BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Kalifornien


Denna klassiska rundresan tar dig igenom

de stora städerna och magiska naturparkerna!

Den klassiska rundresan i Kalifornien

Detta reseförslag bjuder på ett fantastiskt äventyr där ni får uppleva en kombination av storstad och natur i Kalifornien, och de närliggande staterna. På resan kommer ni uppleva några av USA´s mest utmärkande storstäder som t.ex. San Francisco, Las Vegas & San Diego, samtidigt som ni får besöka de mest häpnadsväckande nationalparkerna som Grand Canyon & Yosemite.

Prisöversikt
 • Vär
 • Sommar
 • Höst
 • Vinter
 • Från 14.030 SEK
 • Från 20.250 SEK
 • Från 20.250 SEK
 • Från 13.940 SEK*

*Vi rekommenderar inte att resa i vintersäsongen på grund av den stora mängd snö som faller i Yosemite och Grand Canyon.
Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum, inkl. flyg hotell och bil.

Dagsprogram/rute
DAG 1 - 5: LOS ANGELES

Resan börjar i Los Angeles där ni har 4 övernattningar. I Los Angeles ”stjärnstaden ” bor stjärnor från hela världen, och folk som gärna vill bli stjärnor. Här lyser alltid solen, håll igång på gatan med en avslappnad stämning. Upplev bland annat Hollywood som nästan skall besökas när man är i dessa trakter. Om man önskar att se var de riktiga stjärnorna bor så kan man åka på en arrangerad tur – eller själva köra runt och se det. Man kan även gå längs Walk of Fame som också är en turistmagnet utan dess like. Om man önskar avslappning så är Venice Beach och Santa Monica för er. På Venice Beach ser man glada rullskridskoåkande tjejer i pastellfärgade kläder, samt killar på skateboards och bmx precis som på film. På Santa Monica beach är det en unik stämning med ett uppställt tivoli vid hamne,n med glada barn som badar och äter glass.

— — — — — — — Läs mer — — — — — — —

DAG 5 – 8: SAN DIEGO

(193 km/120 miles – 2:00 timmars bilkörning)
De kommande 3 dagarna skall spenderas i San Diego som ligger sydpå Los Angeles tätt på Mexicos gränser. Här kan man bland annat besöka LegoLand, som är en kul nöjespark för barn, speciellt om man har besökt det danska LegoLand tidigare. Det ligger precis nordpå före San Diego och är helt klart värt ett besök. San Diego är även hemstad för det populära SeaWorld, där man kan uppleva de många marinshower. Om man är intresserad av museum finns här världens största skeppmuseum, USS Midway. Man märker snabbt att San Diego är en kuststad varpå stämningen också är helt speciell. Här finns även fina stränder vid Mission Beach och Pacific Beach.

— — — — — — — Läs mer — — — — — — —

DAG 8 – 9: LAKE HAVASU CITY

(486 km/302 miles – 5:00 timmars bilkörning)
Nu är det tid att köra mot den fina naturen i det västliga USA. Första stoppet på turen är fantastiska Grand Canyon, dock är resan hit lång. Därför rekommenderar vi en natt i den mysiga staden Lake Havasu City. Staden var ursprungligen en lugn öde ökenby, men detta ändrade sig under 1960-talet där en företagsam man i staden köpte den nu legendariska bron, London Bridge som bllev såld från London. Bron blev nermonterad sten för sten i London och nummrerad, seglad hela vägen till USA och körd tvärs över landet. Därefter blev den ihopmonterad över floden vid Lake Havasu City – en kul historia och helt klart värt ett besök. Staden ligger i staten Arizona tätt på Colorado-floden i närheten av Parker dämningen, som förbinder Kalifornien med Arizona. Det finns här även en fin sjö varpå man kan testa en massa olika vattensporter.

— — — — — — — Läs mer — — — — — — —

DAG 9 – 10: GRAND CANYON

(365 km/227 miles – 3:30 timmars bilkörning)
Nästa stopp blir i naturens tecken, det är nämligen vid det överväldigande Grand Canyon, som är en av de häftigaste naturunderverken i hela världen. Den 1.800 meter djupa klyftan ligger i Arizona tätt på Kalifornien.

Grand Canyon är en av de mest unika och vackraste platserna i hela USA, med en natur som bara skall upplevas. Spendera exempelvis dagen på hästryggen, och upplev Grand Canyon på ett helt annorlunda sätt, eller åk på rafting i klyftan där du får en helt annan syn på parken, eller varför inte flyga med helikopter, och få en oförglömlig utsikt över Grand Canyon från ovan. Möjligheter för vandring i klyftan finns självklart också att välja, möjligheterna är oändliga.

