BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Yellowstone


Kom helt nära magiska nationalparker

på en rundresa i husbil!

RESEFÖRSLAG:

  Yellowstone/Midwest med husbil

  Upplev USA i husbil! USA har några av världens vackraste nationalparker med en mycket varierande natur och storslående naturupplevelser, imponerande och pulserande storstäder och ett land proppfullt med attraktioner och nöjen för hela familjen. Oavsett var i USA din resa går så finns det mängder att se och göra.

  Ett av de riktigt populära sätten att uppleva USA på är genom att hyra en husbil och köra igenom landet. På detta sätt kan man uppleva många av de spännande utflyktsmål som landet har att bjuda på. På en kör själv semester tar ni det helt i ert eget tempo och ni har ert hem med överallt- enklare blir det inte. USA är fyllt med campingplatser som rymmer de faciliteter man behöver, det är därför enkelt att planlägga en rutt som passar efter just era önskemål och drömmar.

  Husbil kan bokas i alla storlekar så det är helt upp till er vilken modell som önskas. De många fantastiska upplevelserna bara väntar på er!

  OBS: Det är också möjligt att ta samma rutt med hotel och bilhyra. Kontakta oss för erbjudande kring detta.

  Prisöversikt
  • Vär
  • Sommar
  • Höst
  • Från 10.395 SEK
  • Från 14.595 SEK
  • Från 9.595 SEK

  Från priset är pr.person vid 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) inkl. flyg och hyra av storlek c25 husbil från Cruise America. Inkl i priset är fria km, köksutrustning, lakan, handdukar samt obegränsad användning av generatorn.

  Dagsprogram/rutt
  DAG 1 - 3: DENVER

  Er tur startar i Denver som är särskilt känd för sin charm och vackra belägenhet cirka 1,6 km över havets yta, därmed stadens smeknamn The Mile High City. Här har ni er första natt i USA på hotell och hämtar dagen därpå er husbil.

  I Denver finns det goda möjligheter för shopping och museibesök. De flesta väljer att shoppa vid 16th Street Mall som är en 1,5 km lång gågata mitt i centrum. Det är också här som man kan finna de  riktigt bra restaurangerna om kvällen. Gillar ni att gå på museum så kan det berömda Denver Mint rekommenderas. Det är här som många av de amerikanska mynten blir tillverkade. Denver är också känt för Coors bryggeri som man kan besöka helt gratis. Gå en rundtur med guide. Smaka den populära ölen och lär er hur den tillverkas från källvattnet från Rocky Mountains.

  Kör också en tur till Estes Park och Rocky Mountains Park. Vägen som går in i parken är den högst belägna landsvägen i hela USA. Den heter U.S 34 och ligger på 3700 meters höjd. Detta ger en helt fantastisk utsikt över det vackra landskapet.

  — — — — — — — Läs mer — — — — — — —

  DAG 3 – 6: RAPID CITY

  Efter 3 dagar i Denver går turen vidare till det hänförande Mount Rushmore National Memorial som ligger ca. 6 timmars körning från Denver. Mount Rushmore statyn är gjord av en  amerikaner med danskt ursprung, Gutzon Borglum och presidenterna som man kan se här är : George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt och Abraham Lincoln. Mount Rushmore upplevs bäst på förmiddagen när morgondimman har lättat från bergen.

  I samma område kan ni se den nya och ofärdiga Crazy Horse Memorial. Mount Rushmore är nämligen inte den enda skulpturen i området. Crazy Horse memorial är skapt för att göra det klart för den vita mannen att den röda mannen också har stora hjältar, därför föreställer statyn indianernas stora Sioux krigare – Crazy Horse.

  När ni är i Rapid City kan ni även ta en tur ut i den vackra naturen i Custer State Park eller Black Hills National Forest. Upplev också en kul roadside attraktion lite öster om Mount Rushmore, vid butiken Wall Drugs. Det gör reklam för butiken flera km väck och det var ursprungligen apotekaren Ted Hustead som satte upp dessa i början på 30 – talet för att rädda butiken från konkurs, och det funkade. Idag är Wall Drugs en jätte butik och kafé där man kan köpa allt från cowboy kläder till böcker, smycken och konst.

