BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Skidresor till Kanada

Kanada har enorma skidanläggningar och de har den bästa snön i världen

Skidresor till Kanada

Skidresor i USA

I USA väntar bra service på både restauranger och hotell, och hotellen håller ofta hög standard. Här är allt i storlek XL, och du behöver inte slösa tid på att stå och vänta i liftköer – du kan istället koncentrera dig på att njuta av backarna. USA är också känt för sin fantastiska pudersnö, de branta backarna och den varierade terrängen som tar dig genom djupa skogar. Vintersportparadisen i USA kommer ge dig valuta för pengarna, oavsett om du åker snowboard eller skidor, eller är nybörjare eller expert. Här väntar stora skidanläggningar, med allt från lyxhotell till rustika fjällstugor.

Aspen

Världens lättaste pudersnö, cowboyhattar och kändisar – allt finns i Aspen. Den lyxiga skidanläggningen i Colorado jämförs ofta med schweiziska St. Moritz, och drar till sig skidälskare från hela världen. Trots närvaron av de rika och berömda är atmosfären avslappnad, och du kan njuta av upplevelsen. Aspen ligger 2400 meter över havet, och här åker du skidor på fjäderlätt snö, ibland så högt upp som 3000 meter över havet. Colorados torra luft i kombination med de höga höjderna gör snön torr och upplevelsen magisk. Aspen är en av USA:s mest klassiska skidorter, och här väntar en komplett skidupplevelse med allt du kan önska dig – och lite till.

Läs mer om Aspen

Breckenridge

Upplev Amerikas högsta stollift – ”Imperial Lift” – som tar dig till Peak 8, 3962 meter över havet, eller pröva Freeway Terrain Park som bjuder på en av världens häftigaste halfpipes. Om det låter lockande är skidsportorten Breckenridge något för dig. Här finns det många olika backar, och det är därför ett idealiskt resmål om du och ditt sällskap befinner er på olika nivåer och har olika önskemål. I de lägre regionerna finns det flera gröna och blå backar, och ju högre upp ni kommer desto brantare blir terrängen. Breckenridge präglas av sina färgstarka trähus från slutet av 1800-talet, och är ett charmigt samhälle med inbjudande atmosfär. Utbudet av aktiviteter och matupplevelser utanför backarna är stort, och här finns det något för alla i sällskapet.

Läs mer om Breckenridge

Vail

Är du redo för ett äkta vinteräventyr ska du låta turen gå till Vail. Landets största skidsportsområde har en rad aktiviteter som inte går att hitta någon annanstans. Hit vallfärdar nästan två miljoner skidåkare varje år. I Vail njuter du av semestern till 100%, och det är ingen risk att det blir långtråkigt – här finns det gott om saker att göra. Med 31 liftar, 193 nedfarter och 18 kilometer längdåkningsspår finns det mycket skidåkning att se fram emot. Efter äventyren i backen kan ni njuta av allt det Vail har att erbjuda i form av restauranger, barer och nattklubbar. En skidresa hit innebär också fantastiska möjligheter för alternativa aktiviteter som snow tubing och ski biking.

Läs mer om Vail

Lake Tahoe

Lake Tahoe bjuder på massvis av fjäll och hundratals skidlifter – lägg dessutom till kristallklart vatten, trevliga samhällen och förstklassig underhållning och du har en fantastisk skiddestination. Området passar alla åldrar, och utöver skidåkning och snowboardåkning finns det möjlighet att åka skridskor under stjärnorna och härliga turer med hundsläde. Lake Tahoe har sju skidområden i världsklass, och de har alla sin egen charm och personlighet. Experimentera på egen hand och hitta din favorit. Naturen och utsikten är oslagbar, snökvaliteten förträfflig och terrängen varierad. Packa väskan och lägg skidorna på axeln – du är på väg till ditt livs skidsemester.

Läs mer om Lake Tahoe

Mammoth Mountain

Det kan komma som en överraskning, men Kalifornien bjuder faktiskt på fantastiska skidmöjligheter i världsklass. Delstaten förknippas ofta med solsken, pengar och en avslappnad atmosfär – och det kan du uppleva i en annorlunda miljö på en skidresa till Mammoth Mountain. Skidanläggningen ligger i de östra delarna av Sierra Nevada, och lockar till sig skid- och snowboardåkare från hela världen. Området är välskött, och det läggs mycket resurser på att hålla det i toppskick. Här väntar fantastiska miljöer med bortåt 50 hopp, 3 halfpipes och 45 spår.

Läs mer om Mammoth Mountain

Jackson Hole

Legendariska Jackson Hole ligger i delstaten Wyoming, och är drömdestinationen för dig som längtar efter pudersnö. Skidanläggningen är perfekt för den erfarna åkaren, med ett stort utbud av svarta och röda pister. Här finns även enklare backar, som passar alla svårighetsgrader. Pisterna är visserligen inte lika långa som i Alperna, men de kommer helt klart att bjuda på otroliga adrenalinkickar och storslagna upplevelser. Kombinera utförsåkningen med heliski, och upplevelsen är komplett.

Läs mer om Jackson Hole

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.