BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Resor till Nashville

Där du kan höra livemusik 365 dagar om året

Resor till Nashville

Upplev staden som lever för countryn

Nashville i Tennessee går inte under namnet ”Music City” för inte. Staden är känd för att vara platsen där countrygenren föddes och den som gav mikrofonen till stjärnor som Dolly Parton och Johnny Cash. Men än idag lever och andas staden musik.

Du kan dyka ner i musikhistorien på något av stadens alla museum eller scener. Samtliga kvällar i veckan ges också gratiskonserter längs huvudgatan Broadway där du enkelt kan ta del av den speciella stämningen och livemusiken. Även om du inte är ett fan av country är miljön en rolig upplevelse, och en klassisk del av sydstatskulturen.

Fakta om Nashville
  • Invånare: 691.243
  • Tidsskillnad: -7 timmar
  • Bästa restid: Hela året
  • Visum: Nej, upp till 90 dagar
  • Resevägledning från UD: Klicka här..
Det ska du uppleva i Nashville

Country-frontfigurer

I Nashville är särskilt en scen – Grand Ole Opry – känd för att ha fostrat stora countrystjärnor. I 1954 gav Elvis Presely sin första konsert här, medan Johnny Cash introducerade Dolly Parton på samma scen bara fyra år senare. Det ges ständigt shower med linedance och uppträdande med nutidens countrystjärnor, så vill du ha den klassiska upplevelsen får du den här.

Är du intresserad av historia och dåtidens talanger, som skapade countrygenren, ska du besöka Country Music Hall of Fame Museum. Här finns en massa roliga anekdoter och föremål från stjärnornas konserter. Är du ett Cash-fan ska du naturligtvis också ta en tur till The Johnny Cash Museum.

Fest och färg på Broadway

Nashville är inte bara känt för sina historiska stjärnor. Det är en högst levande miljö för dagens musiker också, och nu är det inte bara country som gäller – utan allt från jazz till rock som spelas. Varje afton – och här menar vi vartendaste afton – strömmar musik ut från entréerna till de många spelställena på huvudgatan Broadway.

Gatan kallas också Honky Tonk Highway på grund av alla ställen där neonljusen blinkar och folk dansar i cowboystövlar. Ett besök hit är en rolig upplevelse. Oavsett om du vill delta i festen eller bara lyssna till den gratis musiken som spelas medan du tar en andra omgång amerikansk barbecue på något av gatans alla matställen.

Inbördeskrig och herrgårdar

Men ”Music City” är inte bara fest och skoj, om det inte är vad man önskar. Inbördeskriget utspelade sig också här, vilket du kan få en djupare insikt om ifall du reser till Nashville. Besök till exempel Tennessee State Museum och ta del av vapen, uniformer, kläder och dokumentärer från och om kriget.

Eller åk tillbaka i tiden till före amerikanska inbördeskriget. I utkanten av Nashville ligger nämligen några enorma herrgårdar, som historiens plantage- och slavägare bodde på förr. Besök till exempel Belle Meade Plantation eller Belmont Mansion, där det är lätt att föreställa sig de rikas luxuösa leverne.

Whisky-tur uppåt landet

När du reser till Nashville i whisky-staten Tennessee kan det också varmt rekommenderas att ta en biltur till något av statens alla destillerier. Den globala whiskyproducenten Jack Daniel’s ligger cirka en och en halv timmes körning från centrum. Här kan du få ta del av historien om hur Jack utvecklade sitt recept, som används än idag, 150 år senare.

Vill du hellre (eller också) besöka ett mindre destilleri, ligger George Dickel nära tillhands. Här görs whiskyn med handkraft, så som man gjorde förr i tiden. På bägge destillerierna får du naturligtvis se hur whiskyn blir till och provsmaka dryckerna.

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.