BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Skidresor till Kanada

Kanada har enorma skidanläggningar och de har den bästa snön i världen

Skidresor till Kanada

Skidresor Kanada

Klimatet i Kanada gör snön torr, vilket gör skidåkningen till en oslagbar upplevelse. Kanada bjuder dessutom på moderna liftanläggningar och otroligt vackra skidområden, och terrängen med breda och utmanande backar är en ren fröjd. För den äventyrslystne väntar möjligheter att åka off-pist, och de utmanande Double Black Diamond-backarna är nästan vertikala på vissa ställen. Här är det också möjligt att prova heliskiing, som blivit otroligt populärt på många kanadensiska skidorter. Kanadensarna är dessutom gästvänliga, och kommer ge dig en fantastisk skidupplevelse med fina boendeförhållanden.

Whistler

Whistler är varje skidåkares dröm, och har flera gånger utsetts till världens bästa skidort. Här hittar du det mesta av det bästa från världens alla skidresorts, vilket ger en fingervisning om vilken storslagen uppelvese som väntar. Whistler ligger vid foten av bergen Whistler och Blackcomb, och är mer än en skidort. Det är en riktig stad, där stadskärnan i stort sett är avstängt för fordon. Här finns det över 200 olika spår och 38 liftar fördelade på tre olika glaciärer – så här finns det åkning och aktiviteter som passar alla.

Läs mer om Whistler

Revelstoke

Revelstoke Mountain Resort lämpar sig främst för skidåkaren som är ute efter det lilla extra, och som vill att skidsemestern ska bjuda på många utmaningar på fjället. Revelstoke är Kanadas snabbast växande skidort, och idag finns det mer än 100 olika backar att välja mellan – målet är att bli Kanadas allra största skidresort. Här snöar det 12–18 meter pudersnö varje år, och området högsta punkt ligger på 1713 meters höjd – det längsta spåret är 15 kilometer långt. Området är också populärt på grund av möjligheterna att utöva heliiskiing och cat skiing.

Läs mer om Revelstoke

Banff

Om du inte redan har varit på skidsemester i Kanada är det hög tid att åka dit nu. Den perfekta destinationen heter Banff och ligger i provinsen Alberta i västra Kanada, och här finns allt du kan önska dig. I hjärtat av Banff National Park finns tre av världens bästa skidorter: Mount Norquay, Lake Louise Ski Area och Sunshine Village. Staden Banff ligger vid Kanadas äldsta nationalpark med samma namn, och bjuder därför på ett fantastiskt läge med otroligt vackra omgivningar. Här finns det 274 backar att susa ned för. Banff har också en av de längsta skidsäsongerna i Nordamerika, som sträcker sig från mitten av november till slutet av maj. Här är servicen hög, och den vänliga lokalbefolkningen, det välfungerande liftsystemet med varierade backar, de orörda dalarna, de vackra gläntorna och bristen på liftköer gör Banff till ett utmärkt resmål.

Läs mer om Banff

Kicking Horse

Kicking Horse är en liten stad med stora ambitioner – staden vill bli det nya Whistler. Här finns Kanadas högst belägna restaurang, och ett fint utbud av backar med spännande skidåkning. De främsta fördelarna med Kicking Horse är att det är relativt lättillgängligt och bjuder på varierande höjder. En linbana tar dig upp på 2450 meters höjd, och det krävs bara tio till tjugo minuters promenad för att nå härliga off-pist-områden. My Blue Heaven, Ozone och Super Bowl är några exempel på fina turer. Här finns det också områden som bara går att nå via snöskoter, och det går utmärkt att lifta med lokalbefolkningen – och det är helt klart värt besväret.

Läs mer om Kicking Horse

Fernie

Vill du åka skidor på en unik plats, som är relativt okänd och oförstörd? Då är Fernie destinationen för dig. För drygt tio år sedan började staden utvecklas och man lade grunden till Fernie Alpine Resort. Orten har gått från sömnig idyll till en skiddestination som håller hög internationell standard. I Fernie finns det gott om backar på alla nivåer, från enkla gröna sluttningar till svarta pister, skogsterräng och off-pist. Fernie är perfekt för dig som vill ägna hela semestern åt skidåkning.

Läs mer om Fernie

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.