BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Rundresa i Texas

Åk till Texas och upplev äkta cowboykultur

16 dagar från 13.295:-

Rundresa i Texas

16 dagar från 13.295:-

Det vilda Texas

Upplev det “äkta” Texas med rancher, spökstäder,pick up trucks, cowboy-stövlar och den härliga Texas-dialekten. USA’s näst största stat bjuder på många spännande och autentiska upplevelser. Upplev t.ex när det gamla Texas kommer till liv, när Fort Worths boskapsflock dagligen passerar genom staden, eller besök Space Center Houston och lär dig mer om livet som astronaut i rymden. Texas är faktiskt en mer grön stat än vad man skulle kunna föreställa sig, här är det nämligen en helt fantastisk natur. Åk till några av dom häftiga underjordiska sjöarna och kanalerna som t.ex. Jacob’s Well eller Hamilton Pool.

Regeringshuset i Austin är också ett besök värd på denna Texas roadtrip. Besök Capitol och upplev de gröna oaserna i staden, t.ex. i Zilker Park. Åk till San Antonio och se platsen där Texas blev till Texas vid The Alamo, och segla i kanalerna vid Riverwalken. En roadtrip i Texas borde också gå förbi Big Bend National Park, där man kan uppleva området kring berg och floder. Avsluta turen i Dallas och se platsen där John F Kennedy blev skjuten, och njut av en äkta Texas BBQ innan turen går tillbaka mot Sverige.

Föreslagen resplan
DAG 1 - 3: FORT WORTH

Resan börjar med 2 nätter i Forth Worth, som ligger ganska nära Dallas. Städerna bjuder på riktigt många spännande upplevelser med allt ifrån fotspår från dinosaurier till stora historisk avtryck. Börja turen med ett besök på Forth Worth Stockyards, där ni kan uppleva det äkta vilda västern. Det är en riktigt cowboy-stämning, då befolkningen här 2 gånger varje dag tar sina djur genom staden, detta händer mellan 11:30-16:00, och alla detaljer är väldigt autentiska med sadlar, hattar och stövlar.

Djurflocken består av ca 15 Texas longhorn-kor, och helt sedan första gången i juni 1999, har detta varit en stor succé. Befolkningen här älskar sina kor och de har ofta namn som Awesome, Brown sugar, Lucky, Texas red och Sheriff Smitty. Själva paraden börjar nära Stockyard Visitor center på E. Exchange Avenue. Här kan man gå bakom centret och hälsa på dom ståtliga korna där dom faktiskt bor.

Turen avslutas med 2 nätter i Dallas, så att ni dom första dagarna kan fokusera på Forth Worth, och i slutet besöka Dallas innan ni åker hem till Sverige igen.

DAG 3 – 5: HOUSTON

(421 km/262 miles – 4:00 timmars bilkörning)

Idag styr kosan mot Houston, där ni på vägen kan ta en liten avstickare till Dinosaur Valley State Park, som är en flod med gamla dinosaurie-fotspår. Parken ligger vid Glen Rose, och själva fotspåren finns nere i Paluxy River där det ofta är lågvatten. Man kan därför gå nere i floden, och bokstavligt talat stå i dinosauriernas fotspår.

Efter detta har ni 2 nätter i Houston, som är USA’s fjärde största stad. Här kan ni uppleva Space Center Houston, där ni kan se gamla rymdskepp och spännande filmer om livet som austronaut. Åk en tur ner till Galveston, som har en härlig strand, eller åk ner till Kemah Broadwalk som speciellt på kvällen är väldigt mysig. Kemah Broadwalk är en pir med karuseller och underhållning, och det ligger mer än 10 restauranger ute på piren. Houston har även väldigt bra shopping i bl.a. Premium Outlets för den som vill ha med lite shopping på turen.

DAG 5 – 8: AUSTIN

(265 km/165 miles – 2:30 timmars bilkörning)

Därefter går resan vidare till Texas huvudstad, Austin. Här finns nämligen massor att hitta på. Börja tex med att besöka downtown-området, och det stora parken Zilker Park. Parken bjuder på många upplevelser, bland annat en mini-järnvägsbana ”Zilker Zephyr”, en botanisk trädgård, beachvolleybollbanor och sjön Lady Bird Lake, där man kan hyra kanoter eller svanbåtar.

