BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Skidresor till Kicking Horse

Ett paradis för erfarna åkare

Skidresor till Kicking Horse

Kicking Horse, Kanada

Kicking Horse i British Columbia, Kanada, är destinationen för dig som är van skidåkare och som vill uppleva en skidsemester med många utmaningar. Tidigare kunde topparna i Kicking Horse bara nås med heli-skiing, men nuförtiden går det även att ta liften upp. Skidorten är ett paradis för den erfarna åkaren, men det finns även pister som passar de mindre vana skidåkarna. Bergen har stått till förfogande länge, men själva byn är relativt ny och öppnade så sent som år 2000. Trots det är känslan charmigt gammaldags, och allt ligger ett stenkast bort. Den närmaste flygplatsen ligger i Calgary, och därifrån färdas du på en naturskön väg som tar dig till en skidort i världsklass – som är så okänd och undangömd att de flesta bar kör förbi. Du kan se fram emot en av Klippiga Bergens bäst bevarade hemligheter!

  • Byns höjd: 1.190m
  • Högsta punkt med lift: 2.450m
  • Antal pister: 128 (100km)
  • Antal liftar: 5
  • Säsong: December – April
  • Närmste flygplats: Calgary International Airport, 290km

Skidåkning

Pistkartan över Kicking Horse kan verka missvisande – trots att det inte finns så många liftar och området inte är enormt kommer du inte bli besviken. Hälften av det som erbjuds syns inte på kartan, och din skidresa kommer att bli den bästa någonsin. På kartan hittar du 120 namngivna backar, där en är hela 16 kilometer lång. Det finns flera backar för nybörjare vid bergets fot, och flera medelsvåra backar. Kicking Horse är allra främst skidorten för den som gillar mer avancerad skidåkning med många utmaningar, och får ofta lysande recensioner för sina vertikala fall, ”champagnepudersnö” och den unika kombinationen av terräng.

Aktiviteter

Vintern är en magisk tid att uppleva bergen, och Kicking Horse Mountain Resort i kombination med the Golden Area har allt du behöver för en underhållande och spännande semester. Om du föredrar skidresor av det lugnare slaget har du kommit till rätt plats. Till Kicking Horse åker man inte för att festa, men det finns trevlig after-ski med livemusik och en livlig lokalbefolkning. Här kan du också uppleva andra aktiviteter, som snöskoter, isklättring, hundsläde och snöskoturer. Det finns dessutom en skridskobana med eldstad, gondol-sightseeing och spa där man kan ta en paus från skidåkningen. Området bjuder även på längdskidåkning och det finns 25 kilometer spår att utforska. Här väntar gott om äventyr!

Heliskiing

För den mer äventyrslystna finns det möjlighet att uppleva heli-skiing, precis som på många andra kanadensiska skidorter. Här finns två heli-skiing-företag i världsklass. I över 40 år har Purcell Heli-skiing tagit med sig skid- och snowboardåkare till de orörda topparna och snöfälten i Purcell Mountains. De erbjuder flexibla en- och flerdagsturer som kan skräddarsys efter dina önskemål. Om du kan hantera terrängen i Kicking Horse och är ute efter flera dagars upplevelse med övernattning i en avlägsen stuga och obegränsade utförsåk är Great Canadian Heli-skiing något för dig. Om du aldrig har prövat heli-skiing tidigare finns det gott om introduktionsklasser. När du väl har prövat kommer du bli fast!

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.