BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Skidresor till Lake Tahoe

Upplev ett av USA:s största alpinområden

Skidresor till Lake Tahoe

Lake Tahoe, Kalifornien

Här finns det inte bara ett berg, utan många, och inte bara en skidlift men hundratals. Allt är utspritt på nio skidorter belägna runt en sjö som är känd för sitt klara vatten. Låter det lockande? Då är Lake Tahoe en perfekt destination för din nästa skidsemester. Tillsammans erbjuder orterna skidåkning i världsklass för dig, dina vänner och din familj. Det är dessutom smidigt att ta sig till området, eftersom den närmsta flygplatsen – Reno-Tahoe International Airport – ligger fyrtiofem minuter bort. Varje skidort har sin egen personliga charm, så det är upp till dig att utforska området och hitta din egen favorit.

  • Byns höjd: 1.901m
  • Högsta punkt med lift: 3.068m
  • Antal pister: 97 (94km)
  • Antal liftar: 28
  • Säsong: November – April
  • Närmste flygplats: Reno-Tahoe International Airport, 95km

Skidåkning

Lake Tahoe är en stor insjö i Sierra Nevada, som ligger på gränsen mellan Kalifornien och Nevada. Här väntar fantastiska vyer med kristallklart vatten och vidsträckta berg i alla riktningar. Området är den största alpina orten i Nordamerika. Några av de största och mest kända skidorterna är Heavenly – som är det största skidområdet i Kalifornien och Nevada – och Squaw Valley, Kirkwood och Northstar California. Tillsammans erbjuder orterna en varierad terräng med över 180 färdiga pister, svårare toppar för den äventyrliga, barnbackar, dolda gläntor, terrängparker, fantastisk snökvalitet och underbar skidåkning. Det smidigaste och mest prisvärda sättet att utforska flera backar är att köpa six pack-biljetter. De är flexibla och gör att du kan välja minst två skidorter per biljett.

Aktiviteter

Lake Tahoe är en stor turistattraktion i både Nevada och Kalifornien, och utöver skidorter i världsklass finns här gott om turistattraktioner och friluftsliv även på sommaren. Här händer det saker året om, så det är en bra idé att undersöka vad som är på gång i North Lake Tahoe och South Lake Tahoe när du planerar din resa. Hit går det utmärkt att åka med både familj och vänner. Ta med barnen på en skridskotur under stjärnorna, åk släde – eller hundsläde – runt den vackra sjön och njut av de fantastiska omgivningarna. Här finns även ett spännande nattliv, och på Nevada-sidan av sjön finns det flera stora casinon. För den som vill utforska ny terräng erbjuder exempelvis Kirkwood expeditioner i orörd natur, där det varken finns pister eller skidåkare så långt ögat kan nå. Upplev vintern i Lake Tahoe!

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.