BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Skidresor till Whistler


Detta området är det populäraste

- och absolut inte utan grund!

Whistler

En skidresa till Whistler uppfyller alla dina drömmar om den perfekta skidåkningen i Kanada. Whistler är den kanadensiska motsvarigheten till många av de stora franska skidorterna och erbjuder ett stort område, lättillgänglig offpist och all service du kan önska dig. Allt är perfekt för dig som vill ha en bekväm och händelserik skidsemester. Whistler nås lättast genom att flyga till Vancouver, 115 kilometer bort. Därifrån reser du vidare till Whistler med flygbuss eller en hyrbil. Är du ute efter en häftig resa från Vancouver till Whistler är tåget ett givet val – The Whistler Mountaineer. Tågresan på tre timmar tar dig på en hisnande vacker färd genom bergiga landskap upp mot skidorten.

Närmaste flygplats:
  • Vancouver ca. 2 timmar
Vårt betyg:
  • Nybörjare 5/5
  • Erfaren 5/5
  • Expert 5/5
  • Afterski 5/5

Whistler skidåkning – bergen

Whistler och Blackcomb är de två berg som skidorten är byggd kring och dalen där man bor, och liftsystemet börjar breda ut sig, tillhör också Whistler. Tillsammans erbjuder bergen mer än 200 pister, 38 liftar, 3300 hektar åkbar terräng och tre glaciärer. Blackcomb är dessutom lite speciellt då där finns den enda glaciären av sitt slag i Nordamerika som du kan åka skidor på. Topparna når kring 2100-2200 meter och är alltså inte så höga som vi är vana vid från de europeiska alperna. Om du åker snowboard eller twintips är det förstås ett måste att besöka de terrängparker som finns på orten. I Whistler finns två terrängparker och en halfpipe och i Blackcomb tre terrängparker och en jättepipe. Båda bergen är väl anpassade för brädåkare eftersom det finns många liftar som ligger bra till med få flacka partier.

Aktiviteter

I äkta nordamerikansk anda säkerställs det att besökarna inte ska ha tråkigt när de tagit av sig pjäxorna. Det finns aktiviteter för barn och vuxna, för äventyrare och för den mer stillsamme så det är bara att ta för sig av utbudet. Det finns givetvis skidskola för barn och vuxna för skidor och snowboard. Om du föredrar längdskidåkning finns många fina spår genom orörd terräng där du kan njuta av den vackra naturen och utsikten. Vill du hellre få lite draghjälp kan du hyra en skoter och åka iväg på upptäcktsfärd på egen hand eller följa med en grupp på en organiserad tur. Vad sägs om snöskovandring, hundsläde eller en slädtur i månsken? Allt vad du önskar dig kan du få. I Whistler finns allt och lite till.

Heliskiing

I Whistler finns det alltså massor av hitta på, men absolut högst på listan av höjdaraktiviteter står givetvis helikopterlyft, eller heli-skiing. Från ca 1500 kronor kan du få dig ett minne för livet. Djup snö och långa åk ner mot dalen blir något du vill uppleva igen och igen. Givetvis filmar någon när du åker så att du kan få med dig upplevelsen hem. Om du föredrar att helikoptern inte släpper av dig och dina skidor på en bergstopp kan du istället få en vacker flygtur genom dalarna.

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar
Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.