BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Skidresor till Banff


Ett häftigt bergslandskap i Banff nationalpark

ger en massa skidmöjligheter!

Banff

Har du inte tidigare varit på skidsemester i Kanada är det på tiden att åka dit nu. Destinationen för dig är Banff i Alberta, och här finns allt du kan önska av en skidresa, eftersom det är ett skidområde i världsklass. Banff är belägen vid Kanadas äldsta nationalpark, Banff National Park och har en fantastisk omgivning. Här har du dessutom tillgång till 274 backar att svischa ner för uppdelade på tre olika skidkomplex. Området tillhör de skidorter som har den längsta skidsäsongen i Nordamerika, från mitten av november till sent in i maj. Service är något man förstår sig på i Banff och mixen av vänligheten mot turisterna, det välskötta liftsystemet med varierade pister, orörda grytor och gläntor samt bristen på liftköer gör Banff till ett utmärkt resmål.

Närmaste flygplats:
  • Calgary ca. 2 timmar
Vårt betryg:
  • Nybörjare 4/5
  • Erfaren 5/5
  • Expert 4/5
  • Afterski 4/5

Banff skidåkning – bergen

När det kommer till skidåkningen kommer du inte heller att bli besviken då det finns något för alla här. Allt från lätta backar till några av världens mest extrema utmaningar. Samtidigt har du en helt underbar utsikt att njuta av medan du åker nerför backarna. Dessutom är det i Banff du hittar det fluffigaste, torraste ”champagnepudret” som finns. Din skidresa hit kan helt enkelt inte misslyckas. Banff är inget ski in- ski out system, däremot går det bussar hela dagen till de tre olika skidsystemen som finns i närheten av Banff, vilket ingår i liftkortet. Närmast Banff ligger Mount Norquay där skidturismen började. Till skillnad från Lake Louise och Sunshine Village erbjuder orten inte åkning på baksidan av berget, men det är perfekt för att bygga upp ditt självförtroende på enklare offpist terräng som du sedan kan sätta på prov i de andra orterna. För extremåkaren erbjuder Delirium Mount Norquay Dive i Sunshine Village en unik upplevelse. Du måste helt enkelt prova!

Aktiviteter

Utöver skidåkning är det ju roligt om skidresor innehåller något mer, något lite extra. I Banff kan du till exempel åka med släde som dras antingen efter en häst eller hundar, eller ge dig ut på en snöskoter. Du kan även åka skridskor eller kälke, eller kanske prova på att pimpla och fånga dagens middag. Det finns även en mängd rundturer och paket man kan del av. Vad sägs till exempel om forsränning och helikopter sightseeing eller ett dopp i varma källor efter en gondoltur och ridning? Vill du istället ta det lite lugnt kan du strosa runt på de charmiga gatorna i byn, gå in på museum och gallerier för att sedan avnjuta en god middag på någon av byns restauranger. Banff erbjuder även ett livligt nattliv för den festsugne. I Banff finns det något för alla!

Heli-skiing

Heli-Skiing är en upplevelse utöver det vanliga. Oavsett om du är expert skidåkare eller lite mindre van kommer du att njuta av denna fantastiska upplevelse. Utsikten från helikoptern är helt underbar och när du kommer ner på berget får du ditt livs åk i den mest fantastiska pudersnön. Turerna arrangeras av väldigt professionella operatörer och kvaliteten och säkerheten är självklart på topp. Du blir upphämtad precis framför hotellet och avsläppt i tid för att äta frukost innan din spännande dag med heli-skiing. När dagen är slut har du massor av fantastiska minnen att dela med vänner och familj och det kommer inte dröja länge förrän du vill upp på berget igen.

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar
Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.