BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Skidresor till Fernie

Upptäck området som blir mer populärt för varje år

Skidresor till Fernie

Fernie, Kanada

Fernie ligger i den sydöstra delen av British Columbia, cirka 30 kilometer från Calgary och en timmes bilkörning från den amerikanska gränsen. Fernie är fortfarande en relativt okänd och oexploaterad skidort för oss skandinaver, vilket inte är så konstigt eftersom den inte hamnat på den internationella skidkartan förrän de tio senaste åren. Fernie Alpine Resort grundades på slutet av 1990-talet när staden Fernie började växa. Här har man investerat i nya lifter och byggt många pister. Det har lett till att ortens karaktär har förändrats, och den har gått från sömning idyll för pudersnö-entusiaster till en skidort av internationell standard. Med tanke på den ökade tillgängligheten och den fantastiska skidåkningen är utvecklingen av godo, och Fernie blir allt mer populärt för varje säsong.

  • Byns höjd: 1.082m
  • Högsta punkt med lift: 2.134m
  • Antal pister: 142 (100km)
  • Antal liftar: 10
  • Säsong: December – April
  • Närmste flygplats: Calgary International Airport, 314km

Skidåkning

Fernie bjuder på hela registret av backar – från lättare gröna till svarta pister. Den varierade terrängen gör att orten tilltalat skidåkare på alla nivåer, och det kan bli precis så brant som du vill ha det. Det faller i snitt 11 meter snö om året i Fernie, och tack vare det geografiska läget är det den torraste, lättaste och luftigaste snön du kan tänka dig. Fernie har fantastiska möjligheter till skogsåkning, offpist, drop och annat spännande i terrängen. Landskapet är skiftande, så det är bara att sätta igång och upptäcka det. På det hela taget är Fernie skidorten för dig som är en mer avancerad åkare och som helst ägnar hela semestern åt åkningen.

Aktiviteter

Fernie bjuder på en mängd dags- och kvällsaktiviteter, och utförsåkningen kan kompletteras med en tur med hundsläde, en vandring på snöskor och längdåkning – men det är inte den mest spännande orten för dig som är festsugen. Här finns det även aktiviteter för barn. Griz Kidz Activity Program arrangerar filmkvällar, har ett spelrum och det finns möjlighet att prova på ett hantverk. Under vistelsen på Fernie Alpine Resort kan du även göra ett besök i staden Fernie som ligger cirka fem kilometer bort. Det är ett historiskt gruvarbetarsamhälle med unik sekelskiftsarkitektur, som ger staden en unik atmosfär och personlighet.

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.