BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Stor rundresa på USA:s östkust

En helgjuten resa genom ikoniska storstäder och idyllisk natur

14 dagar från 9.995:-

Stor rundresa på USA:s östkust

14 dagar från 9.995:-

Känn bruset från Niagara Falls

En resa till USA:s norra östkust bjuder på något för varje smak. I storstäderna New York, Boston och Washington D.C. besöker ni några av den amerikanska historiens viktigaste städer och får uppleva deras rika kulturliv. I bergskedjan Green Mountains, vid Finger Lakes-sjöarna och vid Niagara Falls blir ni hänförda av naturens underverk. Resan sker i ert eget tempo och tar er till oerhört vackra platser.

Resplanen nedan är inte fast, utan kan anpassas efter dina önskemål.

Föreslagen resplan
DAG 1 - 4: NEW YORK

Resor till New YorkVarmt välkomna till USA:s östkust! Ni landar i storstädernas storstad, New York. Vi föreslår att ni stannar här de tre första nätterna så att ni har gott om tid att uppleva den ikoniska staden. Oavsett om ni är här första, andra eller femte gången kommer New York inte göra er besvikna.

Om det här är ert första besök rekommenderar vi att ni besöker klassiska sevärdheter som Frihetsgudinnan, Empire State Building, Central Park, Times Square, Brooklyn Bridge, Wall Street och den nya klassikern 9/11 Memorial, som är ett stort monument till minne av offren i angreppet på World Trade Center.

Flera av sevärdheterna kan ni uppleva via turistbuss, på en guidad promenadtur eller på egen hand. Det välfungerande tunnelbanesystemet och gatornas symmetriska utformning gör det relativt enkelt att ta sig runt i stan. Ett annat sätt att uppleva platsen är att bara strosa runt och insupa alla intryck från den multikulturella befolkningen, de gula taxibilarna, de glänsande skyskraporna, blinkande billboards, tjusig gatukonst och allt annat som staden har att erbjuda.

Vi rekommenderar att ni upplever stan från flera perspektiv, till exempel högst upp i ett höghus som Rockefeller Center eller på färjan till Staten Island. Från vattnet får ni en fantastisk utsikt över stadens skyline, som är extra vacker på kvällen när den lyser mot den mörka himlen.

New York har något för alla, oavsett om ni är intresserade av museer, shopping, restaurangbesök, konserter, musikaler, nattliv, sportupplevelser eller något helt annat. Det handlar bara om att prioritera för att få den ultimata vistelsen här.

Vi föreslår att ni kör till Boston, Massachusetts (350 km/220 miles – 4 timmar)

DAG 4 – 6: BOSTON

Boston, New EnglandRundresans nästa stopp är ”New Yorks lillebror”, Boston. Här väntar en mindre välbesökt, men fantastisk storstad full av kulturella och historiska upplevelser.

Boston är en känd universitetsstad, framförallt på grund av Harvard University som är ett av landets äldsta och mest prestigefyllda universitet. Ni kan göra ett besök här och uppleva den amerikanska campusstämningen mellan byggnaderna som är hundratals år gamla, och promenera i fotspåren efter flera amerikanska presidenter och Mark Zuckerberg.

John F. Kennedy är en av presidenterna som gått här, men avled som bekant allt för tidigt när han sköts till döds 1963. Ni kan dyka ner i hans spännande liv och karriär på John F. Kennedy Presidential Museum & Library.

Universitetsstaden är också känd som landets äldsta stad, eftersom det var här de brittiska kolonialisterna slog sig ned och etablerade samhället på 1600-talet. Den amerikanska revolutionen ägde också till stor del rum i Boston, och hela den historien kan ni lära er mer om på promenadleden Freedom Trail. Här kan ni gå mellan sexton platser av historisk betydelse och få veta mer om hur landet blev till.

För en spektakulär naturupplevelse kan ni åka på valsafari längs med Bostons kust. Här kan man ha tur och få se grindvalar och knölvalar på nära håll. Ni kan också besöka New England Aquarium och lära er ännu mer om det marina livet i området.