  — — — — — — — Läs mer — — — — — — —

  DAG 6 – 7: CODY

  Idag går turen vidare mot Yellowstone National Park med ett stopp i rodeo byn Cody på vägen. Kör förbi USA´s första national monument, Devils Tower som är en hög konisk formad klippformation, som går brant upp från det annars släta landskapet.

  Cody är en riktig Buffalo Bill stad där man kan se rodeo som är en adrenalinfylld upplevelse, då i The Rodeo Capital of The World som de kallar sig själva. Här kan man se mängder av cowboys försöka sig på bl.a. hästar och tjurar i en underhållande show. Fullända upplevelsen nästa morgon genom att avnjuta en läcker brunch på Irma Hotel som är gjord av självaste Buffalo Bill och även uppkallad efter hans dotter, Irma. Håll dock ögonen öppna, det sägs att Irma spökar på hotellet.

  — — — — — — — Läs mer — — — — — — —

  DAG 7 – 10: YELLOWSTONE

  Kör en timmes tid från Yellowstone där ni kan uppleva sprutande gejsrar, kokande lera, vattenfall och ett rikt djurliv med björnar, bisonoxar och vargar. Yellowstone var världens första nationalpark  och ett måste i parken är den berömde Old Faithful som är gejser som ca var 90:e minut har utbrott och sänder 14.000 – 32.000 liter kokande vatten 30-55 meter upp i luften. Tänk på att finna en plats med vind i ryggen så får ni de bästa bilderna utan att bli nedstänkta.

  Kör därefter vidare till Grand Prismatic Spring som är den största varmvattenkällan i USA. Här kan ni njuta av de vackra färgscheman på såkallade bakteriemattor som skiftar mellan grönt till rött med en blå kärna i mitten av sjön.

  Kör därefter vidare till Yellowstone Lake och Hayden Valley som är en stor dal med många vilda djur som lever och jagar här. Har man tur kan man här få syn på björn, varg mm.

  Upplev även ”The Grand Canyon of Yellowstone”, som är en canyon som har grävt sig ned 470 m ner i jorden. Här kan ni uppleva vattenfallet Lower Falls som är hela 94m högt, dubbelt så högt som Niagara Falls, ned i den gul-orangea kanjonen. Rekommenderat är även en tur till parken Mammoth Hot Springs där ni kan uppleva vattenfall i olika höjd med mängder av nyanser och färger.

  — — — — — — — Läs mer — — — — — — —

  DAG 10 - 11: SALT LAKE CITY

  Efter era härliga naturupplevelser i Yellowstone National Park kör ni vidare till Utahs huvudstad, Salt Lake City. Staden ligger vackert beläget bland berg och ökenområden precis vid foten av Wasatch Mountains med Great Salt Lake mot nordväst. Salt Lake City kallas också mormonernas huvudstad och här har ni möjlighet att besöka Temple Square. Njut bl.a av det fascinerande Mormon Temple där Tabernacle kören hör hemma. Besök eventuellt också Great Salt Lake Desert som ligger en timmes körning utanför Salt Lake City.

  — — — — — — — Läs mer — — — — — — —

  DAG 11 - 12: ZION NATIONAL PARK

  Turen går vidare mot Zion National Park ca. 4,5 timmars körning. Detta är ett helt fantastiskt ställe med en en helt otroligt natur. I Zion National Park får man inte köra runt med egen bil utan man tar sig istället runt med shuttlebussar och kan därefter stå av var man har lust och ta en promenad runt i parken. Upplev bl.a. Weeping Rock, Three Patriarchs och Angels Landing som ger er en fantastisk utsikt över denna gröna park.

  — — — — — — — Läs mer — — — — — — —

  DAG 12 - 13: BRYCE NATIONAL PARK

  Kör en timme vidare till Bryce Canyon och upplev kontrasten mellan de röd-orangea klippformationer i roliga former, de gröna träden i kombination med den blåa himmeln. Ni kan vandra ned i kanjonen och uppleva de imponerande färgerna helt tätt på, kör runt i parken och se några av parkens höjdpunkter bl.a. Keyhole Arch, en klippvägg med ett hål i, eller varför inte uppleva parken på hästrygg, möjligheterna är många. Besök det underhållande cowboy – dinnershow vid Ebenezer´z Barn and Grill i Bryce Canyon by om kvällen. Se tvättäkta cowboys på scenen spela gitarr och och uppträda med lasso-shower medans ni njuter av hemlagad BBGQ. Dansa in på kvällskvisten med amerikanerna till John Denver, innan ni drar er tillbaka till er husbil.

