BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Yellowstone och the West i Autocamper

Upplev västra USA's storslagna natur i ditt tempo

18 dagar från 10.895:-

Yellowstone och the West i Autocamper

18 dagar från 10.895:-

Yellowstone/Midwest med husbil

Upplev USA i husbil! USA har några av världens vackraste nationalparker med en mycket varierande natur och storslående naturupplevelser, imponerande och pulserande storstäder och ett land proppfullt med attraktioner och nöjen för hela familjen. Oavsett var i USA din resa går så finns det mängder att se och göra.

Ett av de riktigt populära sätten att uppleva USA på är genom att hyra en husbil och köra igenom landet. På detta sätt kan man uppleva många av de spännande utflyktsmål som landet har att bjuda på. På en kör själv semester tar ni det helt i ert eget tempo och ni har ert hem med överallt- enklare blir det inte. USA är fyllt med campingplatser som rymmer de faciliteter man behöver, det är därför enkelt att planlägga en rutt som passar efter just era önskemål och drömmar.

Husbil kan bokas i alla storlekar så det är helt upp till er vilken modell som önskas. De många fantastiska upplevelserna bara väntar på er!

OBS: Det är också möjligt att ta samma rutt med hotel och bilhyra. Kontakta oss för erbjudande kring detta.

Föreslagen resplan
DAG 1 - 3: DENVER

DenverEr tur startar i Denver som är särskilt känd för sin charm och vackra belägenhet cirka 1,6 km över havets yta, därmed stadens smeknamn The Mile High City. Här har ni er första natt i USA på hotell och hämtar dagen därpå er husbil.

I Denver finns det goda möjligheter för shopping och museibesök. De flesta väljer att shoppa vid 16th Street Mall som är en 1,5 km lång gågata mitt i centrum. Det är också här som man kan finna de  riktigt bra restaurangerna om kvällen. Gillar ni att gå på museum så kan det berömda Denver Mint rekommenderas. Det är här som många av de amerikanska mynten blir tillverkade. Denver är också känt för Coors bryggeri som man kan besöka helt gratis. Gå en rundtur med guide. Smaka den populära ölen och lär er hur den tillverkas från källvattnet från Rocky Mountains.

Kör också en tur till Estes Park och Rocky Mountains Park. Vägen som går in i parken är den högst belägna landsvägen i hela USA. Den heter U.S 34 och ligger på 3700 meters höjd. Detta ger en helt fantastisk utsikt över det vackra landskapet.

DAG 3 – 6: RAPID CITY

Mount RushmoreEfter 3 dagar i Denver går turen vidare till det hänförande Mount Rushmore National Memorial som ligger ca. 6 timmars körning från Denver. Mount Rushmore statyn är gjord av en  amerikaner med danskt ursprung, Gutzon Borglum och presidenterna som man kan se här är : George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt och Abraham Lincoln. Mount Rushmore upplevs bäst på förmiddagen när morgondimman har lättat från bergen.

I samma område kan ni se den nya och ofärdiga Crazy Horse Memorial. Mount Rushmore är nämligen inte den enda skulpturen i området. Crazy Horse memorial är skapt för att göra det klart för den vita mannen att den röda mannen också har stora hjältar, därför föreställer statyn indianernas stora Sioux krigare – Crazy Horse.

När ni är i Rapid City kan ni även ta en tur ut i den vackra naturen i Custer State Park eller Black Hills National Forest. Upplev också en kul roadside attraktion lite öster om Mount Rushmore, vid butiken Wall Drugs. Det gör reklam för butiken flera km väck och det var ursprungligen apotekaren Ted Hustead som satte upp dessa i början på 30 – talet för att rädda butiken från konkurs, och det funkade. Idag är Wall Drugs en jätte butik och kafé där man kan köpa allt från cowboy kläder till böcker, smycken och konst.

DAG 6 – 7: CODY

Idag går turen vidare mot Yellowstone National Park med ett stopp i rodeo byn Cody på vägen. Kör förbi USA´s första national monument, Devils Tower som är en hög konisk formad klippformation, som går brant upp från det annars släta landskapet.

Cody är en riktig Buffalo Bill stad där man kan se rodeo som är en adrenalinfylld upplevelse, då i The Rodeo Capital of The World som de kallar sig själva. Här kan man se mängder av cowboys försöka sig på bl.a. hästar och tjurar i en underhållande show. Fullända upplevelsen nästa morgon genom att avnjuta en läcker brunch på Irma Hotel som är gjord av självaste Buffalo Bill och även uppkallad efter hans dotter, Irma. Håll dock ögonen öppna, det sägs att Irma spökar på hotellet.

DAG 7 – 10: YELLOWSTONE

YellowstoneKör en timmes tid från Yellowstone där ni kan uppleva sprutande gejsrar, kokande lera, vattenfall och ett rikt djurliv med björnar, bisonoxar och vargar. Yellowstone var världens första nationalpark  och ett måste i parken är den berömde Old Faithful som är gejser som ca var 90:e minut har utbrott och sänder 14.000 – 32.000 liter kokande vatten 30-55 meter upp i luften. Tänk på att finna en plats med vind i ryggen så får ni de bästa bilderna utan att bli nedstänkta.