Här kan ni även få se Sam’s Bar där tv-serien Cheers utspelar sig, och promenera i parken Boston Common som är landets äldsta offentliga park.

Från Boston kan ni köra vidare till Green Mountain, Vermont (310 km/190 miles – 3,5 timmar)

DAG 6 – 7: GREEN MOUNTAIN

Efter storstäderna föreslår vi en övernattning vid bergskedjan Green Mountain, som är en vacker och populär turistattraktion i Vermont. Redan på vägen dit kommer ni uppleva fantastisk natur. New England, som det nordöstra hörnet av USA heter, är känt för sina stora skogar som är en attraktion i sig – särskilt på hösten när träden skiftar färg.

Green Mountain är till stor del grönt, precis som namnet antyder. Här hittar ni massor av vandrings- och cykelleder som passar alla nivåer, så kom ihåg att ta med bekväma promenadskor. Det räcker med en lugn promenad i området för att känna naturens storhet och det makalösa lugnet som sänker sig mellan stora träd och små vattendrag.

På vintern är Green Mountain en populär skidsportsort, så om ni vill åka skidor har ni nu chansen att pröva den amerikanska östkustens bästa pister.

Härifrån kan ni köra till Finger Lakes, New York (390 km/240 miles – 4,5 timmar)

DAG 7 – 8: FINGER LAKES

Rundresan fortsätter i naturens tecken när ni anländer till vackra Finger Lakes, som är centralt beläget i delstaten New York. Området består av elva långsmala sjöar mellan kuperade skogar, och från luften liknar de nästan långa, slanka fingrar.

Finger Lakes är en populär plats för att njuta av naturen och skämma bort sig med spa, mat och vin. Ni kan vandra på fridfulla stigar, lyssna till bruset från vattenfallen, åka båt på idylliska sjöar och åka på fisketur. Om ni längtar efter mer aktivitet finns det möjlighet att köra mountainbike, pröva zipline, paddle board och mycket mer.

Efter en dag i friska luften kan ni koppla av med god mat och lokalt vin. Finger Lakes är känt för sina frodiga vinområden, där Riesling-druvan växer och omvandlas till underbart vitt vin. Här finns en uppsjö av vinproducenter som har öppet för provsmakning, och ni också köra på en Wine Trail och stanna till vid flera av områdets kända vingårdar – om ni kan komma överens om vem det är som ska sitta bakom ratten den dagen.

Därefter föreslår vi att ni kör till Niagara Falls (210 km/130 miles – 2 timmar)

DAG 8 - 11: NIAGARA FALLS

NiagarafallenDet har blivit dags för en av resans största höjdpunkter – enorma Niagara Falls. På gränsen mellan USA och Kanada väntar ett av världens största naturfenomen i form av tre vattenfall, som tillsammans bildar en enorm vattenmassa som forsar ner i Niagara-floden. Hela 3160 ton vatten per sekund slår över klipporna.

Det är en fantastisk syn, och när man står vid kanten kan man verkligen känna vattnets otroliga kraft. Ni kommer också att känna det rent fysiskt, eftersom vattenbruset är så starkt att det känns som att det regnar. Det finns också möjlighet att komma ännu närmare vattnet och höra hur det låter när det slår mot floden – en båttur i området kan varmt rekommenderas.

Härifrån kan ni köra till Lancaster, Pennsylvania (550 km/340 miles – 6 timmar)

DAG 11 - 12: LANCASTER

LancasterNästa stopp på rundresan bjuder på något helt annat. Vi föreslår att ni stannar en natt i den gamla staden Lancaster i Pennsylvania, där det kristna Amish-folket lever. Amish är en grupp protestantiska anabaptister – vilket innebär att medlemmarna döps i vuxen ålder – som lever i små samhällen i Nordamerika. De lever som för flera hundra år sedan, utan modern teknologi och elektricitet.

Ni kan besöka en av deras byar och känna hur ni åker tillbaka till en tid med gammaldags lantbruk, väderkvarnar och häst och vagn. Ni kommer också möta dem som bor här, som bär traditionella kläder och har långa skägg. Ni kan äta deras mat och köpa med traditionellt Amish-hantverk att ta med hem. Det är en speciell och rolig upplevelse, som väcker tankar om hur vi själva lever i den moderna världen.

