BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Resor till Washington D.C.

Makt, monument och museer i världsklass

Resor till Washington D.C.

En resa till världsmaktens huvudstad

Vita huset, Capital State Building och Washington-monumentet.

Washington D.C., där D.C. står för District of Columbia, är den amerikanska huvudstaden. Washington D.C. är faktiskt inte en stat, men en stad som ligger i staten Maryland på gränsen till Virginia. Denna trevliga stad erbjuder ett överflöd av både kulturella och historiska upplevelser.

Fakta om Washington D.C.
  • Invånare: 681.000
  • Tidsskillnad: -6 timmar
  • Idealt resetillfälle: Hela året
  • Visum: Nej, upp till 90 dagar
  • Resevägledning från UD: Klicka här..
Det ska du uppleva i Washington D.C.

The White House i Washington D.C.

Se det vita huset

Washington D.C. är mest känt för att vara hemmaplatsen för Vita huset, där den amerikanske presidenten varje dag styr landet. På det hela taget hittar man många viktiga, offentliga byggnader i Washington D.C. Förutom Vita huset finner man USAs högsta domstol, utrikesministeriet, och i en förstad till staden ligger försvarsministeriets berömda byggnad ”The Pentagon”. Om du planerar en dag noga, går det att se i stort sett alla de byggnader USA styrs från med fast hand. Du kan också få gå på rundvisning i Vita huset – vilket dock inte innebär att du kommer att få hälsa på självaste presidenten, men det är ju nära nog.

The Washington monument

Det är också så klart i Washington D.C. man hittar Washington-monumentet. Den höja, spetsiga obelisken är en känd amerikansk symbol. Washington-monumentet är platsen där miljontals amerikaner protesterade mot Vietnamkriget, där åter flera miljoner såg Martin Luther King tala, och många andra liknande viktiga händelser i USAs nutidshistoria. Monumentet är, från populärkulturen särskilt känt för att vara platsen där Forrest Gump, i filmen med samma namn, helt plötsligt ska hålla tal för flera miljoner hippier.

The Smithsonian Insitution

En plats du bör besöka när du kommer till Washington D.C., är The Smithsonian Institution. Först och främst är institutet en utbildningsinstitution. Men förutom det rymmer byggnaden ett mycket omfattande museum. Museet är indelat i många undermuseer, som till exempel ”National Museum of American History” och ”Smithsonian American Art Museum”. När du är färdig med de många museerna, finns där till och med en stor djurpark som du kan besöka. Smithsonian National Zoological Park är en av USAs äldsta djurparker, och grundades 1889. Djurparken har lite över 2 000 djur från över 400 olika arter. Här finns såväl typiska amerikanska djur som djur från alla världens hörn.

Minnesmärken i Washington D.C.

Washington D.C. är för många amerikaner den enda logiska platsen att resa minnesmärken på. Därför kan du också finna tre av världens mest berömda minnesmärken just här. Det första är Lincoln Memorial, som stod färdigt 1922. Detta hyllar naturligtvis USAs 16e president, och kanske den mest berömde, Abraham ”Abe” Lincoln. Du kan också se Korean War Veterans’ Memorial. På detta minnesmärke kan du läsa de berömda orden: ”Freedom is not free”. Slutligen ligger National World War II Memorial nordväst om Lincoln Memorial. Detta minnesmärke består av 56 kolonner, som bildar en cirkel runt en imponerande fontän. Detta är också det nyaste minnesmärket, det invigdes 2004, och det hyllar alla de amerikaner som stupade under Andra världskriget.

Väder i Washington D.C.

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar
Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.