BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Rundresa i sydstaterna

En perfekt blandning av storstad, natur och sydstatskultur

14 dagar från 11.395:-

Rundresa i sydstaterna

14 dagar från 11.395:-

Den klassiska rundresan i Sydstaterna

Åk till sydstaterna och upplev dess charm och kultur. Södern täcker ett enormt stort område på landkartan, ända från Virginia i öst till Texas i väst. Sydstaterna, som ville behålla slavarna, förlorade borgarkriget mot Unionen i nord och det finns massor av platser där historien gör sig påmind. För endast 50 år sedan var svarta och vita fortfarande uppdelade i offentligheten, och borgar-rättighetsrörelsen har verkligen satt sin prägel på staterna, där Martin Luther King levde och dog. Söderns stora område gör att det finns oändligt många kombinationer av kör-själv-resor.

Speciellt för musikälskare är Sydstaterna den ultimativa semesterdestinationen. Musiken lever, bor och är överallt oavsett om du gillar jazz, country, blues eller Rock’n’Roll. Upplev bland annat Tennessee, där du hittar Memphis och Graceland, platsen där Elvis Presley levde största delen av sitt liv. Här finns ett hav av bra spelställen där det spelas Rock’n’Roll, som uppstod här. Det är många upplevelser i Sydstaterna som bara väntar på att upplevas!

Föreslagen resplan
DAG 1 - 3: ATLANTA

Så är det dags att uppleva Sydstaternas charmerande, varma och vänliga stämning. Ni börjar er resa i Atlanta, som är huvudstaden i delstaten Georgia. Detta är en fantastisk stad att besöka, och här finns restauranger i världsklass samt fullt med sevärdigheter överallt. Besök tex The Coca-Cola Factory, som ligger i downtown. Världens utan tvivel mest berömda läsk; Coca-Cola, har nämligen sitt huvudkontor i Atlanta, och World of Coca-Cola är nog den mest populära sevärdheten i staden. Här kommer man på djupet av historien bakom Coca-Cola, som startade i 1886 med apotekarens John Pembertones experimenter, som på få år utvecklade sig till Coca-Colan. Det häftigaste med Coca-Cola Factory är att man får lov att smaka på allt, när man har varit igenom den guidade turen. Inte bara allt Coca-Cola har producerat utan också det som aldrig har kommit på hyllorna. Man får helt enkelt en liten plastmugg så att man själv kan gå runt och provsmaka så mycket man vill.

Ett annat måste i Atlanta är Stone Mountain, som är världens största fristående granitsten, men med dess storlek borde det nästan vara ett berg. Man kan ta en gondol till toppen, där man kan gå av och vandra omkring på stenen. På sidan av stenen är det ingraverat en bild av tre av borgarkrigets hjältar; President Jefferson Davis, general Robert E.Lee och Thomas Jackson.

Om ni gillar sport – kan ni också se Atlanta Falcones eller Atlanta Hawks spela och få en spännande sportupplevelse för livet. Om ni inte tycker om sport, är det ändå en upplevelse som är värd att besöka på grund av den härliga stämningen.

DAG 3 – 5: GREAT SMOKY MOUNTAINS

Great Smokey Mountains(307 km/191miles – 3:30 timmars bilkörning)

Nästa stopp på rutten är Greak Smoky Mountains, som är den mest besökta nationalparken i USA med 10 miljoner besökare om året (dubbelt så många som Grand Canyon) och kallas ofta av lokala för The Smokies. Molnen ligger ofta lågt över bergen, vilket har gett parken sitt namn. Parken ligger på gränsen mellan Tennessee och North Carolina. Den östliga delen av nationalparken är mycket bergig och här kan man hitta många bra utkiksplatser. Upplev bland annat områdets högsta punkt, Clingman’s Dome, som är en hög platå som ger en fantastisk utsikt över parken. I den västliga delen ligger Cades Cove, som är ett mysigt skogsområde med stugor och gamla kyrkor. Här är det också riktigt spännande att gå vandringsturer och uppleva små vattenfall, och kanske möta ett vildsvin eller en björn.

Precis utanför Great Smokey Mountains kan ni uppleva byn Pigeon Forge, där Dolly Parton är född. Här kan man bland annat besöka nöjesparken Dollywood eller det interaktiva Titanic-museumet, där man vid ingången får tilldelat varsin roll och först i slutet får man reda på om sin karaktär överlevde eller ej.

Är ni till lite action och vacker utsikt kan det rekommenderas av prova den roliga berg-och-dalbanan, Gatlinburg Mountain Coaster. Den åker runt i vackert landskap och finns precis vid utkanten av parken, innan ni når Pigeon Forge.

DAG 5 – 7: NASHVILLE

Nashville, Tennessee(400 km/248miles – 4:45 timmars bilkörning)

Resan går vidare till en riktig sydstatsstad, Nashville i Tennessee. Staden är huvudstad i samma stat och är ett musikmekka utan dess like. Nashville är speciellt känt för sin countymusikaliska miljö, och ni kan bland annat besöka det kända koncertstället Grand Ole Opry. Här hade Elvis sitt första och enda uppträdande i 1954, och Dolly Parton stod på scenen för första gången här 1959 och blev introducerad av ingen mindre än Johnny Cash.

Besök också County Music Hall Of Fame And Museum, där ni följer med på en historisk tidsresa genom countryn. Line dance är också stort i Nashville, och på Wild Horse Saloon får ni dans för alla era pengar, när det slår dörrarna upp för en festlig kväll med god amerikansk BBQ, och line dance till alla. I Nashville kan ni också besöka Hillsboro Village som ligger nära det gamla universitetet Vanderbilt, där murstensbyggerier har blivit omgjorda till moderna caféer, pankaksrestauranger, äkta amerikanska cupcakesbageriger och Ben & Jerry’s glasscafé. Riktigt mysigt med många shopping-möjligheter.

