BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Kalifornien


Upplev några av USA's

mest imponerande nationalparker!

RESEFÖRSLAG:

Naturrundresa i Kalifornien

På denna rundresa i Kalifornien och de närliggande staterna, så står helt klart naturen i fokus. Ni kommer att besöka några av de häftigaste, vackraste och mest storslående naturparkerna i USA – och världen. Bland annat besöker ni Bryce Canyon park, Yosemite National Park och Zion National Park. Detta är den ultimata resan för naturälskaren.

Prisöversikt
 • Vär
 • Sommar
 • Höst
 • Från 11.339 SEK
 • Från 15.561 SEK
 • Från 11.021 SEK

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum, inkl. flyg hotell och bil.
Vi rekommenderar inte att resa i vintersäsongen på grund av den stora mängd snö som faller i Yosemite och Grand Canyon.

Dagsprogram/rute
DAG 1 - 3: LOS ANGELES

Er naturupplevelse runt i Kalifornien startar i Los Angeles dit ni flyger från Sverige. Här har ni två övernattningar, till att anpassa er till den nya tidszonen och bara slappna av. Första dagen går snabbt med att ankomma och hämta ut er hyrbil hos hyrbilsfirman, checka in på hotellet osv. Andra dagen kan ni spendera till att slappna av på Venice Beach eller Santa Monica, som båda är riktigt vackra områden. Har ni lust att uppleva lite stadskänsla innan de vackra naturupplevelserna väntar, så kan ni köra in till Hollywood och se Walk of Fame, med stjärnorna som är inristade i gågatan, eller varför inte köra en tur till lyxiga Beverly hills, eller se den fantastiska utsikten över staden vid Griffith Observatory. Skall semestern börja med lite action kan ni alltid besöka Universal Studios ,som är en spännande nöjespark där ni kan uppleva filmscener från många av de stora Hollywood-filmerna och serier.

— — — — — — — Läs mer — — — — — — —

DAG 3 – 5: GRAND CANYON

(789 km/490 mil – 7:25 timmars bilkörning)
Nu börjar naturupplevelserna på riktigt. Ni har en lång körtur framför er, där ni skall köra från Los Angeles till Grand Canyon så kom iväg i god tid på morgonen. Detta är en väldigt trevlig och vacker tur där ni bland annat passerar Mojaveöknen, och den gamla Route 66 som båda är perfekta stopp för bilder och lite sightseeing. Ni passerar även den gamla amerikanska staden Selingman, där ni finner gamla amerikanska bilar och retro tankstationer runt omkring.

När ni ankommer till Grand Canyon, har ni möjlighet för att utforska detta fantastiska naturområde. Ni kan utforska det till fots på en vandringstur eller på en helikopter-tur som ger er en fantastisk vy över klyftan. Ni kan även uppleva Grand Canyon på hästryggen, möjligheterna är oändliga.

— — — — — — — Läs mer — — — — — — —

DAG 5 – 7: PAGE ANTELOPE CANYON

(215 km/134 mil – 2:30 timmars bilkörning)
Efter en biltur från Grand Canyon, är det nu tid för att utforska Antelope Canyon som ligger nära staden Page. På ankomstdagen rekommenderar vi att besöka Horseshoe Bend, som är ett vackert stopp längs vägen. Därefter bör ni stanna vid Lake Powell som också är väl värt ett besök.

På andra dagen rekommenderar vi helt klart att ni åker in till själva Antelope Canyon ,som är den mest besökta platsen i området. Här bör ni följa på en av de arrangerade turerna, där ni upplever canyonen på bästa sätt. Upplev solens strålar snigla sig ned igenom den smala klyftan, när ni går en tur i själva canyonen mellan de böjda sandstensväggarna. OBS: Kom ihåg att boka en rundtur hemifrån då detta ofta kan vara slutsålt.
På det gamla Navajospråket, kallas Upper Antelope Canyon “Tse bighanilini”, som betyder “platsen där vattnet rinner genom sten”, vilket är ytterst passande för platsen. Flera indianstammar håller även till i området, på bokade turer nere i canyonen leds du av indianer Chief Tsosie, som under tiden spelar panflöjt och bjuder på spännande historier om området.

— — — — — — — Läs mer — — — — — — —

DAG 7 – 9: BRYCE CANYON NATIONAL PARK

(242 km/150 mil – 2:32 timmars bilkörning)
Turen går nu vidare till Bryce Canyon, som är placerat i det sydvästliga Utah. Nationalparken ligger på 2.500 meters höjd över havet och är 145 km2 stor. På grund av den lite udda placeringen, har parken inte lika stort antal besökare som de större, och lite mer populära parkerna som t.ex. Grand Canyon. Det betyder också att det finns större och bättre möjligheter för att utforska parken på egen hand, och det är heller inte lika turistpräglat

Inne i parken ligger själva Bryce Canyon, som liknar en stor amfiteater, här är det stora möjligheter för att utforska naturen, både uppifrån, men det är också möjligheter för att komma ner i canyonen, så här kan ni utforska precis på det sätt som passar er.
Man kan eventuellt spendera den ena dagen på en lättare vandringtur, då man går ner i canyonen, och dagen efter se vidundret uppifrån. På kvällen kan ni besöka Ebeneezer’s Barn & Grill, där det serveras äkta amerikansk BBQ, samtidigt som ni kan njuta av en show med cowboys som svingar lasson och dansar till John Denver. De senare timmarna på kvällen, förvandlas hallen till saloon, och här kan du passa på att dansa med!

