BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Sydstaterna


Kör igenom några av de mest kända

staterna och få en kulturell upplevelse!

RESEFÖRSLAG:

Det gamla Södern

Res runt i de “gamla” sydstaterna på denna kör-själv semester. Här ni kan ni uppleva allt från historia till kultur och avslappning, både i storstäder och i naturen. Vid varmare breddgrader kan ni uppleva de charmiga och historiska storstäderna i syd, bl.a. Charlotte, Charleston og Savannah. Åk med häst och vagn i Savannah, eller ta en guidad promenad runt i Charlestons mysiga hamn, njut av den sköna sandstranden på semesterön Saint Simon’s Island, och upplev de imponerande herrgårdarna och plantagerna i sydstaterna. Avsluta turen i underbara Florida vid Crystal River, besök nöjesparkernas huvudstad Orlando på vägen, eller simma med sjökor vid Crystal River. De gamla sydstaterna bjuder på upplevelser för alla smaker i lugnt tempo i avkopplande omgivelser.

Prisöversikt
  • Vär
  • Sommar
  • Höst
  • Vinter
  • Från 9.695 SEK
  • Från 13.295 SEK
  • Från 9.995 SEK
  • Från 8.895 SEK

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum, inkl. flyg hotell och bil.

Dagsprogram/rutt
DAG 1 - 2: CHARLOTTE

Turen börjar med 1 natt i den vackra staden Charlotte, som ligger i staten North Carolina – Här finns det nämligen bra och snabba flygförbindelser, detta då staden är en av de större i sydstaterna. Spendera dagen i Charlotte på att varva ner efter flygresan, och besök f.eks. Daniel Stowe Botanical Garden, som erbjuder massor av fina ängar, skogstigar, sjöar och fontäner.

Turen går imorgon vidare till en av sydstatens mysigaste städer, Charleston, som ligger ute vid kusten ut mot Atlanten. Lite innan ni kommer till Charleston borde ni göra ett stopp vid Boon Hall Plantation – en av de äldsta och mest välbevarade plantager från det sydliga USA. Här bodde de rika plantageägarna med slavar, som arbetade hårt med att bl.a odla bomull och nötter. Plantaget blev etablerat 1681, och dess historia kan i dag upplevas med en guidad tur. Se de fina antikviteterna från förr, slavarnas område på plantagen och den ståtliga allén som leder upp till det präktiga huset.

— — — — — — — Läs mer — — — — — — —

DAG 2 – 5: CHARLESTON

(336 km/209 miles – 3:30 timmars bilkörning)

Det är nu ni ankommer till charmiga Charleston, här spenderar ni 3 nätter. Besök den fina strandpromenaden och se de mysiga strandhusen med balkonger ut mot vattnet, åk häst och vagn runt i staden för att få en glimt av de mest fantastiska platser. Kör bl.a förbi King Street, där du hittar massor av modebutiker och restauranger, Market Street som är centrum för turismen med souvenirbutiker, caféer och människor.Även Rainbow Row är ett måste i Charleston. Rainbow Row är ett radhus-område där husen är målade i fina pastellfärger, husen är stadens mest fotograferade plats.

En tur till Waterfont Park är absolut värt ett besök – Waterfont Park är en idyllisk downtown park, som ligger vid vattnet och bjuder på en helt fantastisk utsikt. Här finner ni även den karaktäristiska och kända ananas-fontänen, som har stått på sin plats sedan 1990. Ananaser i sydstaterna symboliserar gästfrihet. När man förr i tiden besökte ett plantage och fick en ananas serverad, betydde det att man var välkommen i hemmet. Fontänen vid Waterfont Park symboliserar detsamma. Njut av fontänen från bänkarna i skuggan eller gå en promenad i den mysiga parken.

Charleston är en väldigt intressant stad präglad av sin historia. Ta den fina turen med färjan ut till Fort Sumter som ligger en halvtimme från kusten. Fortet är döpt efter general Thomas Sumter, och är mest känt för att det var här det första skottet blev avlossat under det Amerikanska borgarkriget. På fortet blir ni guidade runt av en duktig ranger, och ni kan få lov till att se delar av det ursprungliga fortet.

Vill ni ha mer historia kan ni besöka Museum Mile, som består av sex museum, fem historiska hem och flera andra attraktioner. Besök bl.a. Aiken-Rhett, som är ett välbevarat och intakt hus från 1818 och tiden före borgarkriget. Här får ni se de gamla originala möblerna, och lära er mer om livet i de gamla sydstaterna.

— — — — — — — Läs mer — — — — — — —

DAG 5 – 7: SAVANNAH

(215 km/134 mil – 2:30 timmars bilkörning)

Kör vidare till den gröna och vackra staden Savannah. Staden har många sköna platser, och precis som Charleston en gripande historia. Ta en guidad promenad genom de stora breda gatorna med dess vackra alléer och hör om den lokala historian. Besök alla de spännande platserna i staden, och upplev de överdådiga sydstatsvillorna.

