BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Resor till Pacific Northwest

Magisk natur och attraktiva storstäder på stilla havets kust

Resor till Pacific Northwest

Få det bästa av aktiv semester och livsnjutar-resa

På resan till Pacific Northwest kan du vakna till synen av snöklädda berg, vandra i lummiga skogar vid lunchtid, doppa dig i Stilla havet på eftermiddagen och runda av med en lokalbryggd öl i en livlig storstad på kvällen.

I regionen Pacific Northwest, som främst sträcker sig över delstaterna Washington och Oregon, hittar du bland annat den storslagna bergskedjan Cascades, den vackra Stillahavskusten, USA:s djupaste sjö och världens högsta träd. Lägg till de hippa storstäderna Seattle och Portland och du har drömsemestern för både frilufts-, kultur-, shopping- och matentusiaster.

Fakta om USA’s Västkust
  • Tidsskillnad: -9 timmar
  • Bästa restid: Hela året
  • Visum: Nej, upp till 90 dagar
  • Resevägledning från UD: Klicka här..
Det ska du uppleva i Pacific Northwest

Seattle

Seattle – en vacker storstad

I Seattle får du en riktig storstadsupplevelse på resan till Pacific Northwest. Naturen är hela tiden närvarande, eftersom staden är vackert belägen vid bergen och vattnet i Puget Sound, men mellan skyskraporna väntar shopping, museer, konst, kultur och stadsliv i världsklass.

Seattle är bland annat känt som teknologisk föregångsstad, och platsen där Starbucks Coffee föddes. Det kan du uppleva på en tur upp i stadens utsiktstorn, Space Needle, för att sedan varva ner på någon av de rekordmånga kaffebarerna.

Läs mer om Seattle

Portland skyline

Portland – öl- och matmecka

Portland är det andra storstadsinslaget på din resa genom nordvästra USA, men här kan du faktiskt få känslan av att befinna dig i Europa. Här cyklar folk genom de gröna kvarteren, och där man normalt hittar snabbmatsställen är Oregon fullt av street food och spännande restauranger, med många av landets bästa kockar i köket. Staden är också känt för sina många mikrobryggerier, så Portland är ett måste för den med ett aldrig så litet intresse för mat och dryck.

Dessutom har Oregon inte moms på sina varor, så du får mycket kläder för pengarna i stadens butiker.

Olympic National Park, Lake Crescent

Olympic National Park

Naturen är huvudattraktionen när man reser till Pacific Northwest, och i Olympic National Park får du lite av varje: hundratals kilometer rå kust, snötäckta berg, dimmiga klipplandskap och lummiga skogar med gamla mossbelupna träd.

Det finns oändligt många sätt att utforska den unika naturen. Du kan vandra, cykla och åka skidor i bergen, och åka båt på spegelblanka sjöar och vilda floder. Du kan spana efter björnar mellan träden och fånga fisk i vattnet, och åka på dagstur från Seattle eller campa i parken.

Läs mer om Olympic National Park

Crater Lake

Crater Lake – en förtrollande sjö

USA:s djupaste sjö ligger i Oregon och är en magisk syn. Crate Lake är namnet på sjön, som uppstått i kratern från en utbränd vulkan i bergskedjan Cascades. Eftersom sjön är högt belägen fylls den med regn och snö året om, vilket gör den och djupblå till färgen.

Ute i vattnet sticker det upp en vulkanö, och hela vägen runt kan du se toppen av den gamla vulkanen. Det är en av de vackraste naturfenomenen i USA, som du inte får missa på din resa till Pacific Northwest.

Redwood tree

Redwood – 100 meter höga träd

En annan unik naturupplevelse hittar du söder om gränsen till Kalifornien, där några av världens högsta träd växer i Redwood National Park. De berömda redwood-träden blir över 100 meter höga och växer tätt ihop, så när man går mellan dem tränger solljuset bara igenom som smala solstrålar. Det är en överväldigande känsla att stå sida vid sida med de enorma trädstammarna, men det är också otroligt vackert att vandra i nationalparken.

Utöver redwood-träden bjuder parken på floder, bäckar och kuststräckor med vacker utsikt över klipporna och Stilla havets vågor.

Väder i följande städer

San Francisco

Los Angeles

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.