immigration Museum. På Ellis Island kommer ni höra spännande historier om de människor som tagit den långa, farliga och osäkra över resan till Amerika. Er guide kommer att dela med sig av historier om Ellis Island samtidigt som ni går i fotspåren av immigranterna som ankom till landet. Ni går i fotspåren från det ögonblick de kom in på land och ni får följa dem igenom alla nödvändiga inspektioner och undersökningar fram till de ögonblick de fck besked om de kunde stanna i USA eller inte. Här står också alla immigranternas namn skriva, ni kan säkert känna igen några svenska namn! Utflykten slutar på Ellis Island, där ni är välkomna att stanna om ni har lust att uppleva mer av ön.

PRIS

  • Barn: 403 ,-
  • Voksen: 403 ,-

HVAD ER INKLUDERET?

Inkluderat

  • Headset till att höra guiden klart och tydligt under hela utflykten. Biljett fram och tillbaka med färjan till Liberty Island och Ellis Island. Biljett till att komma upp till foten av Frihetsgudinnan.

Ej inkluderat

  • Mat och dryck. Entré till själva kronan på Frihetsgudinnan.
Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.