BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Resor till Washington D.C.

Makt, monument och museer i världsklass

Resor till Washington D.C.

Känn historiens vingslag i huvudstaden

En resa till Washington D.C. är ett måste för den som är intresserad av politik och hur samhället är uppbyggt. Och även om du inte är intresserad av det är synen av USA:s vackra huvudstad en upplevelse i sig.

Här väntar den ena pompösa byggnaden efter den andra, gröna parker och rosa körsbärsträd på våren. Du kan se Vita huset, kongressbyggnaden på Capitol Hill och alla de historiska monumenten i parken National Mall. Och det finns ingen stad med så många museer i toppklass som D.C.

Fakta om Washington D.C.
  • Invånare: 681.000
  • Tidsskillnad: -6 timmar
  • Bästa restid: Hela året
  • Visum: Nej, upp till 90 dagar
  • Resevägledning från UD: Klicka här..
Det ska du uppleva i Washington D.C.

The White House i Washington D.C.

Maktens centrum

Huvudstadens i världens supermakt kryllar av mäktiga människor och byggnader, där några av vår tids viktigaste beslut fattas. På resan till Washington D.C. (som är en förkortning av District of Columbia, som ligger mellan delstaterna Maryland och Virginia) kommer du helt nära det sistnämnda.

Besök presidentens ämbetsbostad Vita Huset, som kanske är världens mest berömda hus, som skildrats i otaliga filmer och tv-serier. Därefter kan du ta dig till kongressbyggnaden Capitol, som tronar över Capitol Hill med sin stora, vita kupol. Det här den lagstiftande makten, kongressen, arbetar – så det är en speciell upplevelse att kika runt i den pampiga byggnaden.

Om du inte har fått nog av politisk sightseeing kan också se var domstolen håller till i Supreme Court-byggnaden, det amerikanska utrikesministeriet Department of State och försvarsministeriet i Pentagon.

Monument med en historia

En resa till Washington bjuder inte bara på politiska institutioner, men också historiska attraktioner. Stadens politiska centrum är nämligen fullt av monument till minne av historiska personer och händelser.

I den stora parken National Mall hittar man de flesta. Parken börjar vid foten av Capitol Hill och slutar vid Lincoln Memorial, som är ett gigantiskt minnesmonument till USA:s sextonde presidents ära – Abraham Lincoln, som var med och avskaffade slaveriet.

I mitten av parken hittar du det höga Washington-monumentet, som är ett 169 meter högt marmormonument till landets första president. George Washington fick ge namn åt huvudstaden, och bidrog till att göra USA självständigt från Storbritannien. Här finns också stora monument till minne av de stupade i Vietnamkriget, Koreakriget och andra världskriget.

Många stora historiska händelser har ägt rum i parken, till exempel Martin Luther Kings ”I have a dream”-tal, och här har alla presidenter svurit sin trohetsed till landet. Om du har tur får du syn på en eller annan storhet när du promenerar längs stigarna.

Det är dessutom en vacker, grön park som är särskilt förtjusande i mars och april när hundratals körsbärsträd slår ut i blom. Oavsett när du reser får du inte missa en promenad här.

Ett överflöd av bra museer

USA:s huvudstad bjuder på en lång rad av landets bästa museer, så det gäller att välja rätt på resan till Washington. Många av stadens museer är en del av nationella Smithsonian Institute, som har 19 museer av riktigt hög kvalitet – som dessutom är gratis.

Det mest populära är familjevänliga National Museum of Natural History, som är lika stort som 18 fotbollsplaner. Här förmedlas på ett underhållande vis både skelett efter dinosaurier och andra viktiga kapitel i vår planets långa historia. En annan Smithsonian-klassiker är futuristiska National Air and Space Museum, som underhåller både barn och vuxna i timmar. Om du vill veta mer om afrikansk kultur, ursprungsbefolkningens historia eller se fantastiska konstsamlingar finns det möjlighet till det också.

Utöver gratisnöjena finns det också många museer som är väl värda entrébiljetten. Ett exempel är toppmoderna och interaktiva Newseum, som berättar om historia händelser genom hur de har rapporterats om i nyheterna.

Capital Building i Washington D.C.

Sightseeing på cykel

Den amerikanska huvudstaden är inte som andra storstäder – här får höghusen inte vara högre än 40 meter. Samtidigt är staden väldigt grönt, och Potomac-floden flyter genom dess centrum, och här är det härligt att ta sig fram till fots. Men även om många attraktioner är belägna kring National Mall är avstånden något längre om du vill se så mycket som möjligt.

Därför kan det rekommenderas att du hyr en cykel, eller följer med på en guidad cykeltur och utforskar staden på två hjul. Det är både enkelt och säkert att ta sig fram i trafiken.

Du kan korsa floden och se den stora, berömda kyrkogården Arlington national Cemetery, där veteraner och kändisar som John F. Kennedy är begravda. Det är en vacker plats som du med största sannolikhet har sett på film, där länga råder av låga, vita kors berättar om ännu ett avsnitt ur den nationella historien.

Väder i Washington D.C.

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.