BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Skidresor till Aspen


Detta är en av de största

och mest populära skidorter!

Aspen

Aspen brukar ofta jämföras med det schweiziska St. Moritz, det vill säga skidåkning i lyxförpackning. Det må vara sant att man ser fler tanter i pälsmössa än på vissa andra ställen, men merparten av besökarna i Aspen åker hit för skid- och snowboardåkningens skull och stämningen är avslappnad och skön trots antalet rika och berömda. Aspen besöks av allt från ”skibums” och barnfamiljer till kungligheter, vilket avspeglas i boendealternativen. Bor gör du i Aspen eller i Snowmass village, lite beroende på var du tror att du kommer att åka mest. Säsongen sträcker sig från slutet på november till april, men den absolut bästa snön brukar finnas i januari och februari. Aspen är en av de mest klassiska skidorterna i USA. Det är verkligen en komplett skidort som kan erbjuda dig allt du söker för din semester och lite till.

Närmaste flygpladser:
  • Eagle ca 1,5 timmar
  • Denver ca 4 timmar
Vårt betyg:
  • Nybörjare 4/5
  • Erfaren 5/5
  • Expert 5/5
  • Afterski 5/5

Aspen skidåkning – bergen

Snowmassområdet, där Aspen ingår, är det andra största skidområdet i USA. Det består av fyra områden: Aspen Mountain, Aspen Highlands, Snowmass och Buttermilk. Aspen ligger ovanligt högt över havet jämfört med andra skidorter i Nordamerika. Byn ligger på nästan 2500 meter över havet och åkhöjden toppar på 3800 meter. De olika områdena har sin egen karaktär, du vill självklart uppleva alla och du reser enkelt mellan dem med skidbussen. Snowmass är familjeområdet nummer ett och har många gånger röstats fram som det bästa i USA. Aspen Mountain är för de lite tuffare skidåkarna, Aspen Highlands är lite mer blandat, med en mix av gröna snälla pister och branta svarta, och Buttermilk passar dig som är nybörjare eller reser med barn.

Aktiviteter

Aspen/Snowmass är en av Colorados favoritdestinationer året runt. Vintern erbjuder utomhuskonserter, World Cup skidlopp, och andra specialevents karakteristiska för Aspen såsom det oförglömliga ESPN X Games Aspen och Bud Light Spring Jam. Sommaren betyder utomhusmarknader, musikfestivaler, kulinariska och konstnärliga upplevelser och ett Aspen original, Aspen Ideas Festival. Aspen är beläget i den övre delen av Roaring Fork dalen och Roaring Fork floden som rinner igenom staden erbjuder möjligheter till utmanande utomhus aktiviteter såsom forsränning eller att paddla kanot. Så oavsett hur du väljer att spendera din dag, med utförs- eller längdskidåkning, snösko-vandringar, ridturer, cykling eller flugfiske, så finns det en oförglömlig utomhusaktivitet precis utanför dörren i Aspen.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.