— — — — — — — Läs mer — — — — — — —

DAG 10 - 13: LAS VEGAS

(440 km/275 miles – 4:10 timmars bilkörning)
Efter naturupplevelser är det dags för fest och nöje i Las Vegas! Här är ingenting för stort, för vilt eller för galet. Staden där drömmar blir till verklighet, småpengar till miljoner och där man fortfarande kan träffa på Elvis och Marilyn Monroe. Här har ni tre dagar till att utforska denna neonfyllda stad och uppleva något som inte finns någon annanstans i världen. Gå längs The Strip och åk till Paris, Venedig och se Pyramiderna på en och samma dag. Besök casinot och upplev stämningen där, och besök sedan hotell Bellagio och se deras magiska fontänshow som dansar i takt till operamusik. Upplev några av de otroliga shower Las Vegas nattliv har att bjuda på bl.a musikaler, koncerter, magishower och mycket mer.
Från Las Vegas tar ni er lätt till Hoover Dam, där man kan spendera en halv dag på att uppleva denna jätte dämning. Las Vegas är också ett perfekt ställe att få uppdaterat sin garderob, då det ligger många stora inköpscenter och outlets i området, där ni kan få amerikanska märkesvaror till billiga priser.

— — — — — — — Läs mer — — — — — — —

DAG 13 - 14: DEATH VALLEY

(225 km/140 miles – 2:10 timmars bilkörning)
Nästa stopp är USAs lägsta punkt som ni finner i Death Valley – en dal i Mojaveöknen. Dalen är framförallt känd för sitt extremt varma väder, och det är även här den högsta temperaturen på jorden någonsin har uppmätts. I juli 1913 visade termometern nämligen 56,7 grader i Furnuce Creek, Death Valley.

Death Valleys lägsta punkt kallas för Badwater Basin, och ligger hela 86 meter under havsnivån. Punkten har fått sitt namn på grund av den lilla mängd vatten som finns här, vattnet kan inte drickas på grund av sitt höga saltinnehåll, och därmed kallade en genomresande platsen för Badwater Basin.

I Death Valley ska ni uppleva sevärdheter så som Devil´s Golf Course, Dante´s View, Zabriskie Point och många fler utsiktsplatser. I dalen kommer ni uppleva en helt fantastiskt och helt öde natur, som ni efterföljande på er resa kommer att förstå varför dalen kallas just Death Valley.

— — — — — — — Läs mer — — — — — — —

DAG 14 - 16: YOSEMITE

(300 km/187 miles – 4:00 timmars bilkörning)
Här är igen vacker natur i fokus. Med två dagar i Yosemite National Park, har ni rika möjligheter för att uppleva denna fina natur som parken bjuder på. Det är absolut en av de vackraste platserna i USA och det säger inte så lite.. Yosemite Valley är en av de mest häpnadsväckande platserna i parken. Indianerna kallade i sin tid dalen för Awooni, som betyder ”öppen mun”, och det kommer ni med garanti till att ha själva när ni skall utforska denna 3000 km2 stora parken. Med över 4000 olika växter och djurarter är det en plats för varje smak. Här finns vattenfall, berg , granitklippor, skog och mycket mycket mer. Ni kan inte annat än älska Yosemite och kommer bära med er upplevelser för livet i bagaget efter dessa 2 dagar.

— — — — — — — Läs mer — — — — — — —

DAG 16 - 19: SAN FRANCISCO

(300 km/187 miles – 4:00 timmars bilkörning)
Efter naturupplevelserna i Yosemite går resan vidare till Stillahavskusten, och San Francisco där ni har hela tre övernattningar. Staden är mycket annorlunda mot de andra storstäderna, som resan och Kalifornien hittils har haft att bjuda på. San Francisco har en unik stämning som inte kan beskrivas utan måste upplevas. De branta backarna, de välkända spårvagnarna, det mycket omtalade tåget som oftast härskar om morgonen och naturligtvis den röda hängbron, Golden Gate Bridge, som är det mest kända kännetecknet för staden.