Inne i parken ligger också en annan av Austins stora attraktioner – Barton Springs Pool, som är en naturlig stor sjö man kan bada i. Vattnet i sjön stammar från Main Barton Springs, som är en underjordisk värmekälla i Texas, vilket gör att vattnet är genomskinligt och har en temperatur på 20 grader året runt.

Eftersom Austin är huvudstad i Texas, har staden precis som alla andra huvudstäder i USA sitt egna Capitol, som ligger nere i downtown. Följ med på en guidad tur senare på dagen och avsluta kvällen vid Ann Richards Bridge i downtown.

Staden har nämligen en rolig kvällsritual som man inte får missa när man är här. Vid solnedgången kommer massa fladdermöss ut från Ann Richards Bridge och flyger ut över sjön Lady Bird Lake och vidare ut i natten. Bron är nämligen hem till världens största flock med stads-fladdermöss, som består av Mexican Freetailed bats. Det är mellan 750.000 och 1,5 miljoner under bron på sommaren, innan dem flyger vidare till Mexico under vinterhalvåret.

Austin är omringat av fantastisk natur. Spendera därför minst en dag på att köra utanför staden, och besök bland annat Hamilton Pool Preserve – en gömd pärla som mest besöks av de lokala. Poolen blev skapad då ”taket” på en underjordisksjö störtade ner för flera tusen år sedan. Vattnet i sjön är grönt och det finns ett 15 meter högt vattenfall som flyter ner i sjön. Detta är helt klart en av det vackraste platserna i USA.

DAG 8 – 10: SAN ANTONIO

(128 km/80 miles – 1:20 timmars bilkörning)

Turen går vidare till San Antonio, där ni spenderar 2 nätter. Åk mot syd för att uppleva ännu ett fantastiskt naturfenomen : Jacobs Well. Jacob’s Well är ett djupt vattenhål ner till ett underjordiskt flodsystem, där själva “brunnen” är utgången från den underjordiska floden, som sägs vara riktigt stor. Jacob’s Well är 3,7 meter bred, och floden som för till Jacob’s Well fortsätter ner till ett djup på ca 37 meter. Ställ klockan tidigt på morgonen för att utforska Jacobs Well, då det endast släpps in 300 människor om dagen här.

Kör vidare till San Antonio, som kallas för det “riktiga” Texas. Detta är en populär, charmig och historisk stad som är välbesökt. En av de viktigaste svärdheterna i staden är The Alamo, som har en betydelsefull historia för hela staten Texas. Det var nämligen här det amerikanska Texas blev fött, och därefter nästan slaktat av mexikanerna vid Alamo. Byggnaden Alamo är i dag känt för, att det var här som 187 av Texas medborgare kämpade mot mexikanerna för att behålla sitt land. Amerikanerna från Texas var egentligen från Europa, från b.la. England, Skottland och Danmark, det finns därför en dansk flagga här. Börja därför med att besöka The Alamo, som är riktigt spännande och har en helt speciell stämning.

Tio minuters gångavstånd från Alamo ligger downtowns mysigaste område; Riverwalken, som San Antonio är mycket känd för. Floden som helt naturligt flyter genom staden, har krympts till en smal kanal, där det på båda sidorna har byggts upp caféer, restauranger, butiker och färgglada parasoll. Besök riverwalken och åk på en kanaltur på en halvtimme. Båtarna med platt botten tuffar långsamt runt, och ger er en fin utsikt över staden. Åk även ut till Lyndon B. Johnsons (USA’s 36.e president’s) ranch, där ni får höra om hur det var att leva på en ranch i början av 1900-talet.

DAG 10 - 11: DEL RIO

(251 km/156 miles – 2:30 timmars bilkörning)

Från San Antonio går turen vidare till Del Rio, som ligger vid gränsen till Mexico. Här gör ni ett stopp på väg mot Big Bend National Park. Del Rio är en typisk Texas-stad, där ni kan besöka sjön Lake Amistad, där man bl.a. kan simma, dyka och fiska.