Börja tex med att besöka Chippewa Square – en liten grön plätt mitt i stadens downtown. Parken är känd, för det var nämligen här Forrest Gump satt på en bänk och berättade om sitt liv i filmen med samma namn. Ta en paus och slå er ner på en av bänkarna i skuggan av ett ekträd, vars mossa hänger ner över grenarna. Parken är också omringad av originala sydstatshus.

Mercer House är också ett måste. Denna vackra pärla är från 1860-talet, men huset är dock känt ifrån en senare period – nämlingen 1981 då den dåvarande ägaren sköt sin assistent och älskare. Ägaren Jim Williams blev dock frikänd efter fyra rättegångar och dog ett halvår senare i samma rum som han sköt sin älskare i. Historien har blivit berättad i romanen ”Midnatt i ondskans och godhetens trädgård”, och man kan i dag gå på guidad tur i huset.

Missa heller inte att besöka en eller flera av det många mysiga restaurangerna – speciellt nere vid den trevliga hamnen – och smaka på söderns favoriträtter.

— — — — — — — Läs mer — — — — — — —

DAG 7 – 9: SAINT SIMON'S ISLAND

(131 km/82 miles – 1:30 timmars bilkörning)

I dag kör ni en liten bit vidare till en av de såkallade Sea Islands, som ligger längs Georgias Kust. Saint Simons Island är en av de största öarna här och kallas för ett riktigt semester-paradis, därför har ni 2 nätter här. Här är det idylliskt, och stranden är som en kombination av New England med sina fyrar och Florida med sina palmer. Spendera en dag på stranden här, för att uppleva fina fåglar och viktorianska hus.

Om ni reser någon gång i Juni eller Juli kan ni ha turen att få se när havssköldpaddorna kommer upp på stranden för att lägga sina ägg, som sedan kläcks i Augusti. I vissa tillfällen kan man även få se när de små sköldpaddsbebisarna rultar ner mot havet. Besök även ön intill – Jekyll Island och det spännande Georgia Sea Turtle Center, här ta de hand om sköldpaddor som har blivit skadade.

— — — — — — — Läs mer — — — — — — —

DAG 9 - 10: SAINT AUGUSTINE

(189 km/118 miles – 2:00 timmars bilkörning)
Nu är det dags att köra ner till Florida och östkusten, som är välsignat med stora, breda sandstränder och palmer. Här är det fyllt med fina resorts som ligger precis vid vattnet. Lyxa till det och ta det lugnt med 1 natt i St. Augustine, som är placerat vid den mysiga hamnen. Om ni känner att ni har fått tillräckligt med strandliv på Saint Simons Island kan ni istället besöka St. Augustines historiska område, som har många spännande upplevelser att bjuda på. St. Augustine är faktiskt USA’s äldsta kontinuerligt bosatta europeiska stad. Besök bl.a. Castillo de San Marcos fortet, som ligger vid vattnet. Ett bra sätt att uppleva stadens historiska attraktioner är med Old Town Trolley Tours, som tar er runt till alla spännande platser

— — — — — — — Läs mer — — — — — — —

DAG 10 - 13: CRYSTAL RIVER

(200 km/124 miles – 2:30 timmars bilkörning)

Efter detta reser ni till Crystal River, som ligger på Floridas västkust, här är det fint väder i princip hela tiden. Om ni har lust kan ni här eventuellt köra förbi Orlando – nöjesparkernas huvudstad, för att besöka Disney World eller Universal Studios. Ni har 3 nätter i Crystal River, så det kommer att finnas tid på andra dagen för att uppleva själva Crystal River. Om era rena kläder i resväskan skulle börja ta slut, kan ni även spendera några timmar på Premium Outlet i Orlando för att fylla upp klädförrådet.

På andra dagen kan ni somsagt uppleva Crystal River, ni kan t.ex snorkla med sjökor i Homassa River. På vintern är det riktigt många sjökor här, men om man har tur kan man även året runt uppleva dessa lugna och stora djur i vattnet. Avsluta resan med att njuta av dom härliga stränderna på Floridas västkust, Innan ni åker ca 1,5 timme till Orlando, och tar flyget tillbaka till Sverige.

— — — — — — — Läs mer — — — — — — —

Download forslaget 

GODT AT VIDE

  • Stater: North Carolina, South Carolina, Georgia & Florida
  • Top Oplevelser:

Beställ offert

PERSONLIGA UPPLYSNINGAR
BEMÄRKNINGAR

Galleri

[envira-gallery id=”472″]

PRISÖVERSIKT PÅ RESEFÖRSLAG

Download forslaget 

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum, inkl. flyg hotell och bil.

SÄSONGDAGARFRÅN-PRIS (PR. PERSON)
Vår13 dagar9.695 SEK
Sommar13 dagar13.295 SEK
Höst13 dagar9.995 SEK
Vinter13 dagar8.895 SEK
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.