BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Skidresor till Kicking-Horse


Skidområdet är ett paradis

för erfarna skidåkare

Kicking Horse

Kicking Horse i British Columbia, Kanada är orten för dig som är van skidåkare och vill åka på skidsemester till ett ställe med många utmaningar. Tidigare kunde man bara nå topparna i Kicking Horse för heli-skiing, men nuförtiden kan man även ta liften upp. Skidorten är ett paradis för vana skidåkare, men det finns även pister som passar de mindre vana skidåkarna. Bergen har funnits till förfogande länge, men själva byn är relativt ny och öppnades så sent som år 2000. Trots det har den en mysig gammaldags känsla och vart du än vill ta dig i byn är det bara ett stenkast bort. Den närmaste flygplatsen finns i Calgary och därifrån tar en naturskön väg dig till en skidort i världsklass som är så okänd och undangömd att de flesta bara kör rakt förbi, och lämnar de tursamma att njuta av den bäst bevarade hemligheten i Klippiga bergen!

Närmaste flygplats:
  • Calgary ca. 3,5 timmar
Vårt betyg:
  • Nybörjare 3/5
  • Erfaren 4/5
  • Expert 4/5
  • Afterski 2/5

Kicking Horse skidåkning – bergen

Bli inte lurad när du först tittar på pistkartan över Kicking Horse. Trots att det inte finns så många liftar och inte är ett enormt område kommer du inte att bli besviken när du upptäcker berget. Hälften av det som erbjuds syns inte ens på kartan och din skidresa hit kommer att bli den bästa någonsin! Det som däremot är med på kartan är 120 namngivna backar varav en av dem är hela 16 km lång. Det finns flera backar för nybörjare vid foten av berget och även många medelsvåra backar. Men Kicking Horse är framför allt ett Mecka för de som gillar mer avancerad skidåkning med många utmaningar och det är där orten utmärker sig. Orten får ofta lysande recensioner för sina otroliga vertikala fall, djupa ”champagne” puder och den unika terrängmixen.

Aktiviteter

Vintern är en magisk tid att vara i bergen och Kicking Horse Mountain Resort tillsammans med Golden Area har allt du behöver för att göra din semester underhållande och spännande. Föredrar du skidresor som är lite lugnare har du definitivt hittat rätt ställe. Till Kicking Horse kommer man inte för att festa och leva mer på natten än på dagen, men det finns trots det trevlig afterski med livemusik och en livlig lokalbefolkning. På din skidresa till Kicking Horse finns även en del andra aktiviteter såsom att åka snöskoter, isklättring, åka hundspann och gå på snöskotur. Det finns dessutom en utomhus skridskobana med eldstad, gondola sightseeing och spa där man kan ta en paus från skidåkningen. Området erbjuder dessutom skidåkning för längdskidåkare och det finns 25 km spår att ta sig fram i. Ett berg av äventyr väntar på dig!

Heliskiing

För den mer äventyrslystne finns, precis som i så många andra Kanadensiska skidorter, fantastiska möjligheter till heli-skiing. Området kan förutom fantastisk skidåkning i Kicking Horse Mountain Resort erbjuda inte en utan två heli-skiing företag i världsklass. I mer än 40 år har Purcell Heli-skiing tagit med sig skid- och snowboardåkare till de orörda topparna och snöfälten i Purcell Mountains. De erbjuder flexibla en- eller flerdags turer som kan skräddarsys för att tillgodose just dina behov. Om du kan hantera största delen av terrängen i Kicking Horse och är ute efter en flerdagsupplevelse med övernattningar i en avlägsen stuga och obegränsade utförsåk är Great Canadian heli-skiing för dig. Har du aldrig provat heli-skiing förut finns det dessutom introduktionslektioner så det finns ingen anledning att inte prova. När du väl har gjort det en gång så är du fast!

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar
Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.