  — — — — — — — Läs mer — — — — — — —

  DAG 13 - 15: GRAND CANYON

  Idag kör ni vidare till en av världens vackraste platser – Grand Canyon. Grand Canyon är skapt för många miljoner år sedan av vatten och is och det är en fantastisk syn. Därför hör även Grand Canyon till de en av de stora naturupplevelserna i USA, ett måste är att se soluppgången eller solnedgången över Grand Canyons klyftor. En Grand Canyon helikoptertur är ocskå en möjlighet, där ni flyger över den djupaste delen av kanjonen genom the Dragon Corridor och till North Rim. Det är också möjligt att ta en kombo-tur där ni får en helikoptertur och segeltur nede i kanjonen på Colorado floden.

  — — — — — — — Läs mer — — — — — — —

  DAG 15 - 17: ARCHES NATIONAL PARK

  Idag kör ni vidare genom det vackra landskapet kring Arches National Park som är belägen vid staden Moab i Utah. Parken har världens största koncentration av naturskapta berg bågar. Det finns över tusen av dessa naturliga sandstens bågar, den mest berömda kallas Landscape Arch, som är otroligt tunn i botten och blir tunnare och tunnare för varje år. En annan riktigt populär båge är Delicate Arch. Var dock uppmärksam på att man skall vandra en bit för att komma upp till denna. Spendera dagen på att uppleva det vackra landskapet och njut därefter av kvällen inne i den lilla staden Moab.

  — — — — — — — Läs mer — — — — — — —

  DAG 17 - 18: DENVER

  Resan går idag tillbaka mot Denver där ni kan hinna med de sista spännande attraktionerna i staden innan er sista kväll i USA kan ni njuta av en god middag vid Sitxth Street Mall. Dagen efter går resan hem igen mot Sverige.

  — — — — — — — Läs mer — — — — — — —

  Download forslaget 

  Beställ offert

  PERSONLIGA UPPLYSNINGAR
  BEMÄRKNINGAR

  VÄDER I FÖLJANDE STÄDER

  Denver

  OPLEVELSER PÅ REJSEN

  Se aktivitetsliste Download forslaget 

  Californien og de nærliggende stater byder på mange oplevelser i forskellige kategorier. Se her en liste over de mest populære, eller download vores aktivitetsliste for at tilkøbe de enkelte aktiviteter/oplevelser. Se her oversigten over alle oplevelserne:

  • Hop on – hop off bustur inkl. Alcatraz
  • Aquarium of the bay
  • San Francisco Gocar Tour
  • Monterey Bay Aquarium
  • Movie Stars’ Homes-tur
  • Seaworld
  • 25 minutters helikoptertur
  • Grand Canyon West Rim helicopter tour
  • Eiffel Tower experience at the Paris Las Vegas
  • Hoover Dam tour fra Las Vegas
  • Self-guided bike tour
  • San Francisco dungeon
  • Napa and Sonoma wine country tour
  • Monterey whale watching cruise
  • Disneyland
  • San Diego Zoo
  • Cirque de Soleil: “O”
  • Grand Canyon heli tour with west picnic
  • The mob museum
  • San Francisco citypass
  • Golden gate bay cruise
  • Yosemite National Park day trip
  • Universal Studios
  • Venice beach private surf lesson
  • USS Midway museum
  • Andre Cirque de Soleil shows
  • Ultimate Grand Canyon 4-in-1 Heli tour
  • The High Roller at the LinQ

  Galleri

  [envira-gallery id=”472″]

  PRISÖVERSIKT PÅ RESEFÖRSLAGET

  Download forslaget 

  Från priset är pr.person vid 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) inkl. flyg och hyra av storlek c25 husbil från Cruise America. Inkl i priset är fria km, köksutrustning, lakan, handdukar, tvättdukar samt obegränsad anvädning av generatorn.

  SÄSONGDAGARFRÅN-PRIS (PR. PERSON)
  Vår18 dagar10.395 SEK
  Sommar18 dagar14.595 SEK
  Höst18 dagar9.595 SEK
  Contact Us

  We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.