BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Skidresor till Whistler

En superpopulär skidort – av flera skäl

Skidresor till Whistler

Whistler, Kanada

En skidresa till Whistler uppfyller alla dina drömmar om den perfekta skidåkningen i Kanada. Whistler är den kanadensiska motsvarigheten till många av de största franska skidorterna, och erbjuder ett stort område med lättillgänglig off-pist och god service. Allt som allt är det en perfekt skidort för dig som vill ha en bekväm och händelserik skidsemester. Whistler når du lättast genom att flyga till Vancouver, som ligger 115 kilometer bort. Därifrån tar du dig vidare till Whistler med flygbuss eller hyrbil. Om du är ute efter en häftig upplevelse från Vancouver till Whistler är tåget ett givet val – the Whistler Mountaineer. Tågresan är tre timmar lång och tar dig med på en hisnande färd genom bergiga landskap.

  • Byns höjd: 670m
  • Högsta punkt med lift: 2.182m
  • Antal pister: 240 (200km)
  • Antal liftar: 26
  • Säsong: November – Maj
  • Närmste flygplats: Vancouver International Airport, 120km

Skidåkning

Skidorten är byggd kring bergen Whistler och Blackcomb, och man bor i dalen vid foten av bergen. Här finns det över 200 pister, 38 liftar, 3300 hektar körbar terräng och tre glaciärer. Blackcomb är dessutom lite speciellt. Här finns den enda glaciären i sitt slag i Nordamerika där du kan åka skidor. Topparna ligger på 2100–2200 meter, och är alltså inte lika höga som vi är vana vid från de europeiska alperna. Om du åker snowboard eller twintips är det ett måste att besöka terrängparkerna som finns på orten. Whistler bjuder på två terrängparker och en halfpipe, och i Blackcomb finns det tre terrängparker och en jättepipe. Båda bergen är välanpassade för snowboardåkare. Här finns det många liftar som ligger bra till, med få flacka partier.

Aktiviteter

Besökarna ska inte behöva ha det tråkigt när de tagit av sig pjäxorna. Här finns det gott om aktiviteter för barn, vuxna, äventyrare och den mer stillsamma åkaren. Det finns skidskola för barn och vuxna, och för skidor och snowboardåkning. Om du föredrar längdåkning finns det många fina spår som tar dig genom orörd terräng, där du njuter av den vackra naturen och utsikten. Om du vill få lite draghjälp kan du hyra skoter och åka på upptäcktsfärd på egen hand, eller följa med på en organiserad tur i grupp. Vad sägs om snöskovandring, hundsläde eller en slädtur i månsken? I Whistler finns allt du kan önska dig, och lite till.

Heliskiing

Det finns en hel del att hitta på i Whistler, men allra högst på listan står helikopterlyft, eller heliskiing. Det kostar från 1500 kronor och blir ett minne för livet, med djup snö och långa åk ner mot dalen. Här kan någon filma när du åker, så att du får med dig upplevelsen hem. Om du inte vill att helikoptern släpper dig och skidorna vid en bergstopp kan du istället få en vacker flygtur genom dalen.

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.