— — — — — — — Läs mer — — — — — — —

DAG 9 - 11: ZION NATIONAL PARK

(116 km/74 mil – 1:20 timmars bilkörning)
Nu kör ni vidare till Zion National Park, som är hela 593 km2 stort. Den lägsta punkten ligger 1128 meter, medans den högsta punkten ligger på 2660. Zion är ett gammalt hebreiskt ord, som betyder “helig plats” eller “platsen man flyr till”. Som många andra naturparker, är detta en plats man borde besöka. Här är det vackert, grönt, orangea klippor och djupa dalar. Du har möjlighet för att uppleva platsen både uppifrån och nerifrån. Det finns ett hav av olika vandringsleder med olika svårhetsgrad, så här finns något för alla.

— — — — — — — Läs mer — — — — — — —

DAG 11 - 12: DEATH VALLEY

(480 km/298 mil – 4:42 timmars bilkörning)
Härifrån går turen vidare till Death Valley, den lägsta punkten i USA. Här är det alltid varmt, och det är även här man har mätt den högsta temperaturen någonsin – inte mindre än 56,7 grader. Här stannar ni 1 natt, och kommer snabbt till att att märka varför det kallas för Death Valley…. Ni borde uppleva Badwater Basin, som har fått sitt namn på grund av att den lilla mängd vatten den innehåller, har ett så högt innehåll av salt, att det är helt omöjligt att dricka – för att inte prata om hur osunt det är. Dalen ligger inte mindre än 100 meter under havets yta, och är verkligen en upplevelse i sig – även om det är otroligt öde.

— — — — — — — Läs mer — — — — — — —

DAG 12 - 14: YOSEMITE

(471 km/293 mil – 5:38 timmars bilkörning)
Nu är det dags för att uppleva Yosemite National Park, som är en av de största och mest kända naturparken på denna rundresa. Parken har bland annat över 4000 olika djur och växtarter, för att inte tala om de många vattenfall, granitklippor, skogar, ödemarker, sjöar och mycket mycket mer. Om man har tur (eller otur) kan man stöta på björnar i Yosemite, och man har stora möjligheter för att uppleva denna vackra och stora park med vandringsturer i alla smaker och svårighetsgrader.

Ett tips är att ge sig ut tidigt på morgonen, då är det fridfyllt och väldigt vackert i parken. Vi rekommenderar inte att åka hit under helgerna, då många amerikanare själva åker till parken då.

— — — — — — — Läs mer — — — — — — —

DAG 14 - 17: SAN FRANCISCO

(301 km/187 mil – 4:10 timmars bilkörning)
Sista stoppet på denna resa blir i San Francisco, där ni spenderar 3 nätter. Om ni har lust kan ni spendera en dag på att köra till det natursköna vinområdet ; Napa Valley, som ligger norr om San Francisco. Här kan man gå på vinsmakning på några av de vackra gamla vingårdarna, där man kan se hur man höstar och framställer vin, och bara njuta av området och stämningen.

Ni bör även besöka de mest populära platserna i San Francisco, spendera t.ex en dag på att se Fishermans Wharf, Pier 39 med sjölejonen som ligger och solar, och besök Alcatraz som har en helt unik historia. Besök även Castro District, som är känt för sin öppenhet och färgrika områden, och Haight Ashbury som är hippiekvarteret.

Efter 3 dagar i San Francisco är det dag att styra kosan hem mot Sverige igen.

— — — — — — — Läs mer — — — — — — —

Download forslaget 

GODT AT VIDE

 • Stater: Californien, Arizona, Utah & Nevada
 • Nationalparker: Grand Canyon, Bryce Canyon, Death Valley & Yosemite
 • Top Oplevelser: Alcatraz, Big Surf, The Strip & Golden Gate Bridge

Beställ offert

PERSONLIGA UPPLYSNINGAR
BEMÄRKNINGAR

VÄDER I FÖLJANDE STÄDER

Los Angeles

San Francisco

OPLEVELSER PÅ REJSEN

Se aktivitetsliste Download forslaget 

Californien og de nærliggende stater byder på mange oplevelser i forskellige kategorier. Se her en liste over de mest populære, eller download vores aktivitetsliste for at tilkøbe de enkelte aktiviteter/oplevelser. Se her oversigten over alle oplevelserne:

 • Hop on – hop off bustur inkl. Alcatraz
 • Aquarium of the bay
 • San Francisco Gocar Tour
 • Monterey Bay Aquarium
 • Movie Stars’ Homes-tur
 • Seaworld
 • 25 minutters helikoptertur
 • Grand Canyon West Rim helicopter tour
 • Eiffel Tower experience at the Paris Las Vegas
 • Hoover Dam tour fra Las Vegas
 • Self-guided bike tour
 • San Francisco dungeon
 • Napa and Sonoma wine country tour
 • Monterey whale watching cruise
 • Disneyland
 • San Diego Zoo
 • Cirque de Soleil: “O”
 • Grand Canyon heli tour with west picnic
 • The mob museum
 • San Francisco citypass
 • Golden gate bay cruise
 • Yosemite National Park day trip
 • Universal Studios
 • Venice beach private surf lesson
 • USS Midway museum
 • Andre Cirque de Soleil shows
 • Ultimate Grand Canyon 4-in-1 Heli tour
 • The High Roller at the LinQ

Galleri

[envira-gallery id=”472″]

PRISÖVERSIKT PÅ RESEFÖRSLAG

Download forslaget 

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum, inkl. flyg hotell och bil.
Vi rekommenderar inte att resa i vintersäsongen på grund av den stora mängd snö som faller i Yosemite och Grand Canyon.

SÄSONGDAGARFRÅN-PRIS (PR. PERSON)
Vår17 dagar11.339 SEK
Sommar17 dagar15.561 SEK
Höst17 dagar11.021 SEK
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.