BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Skidresor till Fernie


Ett skidområde som blir mer

och mer populärt för varje år!

Fernie

Fernie ligger i den sydöstra delen av British Columbia i Kanada, cirka 30 mil från Calgary och bara en timmes bilkörning från den amerikanska gränsen. Fernie är fortfarande en ganska okänd och oexploaterad skidort för oss svenskar, vilket inte är så konstigt eftersom den inte hamnat på den internationella skidkartan förrän under de senaste tio åren. Fernie Alpine Resort grundades i slutet av 1990-talet då staden Fernie började växa. Stora investeringar har gjorts i nya liftar och många pister har byggts. Det har givetvis gjort att ortens karaktär har förändrats, från sömnig idyll för puderfantaster till en skidresort av internationell standard. Med tanke på den ökade tillgängligheten och den underbara åkningen är det dock bara positivt och Fernie blir allt mer populärt för varje säsong.

Närmaste flygplats:
  • Calgary ca. 4 timmar
Vårt betyg:
  • Nybörjare 3/5
  • Erfaren 5/5
  • Expert 4/5
  • Afterski 3/5

Fernie skidåkning – bergen

I Fernie finns det backar inom hela registret, från lätta gröna backar till svarta pister och den varierade terrängen gör orten tilltalande för skidåkare på alla nivåer då det kan bli precis så brant som du vill ha det. Det faller i genomsnitt upp till 11 meter snö per år i Fernie och det är den torraste, lättaste och luftigaste snön du kan tänka dig tack vare ortens geografiska läge. Fernie erbjuder fantastiska möjligheter till skogsåkning, offpist, drop och annat spännande i terrängen. Det finns dessutom fem enorma grytor, och otaliga gläntor och rännor så det är bara att sätta igång och upptäcka. På det hela taget är Fernie skidorten för dig som är en mer avancerad åkare och helst ägnar hela din semester åt berget.

Aktiviteter

Även om orten expanderat kraftigt de senaste 15 åren har inte all infrastruktur kommit på plats än. Orten erbjuder trots det en mängd dags- och kvällsaktiviteter att välja mellan för att komplettera utförsåkningen såsom att ta en tur med en hundsläde, gå på en rundtur med snöskor eller åka längdskidor och njuta av den vackra omgivningen, men det är inte den mest inspirerande skidorten för dig som är festsugen. Fernie erbjuder även aktiviteter för barn genom Griz Kidz Activity Programs där de till exempel har filmkvällar, ett spelrum och möjligheter att prova på något hantverk. Under din vistelse på Fernie Alpine Resort kan du även göra ett besök i Fernie som ligger runt 5 km bort. Det är ett historiskt gruvarbetarsamhälle med unik sekelskiftesarkitektur som ger staden en unik atmosfär och personlighet. Fernie väntar på dig!

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar
Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.