Besök även Texas äldsta vingård; Val Verde. Här kan ni gå på vinsmakning med efterföljande rundtur, om du hittar ditt favoritvin här har du också möjligheten för att ta med dig det hem. Nära Del Rio ligger också Devils River, där ni kan åka kajak eller ta den korta rutten till Seminole Canyon State, där ni kan uppleva den gamla med välbevarade konsten från indianerna som bodde i området. Del Rio är även hemmet för massor av spännande museum och konstgallerier.

DAG 11 - 13: BIG BEND NATIONAL PARK

Big Bend National Park(480 km/298 mil – 4:42 timmars bilkörning)

Långt söderut, vid gränsen till Mexico ligger den storartade nationalparken Big Bend. Den har fått fått namn från bågen som har bildas av Rio Grande floden. Rio Grande utgör även gränsen mellan USA och Mexico i denna del.

Här kan du uppleva råa men fantastiska landskap av ödslig öken, grova klippor, djupa klyftor och Chisobergen. Kaktusar och vilda blommor växer i de svåra ökenförhållandena och i mitten av allt rinner floden Rio Grande.

Ni kan välja mellan att vandra, rida eller cykla genom nationalparken. På vandringsrutten Window Trail kan ni få en oförglömlig utsikt över Chisosbergen, medan du på en flodkryssning längs Santa Elena Canyon kan segla mellan klippväggarna, som sträcker sig upp till 450 meter på båda sidor om dig.

DAG 13 - 14: MIDLAND

(328 km/204 miles – 3:00 timmars bilkörning)

Turen går vidare igenom ett öde cowboy-landskap till Midland, där ni på vägen kan stanna till i Fort Stockton, som är en gammal Texas-stad. Här kan ni bland annat se Giant Road Runner statyn, som markerar ingången till staden. Kör annars vidare till Midland, där ni kan övernatta 1 natt. Här kan ni besöka The Petroleum Museum, som berättar om oljeutvinningen från förr och fram tills nu. Åk också förbi George W. Bush’s barndomshem. Imorgon går turen vidare till ert sista stopp, Dallas.

DAG 14 - 16: DALLAS

(531 km/330 miles – 4:45 timmars bilkörning)

Det sista stoppet i Dallas bjuder på upplevelser som ni inte hann med de första dagarna i grannstaden Forth Worth. Staden bjuder på bland annat en rad av historiska upplevelser, då man på Elm Street kan se platsen där John F. Kennedy blev skjuten den 22.e November 1963 kl. 12:30 lokal tid. Presidenten var på kortege genom staden och blev skjuten nästan precis när turen var slut. Efter skottet skyndade bilen sig till Parkland Hospital, där man förgäves kämpade för att rädda Kennedys’s liv. Han blev dödsförklarad kl 13:00 samma dag. Kennedy besökte staden för att det snart var dags för omval, och han saknade röster från Texas, han åkte därför dit för att överbevisa befolkningen till lägga sin röst på honom. Mannen som sköt Kennedy, befann sig i Texas skolbibliotek’s sydöstliga fönster på 6.e våningen. Häruppe finns idag ett spännande museum, där ni kan höra mer om historian. På gatan där Kennedy blev skjuten, är det idag markerat ett vitt X.

På kvällskvisten kan ni åka upp i Dallas kännetecken , Reunion Tower, som är ett 171 meter högt observationstorn och ligger placerat i Reunion District, därav namnet. Det är den 15.e högsta byggnaden i Dallas, så den är inte känd för sin höjd, men mer för sitt speciella utseende med en fin, lysande kula på toppen av tornet.

PRISÖVERSIKT

VÅRSOMMARHÖSTVINTER
16 dagar16 dagar16 dagar16 dagar
från 13.295:-från 17.795:-från 14.095:-från 13.695:-

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum.

Resans innehåll
Inkluderat
  • Flyg inkl. måltider och bagage
  • Medelklasshotell
  • Ford Escape eller liknande inkl. Alla nödvändiga försäkringar, skatter och fria mil.
Inte inkluderat
  • Reseförsäkring (kan tillköpas)
  • Avbeställningsförsäkring (kan tillköpas)
  • Resort fees (kan förekomma på vissa hotell)

Våra reseförslag

Beställ offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar
Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.