BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Autentisk rundresa i New England

De vackraste naturupplevleserna i kombination med populära storstäder

14 dagar från 8.895:-

Autentisk rundresa i New England

14 dagar från 8.895:-

Autentiska New England

New England är något helt speciellt. Det var här de första engelska nybyggarna slog sig ner, vilket man tydligt märker när man tar sig runt i de vackra landskapen,och i de många mysiga städerna som finns i New England. Staterna Connecticut, Maine, Massachusetts, New Hampshire, Rhode Island och Vermont utgör ramarna för New England. Huvudstaden Boston brukar kallas för New York’s lillebror, men staden har sin helt egen stil och är en riktigt fin storstad. Boston kallas för universitetsstaden på grund av alla sina universitet, bland annat Harvard University. Boston är också känt för sitt årliga Marathon, som är det äldsta årliga marathonet i världen.

En resa till New England är fylld med vacker natur och fantastiska storstäder, man kan även kombinera en resa med några dagar i New York som ligger relativt nära, eller varför inte med några dagar i Washington D.C. Man kan även göra en avstickare till ett av landets största och vackraste naturfenomen ; Niagara falls, som också ligger en lagom körtur bort,

Föreslagen resplan
DAG 1 - 4: NEW YORK

New YorkNi flyger från Sverige till New York och spenderar de 3 första nätterna här i ”The Big Apple”. Här är det fullt med upplevelser, så se till att utnyttja tiden till fullo, speciellt om det är erat första besök i ”Världens huvudstad”

Här är det upplevelser i alla storlekar, och inte minst för alla plånböcker. Om det är erat första besök i New York, så spendera t.ex en dag på att vara en riktig ”turist” och se många av New Yorks kännetecken bl.a Frihetsgudinnan, Empire State Building, Central Park, Brooklyn Bridge och 9/11 Memorial. De flesta sevärdheter kan man besöka både enkelt och billigt, men utflykterna kan även göras längre och dyrare, allt efter vad man vill lägga pengar och tid på. New Yorks skyline ska man nästan uppleva från vattnet, då det verkligen är helt otroligt vackert från sjösidan. Åk eventuellt med Staten Island-färjan och upplev den vackra utsikten över Manhattan – turen är gratis, och man åker förbi frihetsgudinnan på vägen.

”Get lost”!

Ett annat riktigt bra sätt att uppleva New York på är att “gå vilse”. Bara släntra runt bland gatorna och se vart man hamnar, och vad som finns att uppleva där. New Yorks gator är lätta att hitta runt på, då alla ligger pararellt med varandra och är uppbyggda med nummer som ”5th Avenue” etc, så du går aldrig riktigt helt vilse här. New York bjuder på något för alla smaker och åldrar, så de 3 dagarna här ska utnyttjas till fullo. Ett annat bra sätt att uppleva New York på, är att åka med en hop-on-hop-off buss, där man ser hela staden och får en bra översikt över hur staden är uppbyggd. Här borde man också ta en kvällstur med bussen, där man bland annat kör över Brooklyn Bridge och Manhattan skyline med alla dess ljus i kvällshimlen – riktigt vackert.

Se även till att besöka de olika områdena i staden för att se olikheterna. Besök t.ex Harlem, SoHo, Meatpacking district och Chinatown, och gå en promenad längs Upper East side för att se dom stora och fashionabla lägenheterna.

DAG 4 – 6: BOSTON

Boston, New England(348 km/216 miles – 4 timmars bilkörning)

Från New York ska ni nu vidare till Boston, som blir omtalat som New Yorks lillebror – eller universitetsstaden. Boston är nog den mest kända storstaden i New England-området, och staden är känd för sina många universitet, bland annat Harvard University, som nog är det mest kända, men även USA’s äldsta, här studerade bland annat H.K.H kronpinsen och John F.Kennedy. Upplev de unika universiteten och dom vackra byggnaderna som finns i Boston.

Spendera även en halv dag på valsafari från Bostons kust, Få en mysig dag på soldäcket och njut av den vackra utsikten påväg ut mot havet, där ni bland annat kan komma helt nära puckelvalar, och grindvalar. Ta en utflykt till New England Aquarium efter ni har seglat, och lär er ännu mer om havet utanför Boston.

John F. Kennedy kom från Boston och dog i en allt för ung ålder. I dag finns det ett museum dedikerat till honom. Besök museét som heter ”John F. Kennedy Presidential Museum and Library”, där det bland annat finns bilder, filmer och saker från hans tidigare bostad, helt klart värt ett besök.

Boston är unikt på många sätt, och är en av de mest välutvecklade städer i hela världen. 1635 var det den första staden med en offentlig skola, och år 1897 utvecklade de ett tåg som gick under marken, det vi i dag kallar för tunnelbana, några år senare kopierade New York detta koncept. Spendera en dag på att gå runt i Boston och ”get lost” precis som i New York. Det är ett unikt sätt att uppleva staden och alla dess kontraster på. Mitt i storstaden mellan skyskraporna finns det en grön oas – Boston Common, en livlig park med konst, blommor och sjöar. Ett stenkast från parken ligger den brömda tv-baren ”Sams Bar” – iallafall själva ingången, som man kunde se i början av varje avsnitt av serien.

