BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Resor till östkusten

Enastående storstäder i norr och evigt solsken i söder

Resor till östkusten

Resor till Östkusten

USATours älskar östkusten som bjuder på stor variation med sina många destinationer. På östkusten finner man i den södra delen tropiskt klimat i Miami och ett mer tempererat klimat i den norra delen.

Här finns otaliga storstäder som alla bidrar med sin personliga charm och kultur. Dessutom hittar man här naturupplevelser som inte återfinns någon annanstans i USA med bland annat Everglades i Florida och Niagara Falls nära den kanadensiska gränsen.

Fakta om USA’s Östkust
  • Tidsskillnad: -6 timmar
  • Idealt resetillfälle: Hela året
  • Visum: Nej, upp till 90 dagar
  • Resevägledning från UD: Klicka här..
Det ska du uppleva på Östkusten

New York City

New York

“The Big Apple”, “The City That Never Sleeps” – New York City. Staden som har allt. Det är den största staden i hela USA sett till invånarantal, New York har över 8,3 miljoner. Staden står längst fram i spetsen företagsmässigt, finansiellt och kulturellt, medan inflytandet på utbildning, politik, mode och sport bidrar till dess status som en av världens främsta och mest betydelsefulla städer. Här finns ett hav av sevärdheter, däribland Frihetsgudinnan och Empire State Building, samt många fler. Storstaden New York är en stad man ska uppleva minst en gång i livet och vi kan hjälpa till med det!

Läs mer om New York

New England

New England

Den nordöstliga delen kallas ofta för New England. Här ligger 6 stater som tillsammans bildar området New England. New England var ursprungligen en engelsk koloni med samma namn. Namnet blev officiellt godkänt efter ett antal årtionden och erkänt av den dåvarande kungen och har hängt med sedan dess. New England associeras med romantik, kultur och natur – och det med rätta! Här finns trevliga amerikanska städer längs de många vackra vägarna, och dessutom får man natursköna omgivningar som gör att tiden går lite fortare än man önskar!

Läs mer om New England

Washington D.C.

Washington D.C.

Boston är den största staden i hela New England och är placerad norr om New York, ut mot Atlanten. Boston anses vara centrum för utbildning i hela USA. Här finner man bland annat det världskända Harvard University, samt det välrenommerade MIT (Massachusetts Institute of Technology). Man ser många ivriga unga som kommer till Boston för att påbörja sina drömstudier. Staden erbjuder dessutom charmerande parker, områden, restauranger och sevärdheter som lockar massor av turiser varje år. En underskattad storstad som helt klart är värd ett besök!

Läs mer om Washington D.C.

Philadelphia, Pennsylvania

Philadelphia

Philadelphia, ofta kallad ‘Philly’ är en av de äldsta städerna i USA. Staden grundades redan i slutet på 1600-talet och platsen bosattes tidigt av svenska kolonister. Det var också i denna stad som USAs självständighetsförklaring underskrevs den 4:e juli 1776. Denna dag – ”Independence Day” – är idag en helgdag som firas med fyrverkerier, fest, färger och god mat. Mycket likt vår nyårsafton. På grund av stadens betydelse för grundandet av USA betecknas Philadelphia ofta som ”The Birthplace of America”, vilket ju faktiskt är sant. Stor och gammal stad med charm och historia!

Läs mer om Philadelphia

New England, Boston

Boston

Boston är den största staden i hela New England och är placerad norr om New York, ut mot Atlanten. Boston anses vara centrum för utbildning i hela USA. Här finner man bland annat det världskända Harvard University, samt det välrenommerade MIT (Massachusetts Institute of Technology). Man ser många ivriga unga som kommer till Boston för att påbörja sina drömstudier. Staden erbjuder dessutom charmerande parker, områden, restauranger och sevärdheter som lockar massor av turiser varje år. En underskattad storstad som helt klart är värd ett besök!

Läs mer om Boston

Niagarafallen

Niagarafallen

Niagarafallen är beteckningen för de 3 vattenfall som kan upplevas vid gränsen mellan USA och Kanada. Det största vattenfallet, Horseshoe Falls, är vad man oftast förbinder med Niagarafallen, bland annat för att det är det mest kända. Det finns dock två andra vattenfall som är precis lika imponerande och vackra som det. På grund av sitt läge längs Niagara River har de 3 vattenfallen tillsammans den högsta flödeshastigheten i världen. Niagarafallen kan lätt besökas under en resa i New England eller på Östkusten. När man är vid Niagarafallen kan man samtidigt korsa gränsen till Kanada och uppleva den spännande staden Toronto. Niagarafallen är utan tvekan det mest berömda vattenfallet i hela USA!

Läs mer om Niagarafallen

Toronto, Kanada

Toronto

Toronto är Kanadas svar på New York, med sina många skyskrapor, goda möjligheter till shopping och en häftig internationell atmosfär. Det är alltid liv i staden utan att det påverkar folks vänlighet och öppenhet. Man känner sig alltid välkommen i Toronto, oavsett om det är på ett dagsbesök eller om man stannar några dagar extra i staden. Utöver det finns det plats för massor av attraktioner, muséer och sportevenemang – man har inte tråkigt i en av Nordamerikas största städer. Upplev dessutom stadens varumärke, det 555 meter höga CN Tower, som sträcker sig högt över alla andra byggnader i staden. På toppen ligger en bar där man passande nog kan få lite vätska innan man samlar mod till sig och går ut på utsiktsplattformen där golvet är gjort av glas! Pulserande storstad där det alltid finns något att göra!

Läs mer om Toronto

Florida

Florida

Med smeknamnet ”The Sunshine State”, är Florida en säker vinnare om man söker varmt väder, solning och fenomenala stränder. I USAs sydöstra hörn hittar man ett tropiskt klimat där temperaturen aldrig sjunker under 20 grader. Detta kan ni bland annat uppleva i Miami där humöret är på topp och stranden flitigt besökt. Ta en tur till Orlando där fokus ligger på de enorma nöjesparkerna. Universal Studios, Disneyland och SeaWorld är de 3 giganterna där otaliga dagar kan användas på att utforska de många karusellerna och showerna. Utöver nöjesparker och fint väder erbjuder Florida spännande nationalparker och små charmerande kuststäder som helt klart är värda ett besök. Sol, stränder och nöjen är vad du hittar i Florida!

Läs mer om Florida

Väder i FÖLJANDE STÄDER

Miami

New York

Boston

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar
Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.