DAG 7 – 10: MEMPHIS

Graceland(340 km/212 miles – 3:10 timmars bilkörning)

Härefter går resan vidare till Memphis, som också är en stad som liver och andas för musik. Upplev Blues musiken där den skapas – ett helt annat sätt att uppleva den än där hemma. Besök Beale Street med sina många färglysande neonskyltar över de många bluesbarerna.

Memphis är nog mest känt för Graceland och Elvis, som också bodde största delen av sitt liv här. Idag kan man besöka Graceland, Elvis gamla hem, som idag är ett museum. Museumet är faktiskt det andra mest besökta museumet i USA – efter Det Vita Huset. Så det är bara en tidsfråga innan det blir det mest besökta då man inte längre kan komma in i Vita Huset. Se The Jungle Room, Elvis grav, hans mest kända outfits, privatflyg och hans rosa Cadillac. Helt klart ett besök värt, vare sig du är Elvis fan eller ej, så är detta en imponerande upplevelse och historia.

Har ni inte fått nog av Elvis, kan ni köra förbi Sun Studio, som också kallas The Birthplace of Rock’n’Roll, det var här Elvis spelade in många av sina låtar. Se bland annat Elvis mikrofon i studion.

Memphis är dessvärre också den plats där Martin Luther King Jr blev mördad. Det hände på en terass i Memphis och motellet är i dag omgjort till museumet ”National Civil Rights Museum”, som bör upplevas. ”The Pyramid” är en stor glaspyramid som också är en stor sevärdighet här. Den är genom tiderna blivit använd till att arrangera bland annat sportsarrangemang och koncerter.

DAG 10 - 13: NEW ORLEANS

(630 km/395 miles – 5:40 timmars bilkörning)

Nu går resan in i Jazz’ens tecken, för det kommande dagarna kommer nämligen tillbringas i Jazzens krubba, New Orleans. Varje år hålls här den årliga stora jazzfestivalen ”Jazz och Heritage Festival” som hyllar staden för dens skapande av nutidens jazzmusik.

Utöver att lyssna på jazz bjuder New Orleans på många spännande sevärdigheter. Åk på en utflykt genom sumpmarkern, Honey Island Swamp som ligger precis utanför stan och får chansen att se alligatorer och vildsvin. Det är också här Big Foot engång sågs, så håll ögonen öppna!

Det franska kvarteret i staden är också ett spännande ställe att göra ett besök, oavsett om du talar franska eller ej! Besök Bourbon Street och St Louis Cathedral, eller ta en tur med det 50 år gamla spårvagnarna och upplev den unika atmosfären. Njut eftermiddagskaffet på Café du Monde, som blev etablerat 1862 och smaka på en av deras lokala specialiteter som kallas beignets, en form för munk med florsocker på. Avsluta dagen med att gå ned till Mississippi florden, där man kan ta en segeltur med hjulångaren Natchez.

Varje år hålls Mardi Gras i New Orleans, där de lokala festar tillsammans med besökare iförda vackra masker och glittrande kostymer. Är du inte i staden under upptåget, kan Mardi Gras upplevas i Mari Gras World. Här kan du prova kostymer och smaka en bit King Cake, som är en 300 år gammal tradition. Det är ett långt wienerbröd som har en liten babydocka gömd i sig. Den som får biten med dockan får tur resten av livet!

Vill ni uppleva ett plantage, kan ni köra ut till Oak Alley Plantation väst om staden. Se de vackra plantagehusen från 1837, lär er om historien om slavarna som bodde här och se den skuggfyllda allén som består av 300 år gamla ekträd.

DAG 13 - 14: PENSACOLA BEACH

Pensacola Beach(335 km/210 miles – 3:10 timmars bilkörning)
Äntligen dags för sol och bad vid Pensacola Beach i Florida, som är en av det längsta öarna i den mexikanska golfen. Här finns rik möjlighet för att slappa av, njuta och reflektera över resans många intryck. Pensacola Beach bjuder på bra stränder, bra väder och läcker mat. Här finns också möjlighet för snorkling, kajaksegling och utomhus-konserter under sommaren. Så fick ni inte nog av musik i Sydstaterna, kan ni få med det sista här.

DAG 14: ATLANTA

Atlanta(535 km/333 miles – 5:00 timmars bilkörning)
Sista stoppet på resan blir i Atlanta, där ni också började er resa. Härifrån ska ni flyga hem till Sverige. Ni har därför bara en övernattning här, för att slappna av och ta in alla intryck som sydstaterna har gett er. Resan hem är med en mellanlandning, och ni är snart tillbaka från det vi hoppas har varit en av era bästa och mest upplevelserika semestrar någonsin.

PRISÖVERSIKT

VÅRSOMMARHÖSTVINTER
14 dagar14 dagar14 dagar14 dagar
från 11.395:-från 17.495:-från 14.695:-från 11.495:-

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum.

Resans innehåll
Inkluderat
  • Flyg inkl. måltider och bagage
  • Medelklasshotell
  • Ford Escape eller liknande inkl. Alla nödvändiga försäkringar, skatter och fria mil.
Inte inkluderat
  • Reseförsäkring (kan tillköpas)
  • Avbeställningsförsäkring (kan tillköpas)
  • Resort fees (kan förekomma på vissa hotell)

Våra reseförslag

Beställ offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar
Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.