BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Skidresor till Kanada


Kanada har enorma skidanläggningar

och de har den bästa snön i världen!

Skidresor Kanada

En skidsemester i Kanada bjuder på fantastisk puderåkning. Det är inte utan anledning som snön i Kanada blir kallad för champagnepuder, snön är otroligt torr och lätt det är därför en oslagbar upplevelse att åka i denna typen av snö. Dessutom bjuder Kanada på moderna liftanläggningar och otroligt vackra skidområden. Skidterrängen är en fröjd med sina breda och utmanande backar. Äventyrslystna hittar off-pist möjligheter och dom häftigaste Double Black Diamond backarna med nästan helt vertikala delar. Dessutom finns det möjlighet för att pröva på Heliskiing som har blivit otroligt populärt på många av Kanadas skidorter. Kanadensare väldigt gästvänliga och du kan räkna med att dom jobbar hårt för att ge dig din bästa skidupplevelse. Boende alternativen håller en hög standard.

Whistler

Whistler är varje skidåkares dröm och den skidort i världen som har utsetts av Nordamerikas ledande tidningar som bäst! Föreställ dig världens bästa skidorter som på en buffé och du väljer det bästa från varje stad så förstår ni vad Whistler har att komma med. Whistler är en stad och inte bara en skidort men känslan är densamma. Till exempel nästan hela centrum stängd för fordon. Whistler ligger vid foten av de två bergen Whistler och Blackcomb. Whistlers nedfartssystem erbjuder något för alla och medr över 200 olika spår och 38 liftar fördelade på tre olika glaciärer är det bara att börja åka!

Läs mer om Whistler

Revelstoke

Revelstoke Mountain Resort är primärt för skidåkare som ä rute efter det lilla extra och önskar at skidsemestern innebär många utmaningar på fjället. Revelstoke är den snabbast växande skidresorten i Kanada och har idag mer änn 100 backar att välja mellan. Planen är att det skall bli Kanadas största skidresort när det är färdigt. I Revelstoke snöar det runt 12-18 meter pudersnö varje år och området har en höjdmeter på 1713 meter vilket gör den till världens tredje största. Detta har bidragit till att Revelstokes längsta är hela 15 km. Några av de största anledningar till områdets popularitet är potentialen för Heliskiing samt Cat Ski.

Läs mer om Revelstoke

Banff

Om du inte tidigare har varit på skidsemester i Kanada är det på tid att göra det nu. Destinationen för dig är Banff i Alberta, Kanada och här finns allt du kan önska dig på en skidsemester. I hjärtat av Banff National Park finns tre av världens bästa skidorter: Mt Norquay, Lake Louise Ski Area samt Sunshine Village. Banff ligger vid Kanadas äldsta nationalpark Banff National Park och erbjuder därför en fantastiskt belägenhet med vackra omgivningar. Här får du tillgång till 274 backar där du kan susa ned. Banff är också en av de skidanläggningar som har den längsta skidsäsongen i Nord-Amerika, från mitten av november till slutet på maj. Service är något man förstår sig på i Banff, samt blandningen mellan vänlighet mot turister, ett väl fungerande liftsystem med varierade backar , orörda dalar och skogsgläntor samt bristen på liftkö gör Banff till ett utmärkt resmål.

Läs mer om Banff

Kicking Horse

Kicking Horse är en liten stad med stora ambitioner om att bli den nya Whistler. Här finns Kanadas högst belägna restaurang och ett bra utbud av backar med spännande skidåkning. De främsta fördelarna med Kicking Horse är at det är relativt lätt tillgänglighet och har goda höjdvariationer. En gondol tar dig upp till 2.450 meters höjd och det krävs bara 10 till 20 minuters enkel promenad till härliga offpist sluttningar. My Blue Heaven, Ozon och Super Bowl, erbjuder omväxling. Nästan ännu bättre är alla områden strax utanför Golden som man når på snöskoter, har man inte egen skoter är det bara flirta med en av de hundratals lokala skoter galningarna. Det är garanterat besväret värt.

Läs mer om Kicking Horse

Fernie

Vill du åka skidor där väldigt få Svenskar åkt förut och upptäcka en relativt okänd och oförstörd ort? Då är Fernie platsen för dig. För ungefär tio år sedan började orten utvecklas och grunden lades för Fernie Alpine Resort. Platsen har förändrats från sömnig idyll för puder fanatiker till skidort av hög internationell standard. Med tanke på den ökade tillgängligheten och fantastisk skidåkning kan detta endast ses som något positivt. I Fernie finns backar i hela skalan från enkla gröna sluttningar till svarta pister, skog, off-pist med mera. Fernie är perfekt för dom som föredrar att ägna hela sin semester med att åka skidor.

Läs mer om Fernie

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar
Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.