I närheten av Lancaster kan ni också stiga på ett gammalt ånglok och ta en tur på en av världens äldsta järnvägsspår, Strasburg Rail Road från 1823. Resan tar ungefär trekvart, och tar er genom idylliska, lantliga omgivningar runt Lancaster.

Härifrån kan ni köra den sista turen till Washington D.C. (180 km/110 miles – 2,5 timmar)

DAG 12 - 14: WASHINGTON D.C.

Sista stoppen på den stora rundresan i nordöstra USA gör ni i landets huvudstad, Washington D.C. Här får ni uppleva en helt annan typ av storstad än de ni besökt tidigare på resan. Washington är lugnare, och arkitekturen klassisk utan höga hus – men med ett hav av pampiga byggnader och monument.

Vita huset, US Capitol och Pentagon är några av de politiska byggnaderna som är mest spännande att se i verkligheten. Man kan nästan känna att det är här makten finns, när man ser de enorma byggnadsverken. I US Capitol, som är den amerikanska kongressens säte, kan en guidad tur rekommenderas.

Ett annat måste är National Mall, som sträcker sig från Capitol Hill till Lincoln Memorial. Det är ett imponerande minnesmärke till ära för presidenten som var med och avskaffade slaveriet. Hela parken bjuder på historiska sevärdheter som minnesmärken för Vietnamkriget och andra världskriget. I mitten tronar höga och spetsiga Washington Monument till den förste presidentens ära, och ses ofta på bilder av staden.

Liksom de historiska monumenten är Washingtons museer i en klass för sig. I samma park ligger några av de mest berömda, som National Museum of Natural History och National Air and Space Museum, men det finns betydligt fler – det handlar åter igen om att prioritera rätt.

Det kan också rekommenderas att hyra cyklar i Washington, eftersom det är ett smidigt sätt att ta sig runt och se så mycket som möjligt. Det är en vacker stad med många grönområden, som gör cykelturerna ännu bättre. Ni kan också cykla över Potomac-floden och se den enorma kyrkogården Arlington, som ni säkert har sett på film.

Annars kan ni bara njuta av resans sista dagar med god mat, shopping och promenader i det trevliga området Georgetown.

Från Washington D.C. kan ni flyga hem till Sverige.

Prisöversikt
Säsong
Månader
Längd
Pris
Vår mar. – maj. 14 dagar från 12.995:- per person
Sommar jun. – aug. 14 dagar från 15.995:- per person
Höst sep. – nov. 14 dagar från 13.495:- per person
Vinter dec. – feb. 14 dagar från 9.995:- per person

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum.
Rabatt vid barn under 12 år och större grupper.
Vid högtider och helgdagar bör ni räkna med högre priser än demonstrerat.

Resans innehåll
 • Flyg inkl. måltider och bagage
 • Medelklasshotell
 • Ford Escape eller liknande inkl. Alla nödvändiga försäkringar, skatter och fria mil.
 • Reseförsäkring (kan tillköpas)
 • Avbeställningsförsäkring (kan tillköpas)
 • Resort fees (kan förekomma på vissa hotell)

Våra reseförslag

Hawaii

Alaska

Mexiko

Prisöversikt

Säsong
Månader
Längd
Pris
Vår mar. – maj. 14 dagar från 12.995:- per person
Sommar jun. – aug. 14 dagar från 15.995:- per person
Höst sep. – nov. 14 dagar från 13.495:- per person
Vinter dec. – feb. 14 dagar från 9.995:- per person

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum.
Rabatt vid barn under 12 år och större grupper.
Vid högtider och helgdagar bör ni räkna med högre priser än demonstrerat.

Resans innehåll
 • Flyg inkl. måltider och bagage
 • Medelklasshotell
 • Ford Escape eller liknande inkl. Alla nödvändiga försäkringar, skatter och fria mil.
 • Reseförsäkring (kan tillköpas)
 • Avbeställningsförsäkring (kan tillköpas)
 • Resort fees (kan förekomma på vissa hotell)
Beställ offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.