BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Skidresor till Mammoth Mountain

Upplev det enorma skidområdet i Kalifornien som passar alla åldrar och nivåer

Skidresor till Mammoth Mountain

Mammoth Mountain, Kalifornien

Det kan komma som en överraskning, men Kalifornien bjuder på riktigt fin skidåkning som dessutom är i världsklass när det gäller terräng. Delstaten Kalifornien är känd för sina många soldagar, och det får du uppleva även här. Snittet ligger på 300 dagar om året, medan snödjupet snittar på 11 till 12 meter. Mammoth Mountain ligger på de östra sluttningarna i Sierra Nevada, och är en favorit för halfpipe och parkåkning. Hit kommer skid- och brädåkare från hela världen, och skidorten passar alla – från extremåkare till barnfamiljer. Mammoth erbjuder dessutom många olika typer av boenden, så att du kan hitta det som passar just dig.

  • Byns höjd:: 2.424m
  • Högsta punkt med lift: 3.371m
  • Antal pister: 150 (89,8km)
  • Antal liftar: 28
  • Säsong: November – Mai
  • Närmste flygplats: Airport Mammoth Lakes, 21km

Skidåkning

Med sina 3369 meter kan Mammoth skryta med den högsta bergstoppen av alla skidorter i Kalifornien. Det ger djupare snö av högre kvalitet, en spektakulär utsikt och en säsong som varar ända till juli. Mammoth Mountain har dessutom knappt 1400 hektar som bjuder in till skidåkning och drygt 1000 cm snöfall, och har skaffat sig ett rykte som Kaliforniens enda ”storbergs”-upplevelse. Delstaten Kalifornien förknippas också med ett stort ekonomiskt kapital, och det syns även här. Det läggs mycket tid, pengar och resurser på att hålla berget i toppskick. Det gör att parkerna är fantastiska, och här finns ett stort utbud med cirka 50 hopp, 3 halfpipes och 45 rails. När du besöker Mammoth Mountain kan du göra en dagsutflykt till närbelägna June Mountain, som är en trevlig plats med ett lugnare tempo. Det ligger ungefär en timmes körning norr om Mammoth.

Aktiviteter

Är du redo att glida och slira? På Woollys Tube Park och Snow Play finns det snöaktiviteter i överflöd för både barn och äventyrslystna. Med sex preparerade banor, utomhusvärme, varm choklad och liftar som tar er upp till toppen kommer hela familjen njuta av denna moderna variant av ett klassiskt äventyr. Familjer med mindre barn kan bygga snögubbar, åka släde eller njuta av karusellen Wollys Tube Rotondo på snölekplatsen. Har du prövat att åka snöskoter? Då vet du att det är ett perfekt sätt att hitta upplevelser långt från de upptrampade stigarna. Om du inte har provat är det dags nu!

Cross Country Ski Center

Få en oförglömlig vinterupplevelse längs med de trädkantade stigarna i natursköna Lake Basin. Här väntar mer än 30 kilometer spår för skridskoåkning, längdåkning och promenader med snöskor. Låt stressnivåerna sjunka och njut av knarret från snön och ljudet från vinterfåglarna. Upplev Sierra genom ett snöäventyr i skogen.

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.