BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Rundresa i Kalifornien & Hawaii

Kombinera en rundresa i Kalifornien med Hawaiis paradisstränder

20 dagar från 16.295:-

Rundresa i Kalifornien & Hawaii

20 dagar från 16.295:-

Rundresa i Kalifornien + Hawaii

Kalifornien är det perfekta resmålet för dig som vill uppleva lite av allt som USA har att bjuda på, det finner ni nämligen här! Här finns både storstäder, unik natur och fantastiska stränder att upptäcka. Utöver detta så avslutas denna fantastiska tur på bästa sätt, nämligen med 6 dagar på Hawaii, den ultimata avslappnings – och paradissemestern som även rundar av resan efter ett otroligt äventyr i USA.

Föreslagen resplan
DAG 1 - 4: LOS ANGELES

Turen startar i Los Angeles, där drömmarna är stora, likaså livsstilen. Ni ankommer hit från Sverige och har de tre första övernattningarna på semestern. I de stora stjärnornas hemstad så är möjligheterna många och här finner ni något för alla! Varför inte ta en tur på Rodeo Drive, en av världens dyraste shoppinggator, som bland annat är känt från filmen Pretty Woman. Besök Hollywood och Beverly Hills och se var de allra största kändisarna bor, antingen på egen hand eller tag med på en av de många guidade turerna. I dessa områden finner ni hus från serier som Beverly Hills 90210 och mycket mer. Hitta din favoritstjärna längs Walk of Fame eller njut av värmen och solen på Venice Beach eller Santa Monica med en stor glass i handen.

DAG 4 – 5: GRAND CANYON

Grand Canyon(789 km/490 mil – 7:25 timmars bilkörning)

Från Los Angeles kör ni sedan vidare mot Grand Canyon, som ligger en bra bit från Los Angeles. Här rekommenderar vi därför att ni kommer iväg tidigt på morgonen , men det är värt den tidiga morgonen då en helt fantastiskt naturupplevelse väntar på er. Längden på körningen har därför ingen betydelse när man tänker på vad som väntar när ni kommer fram. På vägen passerar ni en del av gamla Route 66, som helt bestämt är värt ett stopp. Ni kör även förbi Mojavaöknen samt den lilla trevliga staden Seligman, där ni finner gamla amerikanska bilar och gamla tankstationer. När ni sedan kommer fram har ni eftermiddagen/kvällen för att njuta av naturen och parken. Dagen efter har ni möjlighet för att uppleva Grand Canyon på riktigt, det kan ske på en hästrygg, till fots eller från luften – möjligheterna är många.

DAG 5 – 7: LAS VEGAS

Las Vegas(443 km/275 mil – 4:20 timmars bilkörning)

Så har tiden äntligen kommit för att besöka stället där allting är möjligt, där en liten summa pengar kan förvandlas till en förmögenhet och där ni finner de egyptiska pyramiderna som ligger vid sidan av Eiffel tornet, men även Venedigs vackra kanaler på ett och samma ställe. Här finns allt från trollshower, hypnosshows samt konserter med Celine Dion eller Elton John mm. Möjligheterna här är lika utbredda vad gäller hotell och det finns otroligt mycket att välja mellan till ett fantastiskt pris. Besök ett av de otaligt många casinon och kasta några dollar på pokerborden för att pröva er lycka, det skall prövas! I Las Vegas gamblas det som ingen annanstans i världen. Las Vegas är något för sig och kommer med garanti inte bli en besvikelse.

DAG 7 – 8: DEATH VALLEY

Death Valley(240 km/149 mil – 2:18 timmars bilkörning)

Nu går turen till Death Valley där ni har en enkel övernattning på er väg mot Yosemite. Death Valley är den lägsta punkten i hela USA och här är alltid otroligt varmt. Det är även här som den varmaste temperaturen på hela jordklotet är uppmätt, och den visade inte mindre än 56,7 grader. Upplev Badwater Basin som fick sitt namn på grund av den lilla mängd vatten här som är fullständigt odrickbart – ni kan också strunta i att pröva vattnet då det högst troligt blir en upplevelse ni inte glömmer i första skedet..  Detta ligger inte mindre än omkring 100 meter under havsnivån. Ni kommer snabbt förstå varför dalen kallas för just Death Valley.. Här finner ni dock en vacker och helt speciell stämning.

