BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Lyxkryssning på Mississippi-floden

Pampiga plantager, mossbelupna träd och historia längs med flodens bredder

14 dagar från 36.195:-

Lyxkryssning på Mississippi-floden

14 dagar från 36.195:-

Färdas tillbaka i tiden på en hjulångare

Den här exklusiva resan tar er tillbaka till 1800-talets sydstater med en veckas kryssning på Mississippi-floden. Ni startar i New Orleans och slutar i Memphis, och längs vägen kommer ni uppleva en rad historiska städer som berättar om slaveriet, amerikanska inbördeskriget och det romantiska sydstatslivet som för tankarna till Borta med vinden. Det hela utspelar sig på ett luxuöst kryssningsfartyg, i samma anda som den tid ni reser tillbaka till.

Resplanen nedan är inte fast, utan kan anpassas efter dina önskemål. Kryssningen kan också starta i Memphis och sluta i New Orleans, men rutten är densamma.

Föreslagen resplan
DAG 1 - 3: NEW ORLEANS

New Orleans Bourbon StreetVälkomna till Södern! Reseförslaget börjar i New Orleans, Louisiana, där kryssningen startar. Innan dess föreslår vi att ni tar en dag för att ”landa”, och en och en halv dag för att uppleva den färgstarka kulturstaden NoLa.

Här kan ni besöka French Quarter, där det kreolernas europeiska prägling på staden är tydlig. Kreolerna är folkgruppen som stammar från fransmännen i Karibien, och etablerade sig i staden för flera hundra år sedan. Här är gatorna smala, och husen är romantiska med färgstarka fasader och vackert dekorerade balkonger. Kvarteren pulserar av liv, och påminner om Karibien med musik och voodoo-konst på gatorna.

På kvällen kan det rekommenderas att besöka någon av alla de barer som spelar musik. New Orleans är jazzmusikens vagga, och genren betyder fortfarande mycket för stadens identitet. Här spelas det livejazz varje kväll, och på många ställen kan ni få en fantastisk konsert helt gratis om ni köper något i baren. De festligare ställena ligger på kända Bourbon Street som är extra livligt, och som helt klart är värd att besöka.

Maten i den franska/karibiska/amerikanska staden är något alldeles extra, så kom ihåg att prova något från det läckra cajun-köket innan ni reser vidare.

På eftermiddagen den tredje dagen går ni ombord på hjulångaren.

DAG 3: OMBORD PÅ AMERICAN QUEEN

Klockan 17 den tredje dagen avgår båten från New Orleans. Ni går ombord på världens största hjulångare, American Queen, som är ett kryssningsfartyg som drivs av ångmaskiner. Skeppet är lyxigt, och trots att det har sex däck och rymmer över 400 personer är det betydligt mindre än de moderna kryssningsfartyg som seglar på haven idag.

American Queen har alla moderna faciliteter som pool, restaurang, bibliotek och teater med underhållning på kvällarna. Allt är i gammaldags stil, vilket gör upplevelsen otroligt stämningsfull. American Queen är inredd i romantisk viktoriansk stil, med trämöbler och antikviteter som kommer ge er en känsla av hur det var att resa förr i tiden.

Första kvällen kan ni komma tillrätta i hytten, äta en läcker måltid i restaurangen och få en god natts sömn, medan båten för er vidare längs med Mississippi-floden.

DAG 4: NOTTOWAY (KRYSSNING)

Efter första natten på båten har det blivit dags att uppleva det historiska sydstatslivet längs med floden. Idag besöker ni söderns mest glamourösa villa, Nottoway Plantation, som ligger mellan New Orleans och Baton Rouge.

Huset är från 1859 och vittnar om en tid när det inte gick att bygga för stort eller för påkostat. Villan har 64 rum och en överdådig inredning, och är beläget vid flodbädden, omgiven av gamla ekar och en enorm, välskött trädgård.

Här går ni iland och får en visning av ”The White Castle of Louisiana”. Historien om ägaren John Hamden Randolph och hans fru, elva barn, över hundra slavar och lukrativa sockerproduktion är som hämtad ur en bok – men utspelade sig faktiskt här på 1800-talet.

DAG 5: ST. FRANCISVILLE (KRYSSNING)

50 kilometer norr om Baton Rouge ligger den lilla historiska staden St. Francisville på Mississippis stränder. Här tillbringar ni dagen på charmerande gator som skuggas av stora, mossbelupna träd – precis som på klassiska bilder av sydstaterna.

På West Feliciana Historical Society Museum kan ni se bilder, kläder, artefakter och artiklar som beskriver St. Francisvilles historia och dess invånare. Här hittar ni Grace Episcopal Church, som är en av USA:s äldsta protestantiska kyrkor. Den byggdes 1860, men byggdes upp igen 1893 efter att den skadades av nordstaterna under amerikanska inbördeskriget.