DAG 6 – 7: GREEN MOUNTAIN

(312 km/194 miles – 3:30 timmars bilkörning)

Nästa stopp blir vid Green Mountain, här spenderar ni en natt. Green Mountain är en vacker och populär turistattraktion placerad i Vermont. Vägen till Green Mountain är absolut inte tråkig. Börja med att åka förbi Häx-staden Salem, en halvtimme norr om Boston. Staden var 1692-1693 hemmet för en stor häxjakt, och det kan ni bland annat höra mer om på Salem Witch Museum.

Kör vidare till ”Americas oldest seaport” – Gloucester, som ligger nära Salem. Här kan ni se Fisherman’s Memorial Statue och Fishermans Wives Memorial, som är två fina statyer som byggdes för att hylla de 10.000 sjömän som genom tiden miste livet på havet. Ett sista stopp innan Green Mountains kan vara Shaker-staden – Canterbury, där ni kan uppleva Shaker-folket, som precis som Amish-folket, lever I sin egen värld

Efter detta kan ni den sista biten köra igenom den äkta New England-naturen igenom dom klassiska broarna. Väl framme i Green Mounatins är det möjligt att ta sig runt i den vackra naturen på hästryggen, eller så kan man ta sig förbi Smugglers’ Notch State Park som bjuder på fina vandrings- och cykelstigar, som finns i alla längder och svårighetsgrader, någonting för alla smaker och nivåer. Om man inte gillar arrangerade vandringsturer, kan man även bara promenera runt eller cykla på egen hand.

DAG 7 – 8: FINGER LAKES

(395 km/245 miles – 4:20 timmars bilkörning)

Natursköna och unika Finger Lakes är eran nästa destination på vägen. Finger lakes är en grupp på 11 långa och smala sjöar, som bildar området med samma namn i den centrala delen av staten New York. Namnet kommer ifrån att man tidigare tyckte att dom avlånga sjöarna från luften liknade en hand med fingrar. Här njuter man av omgivningen och den vackra naturen, prova t.ex att segla på en av kanalerna på sättet man använde sig av för 150 år sen – nämligen där det är en häst som drar båten. Finger lakes är en spännande och annorlunda upplevelse, som helt klart borde provas.

DAG 8 - 11: NIAGARA FALLS

Niagarafallen(216 km/134 miles – 2:15 timmars bilkörning)

Två övernattningar kommer ni att ha vid Niagara Falls, som är ett av de mest kända naturfenomenen i världen, på samma lista som Grand Canyon och pyramiderna. Det är tre vattenfall, som ligger på gränsen mellan USA och Kanada, och detta är en plats som SKA besökas minst en gång i livet. Här strömmar 2.8000.000 liter vatten ut… i sekunden! Segla mot Niagara Falls och hör det rungande ljudet av vattnet, och upplev det på nära håll. Segelturen ska ni nästan på för att se hur naturens makter kan regera, båtarna avgår var 15.e minut. Det är en bra idé att ha ombyte med sig, även när man har regnkläder på sig, kan man nämligen bli blöt. Den vackraste delen av vattenfallen upplever man från den kanadesiska sidan.

DAG 11 - 14: WASHINGTON D.C.

(646 km/400 miles – 7:15 timmars bilkörning)

Ni avslutar resan i underbara Washington D.C, där ni spenderar dom sista 3 nätterna. Staden är väldigt annorlunda mot New York och Boston, som ni tidigare på resan har besökt. Även att det är en storstad, känns den mer ”öppen” och inte i närheten av tempot som ofta är i storstäder. Här märker man snabbt att det är en väldigt seriös stad, där många arbetar med oficiella ändamål. Men det gör inte staden tråkig -tvärtom. Washington D.C. är en vacker och unik stad, med möjligheter för massor av unika upplevelser.

Vita Huset ska såklart besökas, det ska tas bilder och man kan spana efter presidentfamiljen i det stora palatset. Med en placering centralt i staden, är det en bra plats att börja. Härifrån kan man gå ner till Washington-monumentet, den höga och spetsiga pelaren som är en känd symbol för USA.

Härifrån kan ni gå vidare och besöka de olika monumenten, bland annat nationalmonumentet från andra världskriget. Lincoln-minnesmärket, Martin Luther King-memorial och Vietnam-Veterans Memorial. En vemodig och seriös turisttur, som om inte annat nästan ska besökas när man är i Washington – en väldigt vacker och tankeväckande upplevelse.

Precis som de tidigare två storstäderna på resan, är det också här en bra idé att åka på en sightseeing-bus i Washington, då man både upplever staden och får berättelser om de saker man passerar på vägen. Passa på att gå på en shoppingtur i Washington, som inte liknar shopping i varken New York eller Boston, men som är mer lugn och avslappnad. Promenera annars runt och njut av stämningen och den annorlunda atmosfären. Med andra ord är Washington D.C. ett perfekt sista stopp på resan, då det både finns tid och möjlighet för att vara kulturell, seriös, slappna av och köpa dom sista amerikanska souvenirerna. Efter tre dagar i Washington är det dags att flyga hem till Sverige igen.

PRISÖVERSIKT

VÅRSOMMARHÖSTVINTER
14 dagar14 dagar14 dagar14 dagar
från 11.195:-från 13.695:-från 11.595:-från 8.895:-

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum.

Resans innehåll
Inkluderat
  • Flyg inkl. måltider och bagage
  • Medelklasshotell
  • Ford Escape eller liknande inkl. Alla nödvändiga försäkringar, skatter och fria mil.
Inte inkluderat
  • Reseförsäkring (kan tillköpas)
  • Avbeställningsförsäkring (kan tillköpas)
  • Resort fees (kan förekomma på vissa hotell)

Våra reseförslag

Beställ offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar
Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.