BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Skidresor till Banff

Upplev bergslandskapet i Banff National Park och fantastiska skidmöjligheter

Skidresor till Banff

Banff, Kanada

Om du inte har varit på skidsemester i Kanada är det hög tid nu. Banff i provinsen Alberta är ett skidområde i världsklass, och bjuder på allt du kan önska dig av en skidresa. Banff är beläget vid Kanadas äldsta nationalpark, Banff National Park, och har fantastiska omgivningar. Här har du tillgång till 274 backar i tre olika skidkomplex. Området hör till de skidorter som har den längsta skidsäsongen i Nordamerika – från mitten av november till långt in i maj. Här är servicenivån hög, och kombinationen av gästfrihet, det välskötta liftsystemet med varierade pister, orörda ytor och bristen på liftköer gör Banff till en utmärkt destination.

  • Byns höjd: 1.386m
  • Högsta punkt med lift: 2.730m
  • Antal pister: 356 (264km)
  • Antal liftar: 28
  • Säsong: November – Maj
  • Närmste flygplats: Calgary International Airport, 126km

Skidåkning

När det kommer till skidåkningen kommer du inte bli besviken – här finns det något för alla. Allt från lätta backar till några av världens mest extrema utmaningar, i kombination med en fantastisk utsikt när du susar ner för backarna. Det är dessutom i Banff du hittar den fluffigaste och torraste ”champagnepudersnön”. En skidresa hit kan helt enkelt inte misslyckas. Banff har inget ski in, ski out-system, men det går däremot bussar hela dagen till de tre olika skidsystemen, vilket ingår i liftkortet. Närmast Banff ligger Mount Norquay, där skidturismen startade. Till skillnad från Lake Louise och Sunshine Village erbjuder orten inte skidåkning på baksidan av berget, men det är ett perfekt läge för att bygga upp ditt självförtroende på enklare off-pist-terräng. Den kan du sedan sätta på prov på de andra orterna. För extremåkare bjuder Delirium Mount Norquay Dive i Sunshine Village på en unik upplevelse – den måste provas.

Aktiviteter

Utöver själva åkningen innehåller en bra skidresa på det lilla extra. I Banff kan du till exempel åka släde med häst eller hund, eller ge dig ut på snöskoter. Du kan även åka skridskor eller kälke, eller pröva att pimpla – och kanske fånga dagens middag. Det finns en mängd olika rundturer och paket man kan ta del av. Vad sägs om forsränning och helikopter-sightseeing, eller ett dopp i varma källor efter en gondoltur och ridning? Om du hellre vill ta det lugnt kan du strosa på de charmiga gatorna i byn, gå på museum eller gallerier för att sedan avnjuta en god middag på någon av byns restauranger. Banff har dessutom ett livligt nattliv för den festsugna. Här finns det helt enkelt något för alla.

Heliskiing

Heliskiing är en upplevelse utöver det vanliga. Oavsett om du är en erfaren åkare eller lite mindre van kommer du att njuta av denna fantastiska upplevelse. Utsikten från helikoptern är fantastisk, och när du kommer ner från berget kommer du få ditt livs åkning i pudersnön. Turerna arrangeras av professionella operatörer och kvaliteten och säkerheten är givetvis på topp. Du blir hämtad och lämnad vid hotellet, och har gott om tid att äta frukost innan din spännande dag med heli-skiing. På kvällen har du massor av fantastiska minnen att dela med familj och vänner – och det kommer inte dröja länge förrän du vill upp på berget igen.

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.