BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Resor till Highway 1

En ikonisk körupplevelse längs Kaliforniens klippor

Resor till Highway 1

Njut av havsutsikten längs Stillahavskusten

Highway 1 är Kaliforniens kustväg och räknas som en av världens vackraste körsträckor. Här väntar branta klippor, ett rikt djurliv och vågornas brus, men också flera spännande städer och attraktioner på vägen.

En bilsemester längs Highway 1 är ett fantastiskt sätt att uppleva Kaliforniens natur och charmiga stämning på. Sträckan mellan San Francisco och Los Angeles är särskilt vacker, så varför inte kombinera ett besök i de två städerna med denna enastående biltur?

Fakta om Highway 1
  • Tidsskillnad: -9 timmar
  • Bästa restid: Hela året
  • Visum: Nej, upp till 90 dagar
  • Resevägledning från UD: Klicka här..
Det ska du uppleva på Highway 1

Kör från norr till söder

Highway 1 börjar egentligen ända uppe vid gränsen till Oregon och slutar ett stycke söder om Los Angeles, men den mest sceniska delen av rutten är mellan San Francisco och Los Angeles. Denna tur är 435 kilometer lång, och vi rekommenderar att du spenderar minst ett par dagar med att cruisa längs kusten. Det är möjligt att köra turen i båda riktningarna, men vi rekommenderar att man kör från norr till söder. På så vis ligger du nämligen närmst vattnet och får den bästa utsikten över de karga klipporna.

Valar och uttrar i Monterey

Monterey är en av de städer du bara måste stanna i under din tur längs Highway 1. Här finns ett av världens största, och mest berömda, samlingar av havsdjur på Monterey Bay Aquarium. Där du kan få se allt från hajar till sjögurkor och lära dig allt om djurlivet längs Stillahavskusten.

Du kan också åka på valsafari och komma ut och se djuren i sitt naturliga habitat. Här simmar gråvalar, knölvalar, och späckhuggare men också mindre havsdjur som sälar, sjölejon och uttrar.

17 Mile Drive

Sydväst om Monterey kan du köra av Highway 1 och svänga in på den mindre vägen 17 Mile Drive. Det kan varmt rekommenderas att köra denna omväg om du vill ha ännu fler vackra upplevelser längs vägen. Här kör du genom tät dramatisk skog ut till vita sandstränder vid Pebble Beach.

Längs 17 Mile Drive finns flera utkiksposter där du kan stanna och titta på de mäktiga havet och de karga klipporna. Kanske får du också se en sjöfågel, ett sjölejon eller sälar. En av turens ”attraktioner” är The Lone Cypress, som är ett 250 år gammalt barrträd som står ensamt uppe på en klippa. Det är en häftig syn, och en av flera möjligheter att ta en fantastisk bild.

Big Sur och Bixby Bridge

Den mest klassiska leden från Highway 1 är i den kustnära regionen Big Sur. Det är i området runt denna lilla kustnära byn vid samma namn, som klipporna är extra höga och dalarna extra djupa. Det är också här den ikoniska bron Bixby Bridge finns. Ett fotostopp här är ett måste på din tur längs Highway 1.

Själva byn Big Sur är mycket liten, men den är värd ett stopp för att uppleva den stämning som redan under 20-talet lockade till sig flertalet konstnärer och författare. Här fick de utrymme att tänka fritt och inspireras av den dramatiska naturen. Och när man kommer hit förstår varför det blivit ett så populärt tillhåll för konstnärssjälar.

Hearst Castle

En helt annan klassisk Highway 1-attraktion är Hearst Castle, som ligger helt isolerat mitt på sträckan. Slottet tillhörde den rike tidningsmagnaten William Randolph Hearst, som i början av 1900-talet lät bygga detta överdådiga palats. Här kunde han bjuda in stadens folk på sina dekadenta fester i de 165 rummen och sin 123 hektar stora trädgård med tillhörande pooler och en takterrass.

Idag är slottet omgjort till museum så du kan komma in och se hur den amerikanska guldgossen levde för knappt 100 år sedan. Här väntar enorma mängder guld, marmor och statyer som i det gamla Grekland.

Väder i följande städer

San Francisco

Los Angeles

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.