Åkut till fängelseön Alcatraz, där det sägs att enbart tre människor någonsin lyckats fly ifrån, men man hittade aldrig deras kroppar. Njut av en audiotur runt i fängelset där ni besöker fängelseceller och matsalen mm.
Ägna er tid till att utforska kvarter som Castro, gaykvarteret där de regnbågsfärgade flaggorna finns överallt och där stämningen bara är helt fantastisk. Besök Fisherman´s Wharf och ät fisksoppa – det smakar himmelskt. Se samtidigt Pier 39 där alla sjölejon ligger och solar sig. Chinatown är också värt ett besök, delen har nämligen den högsta koncentration av kineser utanför Kina, och därmed den största China Town i världen. Här finns även goda kinesiska specialiteter så som ormhuvud och kinesiska örter. Här finner ni med säkerhet en riktigt härlig stämning.Om man är sugen på vin kan man besöka Napa Valley som ligger norr om San Francisco. Detta är ett vinmecka utan dess like. Man kan besöka de olika vingårdarna och se hur vinet blir tillverkat och naturligtvis komma till både föredrag och vinsmakningar. Varför inte ta en tur på Napa Valleys Vintåg – Winetrain

— — — — — — — Läs mer — — — — — — —

DAG 19 - 20: MONTEREY

(200 km/120 miles – 2:00 timmars bilkörning)
Nu går resan sydpå till Monterey via Highway 1 kustväg, som bjuder på fantastisk natur längs vägen, där ni kommer göra en hel del stopp bara för att fånga detta på bild. Monterey är en mysig hamnstad där ni bör besöka det populära Monterey Aquarium eller ta på valsafari i Stilla Havet. En tur varar cirka tre timmar och här finns stor chans att se massvis med valar beroende på säsong.

— — — — — — — Läs mer — — — — — — —

DAG 20 - 21: SANTA BARBARA

(380 km/235 miles – 3:45 timmars bilkörning)
På väg från Monterey kommer ni uppleva Big Sur-området, som är en av de finaste naturområdena längs Highway 1. Härifrån kör ni vidare till San Simeon och rikemansslottet Hearst Castle, där man kan komma på en rundtur. Turen slutar i Santa Barbara som är en liten mysig stad vid vattnet på den amerikanska västkusten, där ni kan besöka de fina stränderna. Här finns även en av de missionsstationer (tillika kloster) som de första spanska kolonisatörerna lät uppföra i Kalifornien.

Efter detta stopp vänder näsan hem mot Sverige igen.

— — — — — — — Läs mer — — — — — — —

Download forslaget 

GODT AT VIDE

 • Stater: Californien, Arizona, Utah & Nevada
 • Nationalparker: Grand Canyon, Death Valley & Yosemite
 • Top Oplevelser: Alcatraz, Big Surf, The Strip & Golden Gate Bridge

Beställ offert

PERSONLIGA UPPLYSNINGAR
BEMÄRKNINGAR

VÄDER I LOS ANGELES

OPLEVELSER PÅ REJSEN

Se aktivitetsliste Download forslaget 

Californien og de nærliggende stater byder på mange oplevelser i forskellige kategorier. Se her en liste over de mest populære, eller download vores aktivitetsliste for at tilkøbe de enkelte aktiviteter/oplevelser. Se her oversigten over alle oplevelserne:

 • Hop on – hop off bustur inkl. Alcatraz
 • Aquarium of the bay
 • San Francisco Gocar Tour
 • Monterey Bay Aquarium
 • Movie Stars’ Homes-tur
 • Seaworld
 • 25 minutters helikoptertur
 • Grand Canyon West Rim helicopter tour
 • Eiffel Tower experience at the Paris Las Vegas
 • Hoover Dam tour fra Las Vegas
 • Self-guided bike tour
 • San Francisco dungeon
 • Napa and Sonoma wine country tour
 • Monterey whale watching cruise
 • Disneyland
 • San Diego Zoo
 • Cirque de Soleil: “O”
 • Grand Canyon heli tour with west picnic
 • The mob museum
 • San Francisco citypass
 • Golden gate bay cruise
 • Yosemite National Park day trip
 • Universal Studios
 • Venice beach private surf lesson
 • USS Midway museum
 • Andre Cirque de Soleil shows
 • Ultimate Grand Canyon 4-in-1 Heli tour
 • The High Roller at the LinQ

Galleri

[envira-gallery id=”472″]

PRISÖVERSIKT PÅ RESEFÖRSLAG

Download forslaget 

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum, inkl. flyg hotell och bil.
Vi rekommenderar inte att resa i vintersäsongen på grund av den stora mängd snö som faller i Yosemite och Grand Canyon.

SÄSONGDAGARFRÅN-PRIS (PR. PERSON)
Vår21 dagar14.030 SEK
Sommar21 dagar20.250 SEK
Höst21 dagar20.250 SEK
Vinter21 dagar13.940 SEK
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.