DAG 6: NATCHEZ (KRYSSNING)

Kryssningens nästa anhalt är Natchez, Mississippi. Staden grundades 1718 av Natchez-folket och franska upptäcktsresande, vilket gör den till delstatens äldsta stad. Här finns det gott om saker att uppleva, och ni har en hel dag på er.

Vid Rosalie Mansion kan ni till exempel sen en imponerande villa från 1823, som tillhörde en rik bomullsplantage-ägare. Ni kan själva gå runt och se huset och trädgården, och ställa frågor till guiderna som är klädda i tidstrogna 1800-talsklänningar.

På William Johnson House Museum kan ni se var “the Barber of Natchez” bodde. William Johnson har en särskild historia, eftersom han föddes som slav men frigavs som elvaåring och arbetade sig uppåt. Han vann stor respekt i byn, trots att han var svart och samhället starkt präglat av rassegregation. Som stadens barberare hörde han mycket skvaller om övriga invånare, och det kan man läsa om i den dagbok han förde under mer än sexton år.

Ni kan också lära er mer om historien ur ett afrikanskt-amerikanskt perspektiv på Natchez Museum of African American History and Culture.

Som en läcker avslutning kan ni få en exklusiv rundvisning på restaurangen och baren King’s Tavern, som ägs av den berömda kocken Regina Charboneau. Tillsammans med sin man har hon också ett destilleri, där ni kan avnjuta hembryggd rom i en välförtjänt cocktail efter en dag med massor av upplevelser.

DAG 7: VICKSBURG

Hamnstaden Vicksburg är kryssningens nästa anhalt. Staden spelade en avgörande roll under amerikanska inbördeskriget, och de många välbevarade lämningarna från den tiden har gjort Vicksburg till en populär turistdestination.

Här kan ni se var kriget utkämpades. Abraham Lincoln kallade staden ”the Key to the South”, och både nord- och sydstaterna var övertygade om att Vicksburg var ett viktigt territorium att vinna. Det finns 1300 monument till minne av kriget i området runt Vicksburg National Military Park, som har fått titeln världens största utomhusgalleri.

Ni kan också dyka ner i historien på Old Court House Museum, som ställer ut otaliga föremål, flaggor, porträtt och mycket mer om Vicksburgs historia. Det hela är samlat i en domstolsbyggnad från 1860, som i sig själv är en imponerande syn.

På Biedenham Coca-Cola Museum kan ni se platsen där de första dropparna av den berömda läskedrycken tappades på flaska, och på Lower Mississippi River Museum kan ni lära er mer om floden och museets akvarium kan ni se några av fiskarna som lever i floden – för att bara nämna några av Vicksburgs många sevärdheter.

DAG 8: GREENVILLE (KRYSSNING)

Den sista staden ni lägger till i är Greenville, i hjärtat av Mississippi-deltat. Staden är känd för att ha fostrat många musiker och författare, och här spelar bluesmusiken en viktig roll. Utöver det är staden känd för sina vackra trädgårdar, som bidrar till stadens charm.

På Greenville History Museum kan ni lära er om stadens historia från början av 1800-talet och fram till idag. En del av den historien handlar om översvämningen 1927, som gjorde att staden låg under vatten i fyra månader. Här finns ett helt museum om händelsen, 1927 Flood Museum, om ni vill lära er mer.

Ni kan också åka en tur i den historiska karusellen Armitage Herschell Carousel från 1901. På den tiden var rassegration fortfarande lagligt i Mississippi, och folk ville att det skulle finnas separata kvällar för svarta och vita. Ägaren sa nej, och ville att folk skulle åka karusell tillsammans oavsett hudfärg. På det sättet skrev karusellen historia.

DAG 9: AVSLAPPNING PÅ BÅTEN (KRYSSNING)

Efter en knapp vecka full av upplevelser på land har det blivit dags för att bara koppla av på vattnet. Den sista dagen av kryssningen är till för att ni ska kunna njuta av fartyget och omgivningen, precis på det sätt som ni känner för. Ni kan ligga på däck och njuta av värmen med en god bok, utnyttja fartygets gym, skämma bort er med en massage i Queen Americas spa, hitta rätt souvenir i presentbutiken – eller något helt annat.

Den sista natten ombord korsar ni gränsen till Tennessee, och vaknar i Memphis.

DAG 10 - 12: MEMPHIS

Graceland i MemphisNi anländer till Memphis på morgonen, så att ni har hela dagen och den efterföljande på er att uppleva staden där bluesen och rock’n’roll-musiken föddes.