Kör därefter vidare till Grand Prismatic Spring som är den största varmvattenkällan i USA. Här kan ni njuta av de vackra färgscheman på såkallade bakteriemattor som skiftar mellan grönt till rött med en blå kärna i mitten av sjön.

Kör därefter vidare till Yellowstone Lake och Hayden Valley som är en stor dal med många vilda djur som lever och jagar här. Har man tur kan man här få syn på björn, varg mm.

Upplev även ”The Grand Canyon of Yellowstone”, som är en canyon som har grävt sig ned 470 m ner i jorden. Här kan ni uppleva vattenfallet Lower Falls som är hela 94m högt, dubbelt så högt som Niagara Falls, ned i den gul-orangea kanjonen. Rekommenderat är även en tur till parken Mammoth Hot Springs där ni kan uppleva vattenfall i olika höjd med mängder av nyanser och färger.

DAG 10 - 11: SALT LAKE CITY

Salt Lake CityEfter era härliga naturupplevelser i Yellowstone National Park kör ni vidare till Utahs huvudstad, Salt Lake City. Staden ligger vackert beläget bland berg och ökenområden precis vid foten av Wasatch Mountains med Great Salt Lake mot nordväst. Salt Lake City kallas också mormonernas huvudstad och här har ni möjlighet att besöka Temple Square. Njut bl.a av det fascinerande Mormon Temple där Tabernacle kören hör hemma. Besök eventuellt också Great Salt Lake Desert som ligger en timmes körning utanför Salt Lake City.

DAG 11 - 12: ZION NATIONAL PARK

Zion National ParkTuren går vidare mot Zion National Park ca. 4,5 timmars körning. Detta är ett helt fantastiskt ställe med en en helt otroligt natur. I Zion National Park får man inte köra runt med egen bil utan man tar sig istället runt med shuttlebussar och kan därefter stå av var man har lust och ta en promenad runt i parken. Upplev bl.a. Weeping Rock, Three Patriarchs och Angels Landing som ger er en fantastisk utsikt över denna gröna park.

DAG 12 - 13: BRYCE NATIONAL PARK

Bryce CanyonKör en timme vidare till Bryce Canyon och upplev kontrasten mellan de röd-orangea klippformationer i roliga former, de gröna träden i kombination med den blåa himmeln. Ni kan vandra ned i kanjonen och uppleva de imponerande färgerna helt tätt på, kör runt i parken och se några av parkens höjdpunkter bl.a. Keyhole Arch, en klippvägg med ett hål i, eller varför inte uppleva parken på hästrygg, möjligheterna är många. Besök det underhållande cowboy – dinnershow vid Ebenezer´z Barn and Grill i Bryce Canyon by om kvällen. Se tvättäkta cowboys på scenen spela gitarr och och uppträda med lasso-shower medans ni njuter av hemlagad BBGQ. Dansa in på kvällskvisten med amerikanerna till John Denver, innan ni drar er tillbaka till er husbil.

DAG 13 - 15: GRAND CANYON

Grand CanyonIdag kör ni vidare till en av världens vackraste platser – Grand Canyon. Grand Canyon är skapt för många miljoner år sedan av vatten och is och det är en fantastisk syn. Därför hör även Grand Canyon till de en av de stora naturupplevelserna i USA, ett måste är att se soluppgången eller solnedgången över Grand Canyons klyftor. En Grand Canyon helikoptertur är ocskå en möjlighet, där ni flyger över den djupaste delen av kanjonen genom the Dragon Corridor och till North Rim. Det är också möjligt att ta en kombo-tur där ni får en helikoptertur och segeltur nede i kanjonen på Colorado floden.

DAG 15 - 17: ARCHES NATIONAL PARK

Idag kör ni vidare genom det vackra landskapet kring Arches National Park som är belägen vid staden Moab i Utah. Parken har världens största koncentration av naturskapta berg bågar. Det finns över tusen av dessa naturliga sandstens bågar, den mest berömda kallas Landscape Arch, som är otroligt tunn i botten och blir tunnare och tunnare för varje år. En annan riktigt populär båge är Delicate Arch. Var dock uppmärksam på att man skall vandra en bit för att komma upp till denna. Spendera dagen på att uppleva det vackra landskapet och njut därefter av kvällen inne i den lilla staden Moab.

DAG 17 - 18: DENVER

Denver skylineResan går idag tillbaka mot Denver där ni kan hinna med de sista spännande attraktionerna i staden innan er sista kväll i USA kan ni njuta av en god middag vid Sitxth Street Mall. Dagen efter går resan hem igen mot Sverige.

PRISÖVERSIKT

VÅRSOMMARHÖSTVINTER
18 dagar18 dagar18 dagar18 dagar
från 11.795:-från 16.595:-från 10.895:-*

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum.
*Vi rekommenderar inte att åka på denna resa under vinterhalvåret.

Resans innehåll
Inkluderat
  • Flyg inkl. måltider och bagage
  • Hyra av storlek c25 husbil från Cruise America. Inkl i priset är fria km, köksutrustning, lakan, handdukar samt obegränsad användning av generatorn.
Inte inkluderat
  • Reseförsäkring (kan tillköpas)
  • Avbeställningsförsäkring (kan tillköpas)
  • Resort fees (kan förekomma på vissa hotell)

Våra reseförslag

Beställ offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar
Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.