BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Resor till Atlanta

Coca-Cola, CNN och Martin Luther Kings hemstad

Resor till Atlanta

Besök söderns storstad

Atlanta i Georgia är på många sätt och vis Sydstaternas huvudstad. Staden är ett kommersiellt centrum och med världens mest trafikerade flygplats är Atlanta ofta den stad man flyger till, eller från, på sin resa till södra USA.

Därför är det tur att miljonstaden har något som passar alla. Både inom shopping, gastronomi och sport, lever staden upp till sin storlek. Och när det kommer till unika attraktioner är Atlanta huvudsäte för några typiska amerikanska institutioner som Coca-Cola och nyhetsgiganten CNN (som du kan besöka).

Fakta om Atlanta
  • Invånare: 486.000
  • Tidsskillnad: -6 timmar
  • Bästa restid: Hela året
  • Visum: Nej, upp till 90 dagar
  • Resevägledning från UD: Klicka här..
Det ska du uppleva i Atlanta

En värld av Coca-Cola

Den mest populära turistattraktionen i Atlanta är det stora Coca-Cola-museet World of Coca-Cola. Reser du med barn, eller är intresserad av amerikansk populärkultur, är detta ställe ett måste. Här får du lära dig allt om läskens historia, dess framställning och utbredning i världen.

Det bästa med ett besök på detta toppmoderna museum är det sista rummet man kommer till. Här får du en kopp och erbjuds dricka så mycket Coca-Cola som du vill. Utöver Coca-Cola, i flera olika varianter, finns där även över 100 olika sorters läsk som The Coca-Cola-Company producerar. Flera av dem finns inte heller att få tag på i vår del av världen, men här får du möjligheten att smaka på allt.

CNN – behind the scenes

När du reser till Atlanta måste du också ta en tur ”behind the scenes” hos världens största nyhetsorganisation CNN. Den amerikanska tv-stationen var först med att sända nyheter 24 timmar om dygnet och har sedan dess utvecklats till att sända i långt flera länder än USA.

På en guidad tur runt deras huvudkvarter i Atlanta får du se hur det fungerar när man sänder live-tv på professionell nivå. Det är ett bra tillfälle att få en inblick i hur nyhetsapparaten fungerar under tidspress, med allt av vad det innebär med deadlines och drama.

Afroamerikansk historia

Atlanta är inte bara hemvist för stora organisationer och verksamheter, utan också för stora personligheter. Den berömda medborgarrättskämpen Martin Luther King Jr. kommer från staden, och det märks naturligtvis. Besök Martin Luther King Jr. National Historic Site och bli klokare på hans enorma betydelse för svarta i USA.

I grannområdet Auburn Avenue kan du bland annat se hans barndomshem och den kyrka där han predikade. Här finner du också viktiga historiska platser som The Atlanta Daily World, som var landets första dagstidning för svarta och nattklubben The Royal Peacock, där stjärnor som Aretha Franklin, James Brown och Ray Charles har uppträtt.

Lockelser i butiker och restauranger

För dig som älskar god mat, kommer Atlanta inte göra dig besviken. Oavsett om du vill prova på klassiska sydstatsmåltider, som fried chicken och gumbo, eller om du är på humör för fine dining, har Atlanta något för alla smaker. I det trendiga kvarteret Little Five Points ligger en enklav av mysiga matställen med gott käk, medan de finare ställena är mer utspridda runtom i staden.

Också när det kommer till shopping har Atlanta allt du kan tänkas önska dig. I Buckhead, i norr, ligger de exklusiva butikerna vägg i vägg. Det populära Atlantic Station-kvarteret är ett mer budgetvänligt shoppingmecka. Är du mest intresserad av boutiquer, med unika ting som ingen annan har, hittar du dem i Little Five Points.

Amerikansk sport i Atlanta

Atlanta är också den stad där du kan få uppfyllt drömmen om att se ett riktigt amerikanskt sportevenemang. I tre av de fyra stora nationella ligorna har nämligen sydstats-staden ett lag.

Är du ute efter action kan du se Atlanta Falcons spela amerikansk fotboll på den stora Mercedes-Benz Stadium. Är du mer för basketboll, är det Atlanta Hawks som fyller stadens arena när de spelar på hemmaplan. Och vill du gå den traditionella, amerikanska vägen ska du istället gå på en basketbollmatch med Atlanta Braves.

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.