Det stora dragplåstret i Memphis är Elvis Presleys gigantiska hem, Graceland, som helt klart bör besökas. Oavsett om man är Elvis-fans eller ej är det roligt att besöka det överdådiga huset där ”the King” bodde fram till sin död 1977. Utöver huset kan ni också se hans bilsamling, privatflyg och gravplats.

Inne i stan kan ni lyssna på blues. Här började karriären för stjärnor som BB King, Isaac Hayes och Johnny Cash, och staden är fortfarande full av begåvade, om än mindre kända, musiker som spelar varje kväll.

I Memphis hittar ni också Lorraine Motel finns, där Martin Luther King Jr. sköts 1968. Det är idag omgjort till National Civil Rights Museum, och är definitivt värt ett besök om ni är intresserade av nyare amerikansk historia, rassegregering och medborgerliga rättigheter.

I Memphis kan ni hyra bil och åka till Atlanta, Georgia (630 km/390 miles – 5,5 timmar)

DAG 12 - 14: ATLANTA

Vi föreslår att ni avslutar resan med ett par dagar i storstaden Atlanta. Här finns en av världens största flygplatser med flest internationella förbindelser – och massor av upplevelser.

En av dem är nyhetsstationen CNNs huvudkvarter. Världens första nyhetsstation med sändningar dygnet runt är en imponerande verksamhet, som ni här kan få en inblick i. På en rundtur i det moderna mediahuset kan ni se hur vardagen ser ut när man sänder radio och tv live till hela världen.

Den andra stora attraktionen i Atlanta är World of Coca-Cola, som är ett stort museum som bara handlar om den berömda drycken. Här får ni lära er om colans historia, hur den produceras och smaka hundratals kända och okända drycker som skapas av The Coca-Cola Company.

Från Atlanta kan ni flyga hem till Sverige.

Prisöversikt
Säsong
Månader
Längd
Pris
Vår mar. – maj. 14 dagar från 36.195:- per person
Sommar jun. – aug. 14 dagar från 38.995:- per person
Höst sep. – nov. 14 dagar från 37.695:- per person
Vinter dec. – feb. 14 dagar *

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum.
Rabatt vid barn under 12 år och större grupper.
Vid högtider och helgdagar bör ni räkna med högre priser än demonstrerat.
* Vi rekommenderar inte att åka på denna resa under vinterhalvåret.

Resans innehåll
 • Flyg med förtäring och bagage
 • Hotell i mellanklass i New Orleans, Memphis och Atlanta
 • Ford Escape eller liknande, med alla nödvändiga försäkringar, fria mil och skatter
 • Nio dagars kryssning på American Queen, som inkluderar:
  • Invändig suite med dubbelsäng/två enkelsängar, skrivbord, skåputrymme, privat badrum, minikyl, kaffemaskin och platt-tv
  • Fri hop on/hop off-service i varje hamn
  • Helpension (både gourmetmåltider, enklare måltider och snacks)
  • Vin och öl till maten
  • Kaffe, te, vatten och läsk under hela resan
  • Rumservice dygnet runt
  • Underhållning och service ombord
 • Reseförsäkring (kan tillköpas)
 • Avbeställningsförsäkring (kan tillköpas)
 • Resort fees (kan förekomma på vissa hotell)

Våra reseförslag

Hawaii

Alaska

Mexiko

Prisöversikt

Säsong
Månader
Längd
Pris
Vår mar. – maj. 14 dagar från 36.195:- per person
Sommar jun. – aug. 14 dagar från 38.995:- per person
Höst sep. – nov. 14 dagar från 37.695:- per person
Vinter dec. – feb. 14 dagar *

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum.
Rabatt vid barn under 12 år och större grupper.
Vid högtider och helgdagar bör ni räkna med högre priser än demonstrerat.
* Vi rekommenderar inte att åka på denna resa under vinterhalvåret.

Resans innehåll
 • Flyg med förtäring och bagage
 • Hotell i mellanklass i New Orleans, Memphis och Atlanta
 • Ford Escape eller liknande, med alla nödvändiga försäkringar, fria mil och skatter
 • Nio dagars kryssning på American Queen, som inkluderar:
  • Invändig suite med dubbelsäng/två enkelsängar, skrivbord, skåputrymme, privat badrum, minikyl, kaffemaskin och platt-tv
  • Fri hop on/hop off-service i varje hamn
  • Helpension (både gourmetmåltider, enklare måltider och snacks)
  • Vin och öl till maten
  • Kaffe, te, vatten och läsk under hela resan
  • Rumservice dygnet runt
  • Underhållning och service ombord
 • Reseförsäkring (kan tillköpas)
 • Avbeställningsförsäkring (kan tillköpas)
 • Resort fees (kan förekomma på vissa hotell)
Beställ offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.