BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Skidresor till Aspen

Upplev en av de största och mest populära skidorterna

Skidresor till Aspen

Aspen, Colorado

Aspen brukar ofta jämföras med schweizistiska St. Moritz – här är det skidåkning i lyxförpackning som gäller. Trots de rika och berömda är stämningen avslappnad, och merparten av besökarna är här för skidåkningens skull. Aspen besöks av allt från ”skibums” och barnfamiljer till kungligheter, vilket speglas i boendealternativen. Här bor du antingen i Aspen eller Snowmass Village, vilket beror på var du planerar att åka mest. Säsongen sträcker sig från slutet av november till april, men den absolut bästa snön hittar du i januari och februari. Aspen är en av de mest klassiska skidorterna i USA, och det är helt klart en komplett skidort där du hittar allt du kan önska dig av din semester – och lite till.

  • Byns höjd: 2.438m
  • Högsta punkt med lift: 3.813m
  • Antal pister: 329 (513km)
  • Antal liftar: 35
  • Säsong: November – April
  • Närmste flygplats: Denver International Airport, 290km

Skidåkning

Snowmass-området, där Aspen ingår, är det näst största skidområdet i USA. Det består av fyra områden: Aspen Mountain, Aspen Highlands, Snowmass och Buttermilk. Aspen ligger högt över havet i jämförelse med andra skidorter i Nordamerika. Staden ligger nästan 2500 meter över havet, och åkhöjden toppar på 3800 meter. De olika områdena har alla sin egen karaktär, och du tar dig enkelt mellan dem med hjälp av skidbussarna. Snowmass är familjeområdet nummer, och har flera gånger röstats fram till det bästa i USA. Aspen Mountain passar de tuffare skidåkarna, medan Aspen Highlands är mer blandat med en mix av snällare gröna pister och brantare svarta. Buttermilk passar dig som är nybörjare eller reser med barn.

Aktiviteter

Aspen/Snowmass är en av Colorados populäraste destinationer året om. Vintern bjuder på utomhuskonserter, skidloppet World Cup och andra karaktäristiska evenemang som ESPN X Games Aspen och Bud Light Spring Jam. På sommaren väntar marknader, musikfestivaler, kulinariska och konstnärliga upplevelser och Aspen Ideas Festival. Floden Roaring Fork flyter genom staden, och erbjuder utmanande utomhusaktiviteter som forsränning och möjligheten att paddla kanot. Oavsett hur du väljer att tillbringa dagen – med skidåkning, snöskovandring, ridturer, cykling eller flugfiske – väntar en oförglömlig utomhusaktivitet utanför dörren i Aspen.

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.