DAG 8 - 10: YOSEMITE

(471 km/293 mil – 5:32 timmars bilkörning)

Nu har ni två övernattningar i Yosemite där naturen helt klart ligger i fokus. Yosemite är ett av vårt absoluta favoritområde i hela USA, det är vackert och helt unikt. Denna över 3000 km2 stora park bjuder på inget mindre än 4000 olika växt och djurarter, så här finns möjlighet att komma riktigt nära naturen. Vare sig ni är till tuffa vandringsturer eller önskar en lugn vandringstur i dessa vackra omgivningar, här har ni möjlighet att göra precis som ni önskar. Vi rekommenderar att ni går upp tidigt på morgonen och beger er mot parken som bara väntar  på att bli utforskad. Här är otroligt fint men också otroligt stort så det gäller att prioritera vad man vill se så att man använder sin tid på rätt sätt.

DAG 10 - 11: MONTEREY

(317 km/197 mil – 3:58 timmars bilkörning)

Från Yosemite kör ni ut mot västkusten, där ni har en enkel övernattning. Ett bra tips är att starta lite syd på Monterey där ni kan uppleva Big Sur området, som är något av de finaste längs hela Highway 1. Härifrån kör ni sedan vidare upp mot Monterey, där ni har en övernattning innan turen går vidare till San Francisco. I Monterey finns det möjligheter för att slappna av i denna lilla hamnstad, här kan ni besöka Akvariumet i staden, eller åka på en valsafari i Stilla Havet – möjligheterna är många! Förbered er på en riktigt vacker tur från Monterey till San Francisco där ni kan stanna många gånger för att njuta av utsikten eller ta massa fina bilder, och ta turen som den kommer i lugn och ro.

DAG 11 - 14: SAN FRANCISCO

San Francisco(190 km/118 mil – 1:50 timmars bilkörning)

När ni ankommer till San Francisco har ni varit på en av de vackraste bilturerna i Kalifornien, längs Highway 1 från Monterey. Ni har tre övernattningar i San Francisco där ni har goda möjligheter att uppleva alla de härliga saker som staden har att bjuda på. Den skiljer sig från de andra städer ni har besökt på turen, då den är mycket mer avslappnad och har en helt annan stämning – som inte kan förklaras men som ska upplevas. Golden Gate Bridge är en av stadens många sevärdheter, som antingen kan upplevas från vattnet eller ovanifrån. Stadens många olika områden är också spännande att utforska, så som Fishermans Wharf och Pier 39. Utöver dem bör man också uppleva Alcatraz, som enligt historien ska vara ett av de tuffaste och svåraste fängelser att komma ut från.

DAG 14 - 20: HAWAII

Hawaii(5:12 min – FLYG)

Från San Francisco flyger ni vidare till Honolulu, Hawaii. Här har ni sex övernattningar i paradiset, och närmare bestämt Wakiki Beach som ligger i det sydliga Honolulu där möjligheterna för avslappning är total. Här kan ni njuta av sista tiden på er semester på bästa sätt och bara njuta till 100 procent. På Oahu, Honolulu finner ni unika stränder med azurblått vatten och kritvit sand så långt ögat kan nå. Wakiki Beach är en tre kilometer lång sandstrand som bara väntar på att ni skall hoppa ner i en solstol med en drink i handen och bara njuta. Här finns dessutom all möjlig vattensport ni kan tänka er, allt beroende på vad ni vågar ta er an. Honolulu stad är en stad med vackra skyskrapor, marknadsplatser och värme. Här har ni möjlighet att göra i princip allt vad ni drömmer och önskar. Efter sex avslappnande övernattningar går turen hem till Sverige igen. På hemvägen har ni två mellanlandningar innan ni landar på skandinavisk mark.

PRISÖVERSIKT

VÅRSOMMARHÖSTVINTER
20 dagar20 dagar20 dagar*
från 16.295:-från 21.095:-från 16.795:-

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum.
* Vi rekommenderar inte att resa i vintersäsongen på grund av den stora mängd snö som faller i Yosemite och Grand Canyon.

Resans innehåll
Inkluderat
  • Flyg inkl. måltider och bagage
  • Medelklasshotell
  • Ford Escape eller liknande inkl. Alla nödvändiga försäkringar, skatter och fria mil.
Inte inkluderat
  • Reseförsäkring (kan tillköpas)
  • Avbeställningsförsäkring (kan tillköpas)
  • Resort fees (kan förekomma på vissa hotell)

Våra reseförslag

Beställ offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar
Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.