BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Skidresor i USA


USA bjuder på flera ytterst

imponerande skidanläggningar!

Skidresor i USA

När du reser i USA möts du av bra service överallt både på restauranger och på hotell. Hotellen har dessutom ofta väldigt hög standard. I USA är allt oversize och istället för att behöva stå länge i liftköer kan du njuta av tiden i backarna. USA är också känt för sin otroliga champangepudersnö, branta backar och åkning i tät skog. I vintersportsparadisen i USA får alla valuta för pengarna, oavsett om du åker snowboard eller skidor, är nybörjade eller expert – kommer du garanterat hitta vinterglädjen här. I de snörika områdena i USA har stora skidanläggningar tagit plats och här finns både lyxhotell och fjällstugor.

Aspen

Världens lättaste pudersnö, cowboyhattar och kändisar – allt finns i Aspen. Den lyxiga skidanläggning i Colorado som ofta blir jämförd med schweiziska St. Moritz lockar puderälskare från hela världen men trots alla rika och berömda råder här en härligt avslappnad atmosfär. Aspen ligger på en hög höjd 2400 meter över havet och mycket av skidåkningen är på fjäderlätt snö mer än 3000 meter över havet. Colorados torra luft, kombinerat med höga höjd medför att snön blir väldigt torr och känslan i åkningen är helt magisk. Aspen är en av de mest klassiska skidorterna i USA. Här väntar verkligen en komplett skidupplevelse som erbjuder allt du önskar – och lite till.

Läs mer om Aspen

Breckenridge

Åk i Amerikas högsta stolslift – «Imperial lift» som tar dig upp till Peak 8 3962 meter över havet eller varför inte prova på att uppleva Freeway Terrängpark som är en av de häftigaste halfpipene som finns? Låter detta lockande så är Breckenridge skidområdet perfekt för dig. Breckenridge erbjuder en rad olika typer av backar och är ett ideellt som resmål om ni i sällskapet har olika nivåer på skiderfarenheter och önskemål. Den nedre regionen har många gröna och blå backar och ju högre upp ni kommer ju brantare blir backarna. Det är ett trevligt skidområde som är präglat av många färgrika trähus från sluttet på 1800-talet. Otroligt charmernade och med en inbjudande atmosfär! Utbudet av aktiviteter och matupplevelser utanför backarna är stort och du kan vara säker på att hitta något som passar dig.

Läs mer om Breckenridge

Vail

Är du redo för ett äkta vinteräventyr bör du definitivt ta turen till Vail som kan skryta med att vara landets största skidområde och har en rad vinteraktiviteter ni inte hittar någon annanstans. Hit kommer nästan 2 miljoner skidsugna människor varje år. I Vail kan man verkligen njuta semestern till 100% och det finns ingen risk för att ni ska få det tråkigt här finns nämligen allt man kan tänka sig och lite till. Med 31 liftar, 193 nedfarter och 18 km längdkidåkningsspår har man en hel del skiupplevelser att se fram emot. Efter äventyret i skidbacken kan ni njuta av vad kvällen och natten har att erbjuda genom det stora utbudet av restauranger, barer och nattklubbar. En skidresa till Vail betyder också fantastiska möjligheter för alternativa aktiviteter som till eksempel Snow Tubing och Ski Biking.

Läs mer om Vail

Salt Lake City

Vintern i Salt Lake City har så mycket att bjuda på att det kan vara svårt att veta vart man ska börja. Här finns det hela fyra skidområden i världsklass. Alta, Brighton, Snowbird och Solitude ligger alla inom en radie av 30 minuter från centrum och möjligheterna kan nästan verka överväldigande. Om det skulle lyckas dig att åka i alla backarna eller om du bara blir sugen på att göra något annat erbjuder Ski Salt Lake också goda möjligheter för längdskidåkning och snösko vandring. Ski Salt Lake är den ultimata vinterdestinationen och snön som faller här bliver ofta kallad “The Greatest Snow On Earth.” Detta kombinerat med Utah’s längsta skidsäsong gör att den vackra byn i Rocky Mountains hårda terräng och den spektakulära utsikten bara kan resultera i en oförglömlig skisemester.

Läs mer om Salt Lake City

Lake Tahoe

Inte bara ett fjäll utan många, inte bara en lift utan hundravis. Lägg där till kristallklart blått vatten, mysiga landsbyar och förstaklassens underhållning. Låter det lockande? Då är Lake Tahoe skiddestinationen för dig! Området passar för alla åldrar, stora som små, och ger goda möjligheter för att utöver att åka skidor och snowboard också åka skidskor under stjärnorna och härliga turer med släde rund insjön. Lake Tahoe har inte mindre än sju skidområden i världsklass och de har alla sin egna charm och personlighet, utmaningar och möjligheter så exprimentera runt och hitta din egen favorit. Naturen och utsikten är nästan oslagbar, snökvaliten oöverträfflig och terrängen varierad. Så packa väskan och ta skidorna på axeln – så är du på god väg mot din livs semester.

Läs mer om Lake Tahoe

Mammoth Mountain

Det kan vara svårt att tro, men i Kalifornien finns riktigt fina skidförhållanden som också är av värdsklass. Staten är ofta förknippad med sol, pengar och en avslappnad atmosfär, som faktiskt kan upplevas i ett helt annat miljö på en skidresa till Mammoth Mountain. Skidanläggningen som ligger på den östliga delen av Sierra Nevada är faktiskt en stor favorit för halfpipe och parkåkning, hit kommer skid- och snowboardåkare från hela världen. Det spenderas mycket pengar och resurser för att hålla fjället i toppskick något som betyder att parkerna är fantastiska med ca 50 hopp, 3 halfpipes och ca 45 rails!

Läs mer om Mammoth Mountain

Jackson Hole

Legendariska Jackson Hole ligger i delstaten Wyoming och är ett mekka för dig som letar efter puder! Skidanläggningen är perfekt för den vana åkaren med ett stort utbud av svarta och röda pister. Trots många svarta och röda backar finns det såklart härlig åkning i alla svårighetsgrader. Pisterna är kanske inte så långa som i Alperna, men dem vill med säkerhet ge dig en massa adrenalin och härliga upplevelser! Komplettera utförsåkningen med Heliski och lyckan är komplett!

Läs mer om Jackson Hole

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar
Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.