BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Resor till Mammoth Mountain


Detta är ett stort skidområde i Kalifornien

som passar alla åldrar och nivårer!

Mammoth Mountain

Det kan vara svårt att tro, men i Kalifornien finns riktigt fin skidåkning som dessutom är i världsklass när det gäller terrängpark. Staten Kalifornien är känd för sina många soldagar och det speglas även här. Snittet ligger på 300 dagar per år medan snödjupet snittar på mellan 11 och 12 meter. Mammoth Mountain, som ligger på de östra sluttningarna av Sierra Nevada, är en storfavorit för halfpipe och parkåkning. Hit kommer skid- och brädåkare från hela världen, men skidorten passar alla, såväl vana extremåkare som barnfamiljer. Mammoth erbjuder dessutom många olika typer av boende så du kan hitta något som passar just dig.

Närmaste flygplats:
  • Reno ca. 4 timmar
  • San Francisco ca. 5,5 timmar
Vårt betyg:
  • Nybörjare 4/5
  • Erfaren 5/5
  • Expert 5/5
  • Afterski 3/5

Mammoth Mountain skidåkning – bergen

Med sina 3369 meter stoltserar Mammoth med den högsta bergstoppen av alla skidorter i Kalifornien, vilket ger djupare snö med högre kvalitet, spektakulär utsikt och en säsong som kan vara ända till juli. Mammoth Mountain har dessutom knappt 1400 hektar som inbjuder till skidåkning, drygt 1000 cm snöfall och ett snitt på 300 soldagar per år, och har därigenom skaffat sig ett rykte som Kaliforniens enda riktiga “storbergs” upplevelse. Staten Kalifornien förknippas också med kapital, och det syns även här. Det läggs ned oändligt mycket pengar och tid på att hålla berget i toppskick. Detta gör att parkerna är helt fantastiska och har ett stort utbud med ca 50 hopp, 3 halfpipes och 45 rails! När du besöker Mammoth Mountain kan du göra en dagsutflykt till närbelägna June Mountain som är mycket trevligt och har ett lite lugnare tempo. Det ligger ungefär en timme norr om Mammoth.

Aktiviteter

Är du redo att glida och slira? På Woollys Tube Park och Snow Play finns snöaktiviteter i överflöd för både små barn och spänningssökare. Med sex preparerade banor, utomhusvärmare, varm choklad och hissar som tar dig till toppen kommer hela familjen njuta av denna moderna variant på ett klassiskt äventyr. Familjer med små barn kan dessutom bygga en snögubbe, åka släde eller njuta av Woollys Tube Rotondo (karusell) på snölekplatsen. Om du någon gång har kört snöskoter vet du att det är ett bra sätt att hitta upplevelser långt från stigarna, och om du inte har provat, ja, då är det dags nu. Vad väntar du på? Kom och lek!

Cross Country Ski Center

Fly till de fridfulla trädkantade stigarna i Mammoths natursköna Lakes Basin för en oförglömlig vinterupplevelse. Mer än 30 kilometer av nypreparerade skridskoåknings, klassiska och snöskospår väntar längdskidåkare på alla nivåer. I naturens lugn är det bara ljudet av vinterfåglar och knastret av snö under skidorna som fyller dina öron medan stadens stress smälter bort. Upplev Sierra på ett sätt som få andra gör: kom och lek i skogen.

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar
Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.