BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Resor till Playa del Carmen

Sol, snorkling och sofistikerade hotell längs med vattnet

Resor till Playa del Carmen

Simma med havssköldpaddor vid de berömda stränderna

En resa till Playa del Carmen på Yucatán-halvöns östkust bjuder på Mexikos sol och härliga resorts som kan skräddarsys efter dina behov. Här hittar du både lugn och ro och möjligheter att komma ner i varv, och en livlig stad med butiker och restauranger när du längtar efter omväxling.

Vad som än händer kommer du inte ha tråkigt i Playa del Carmen. Här befinner du dig nämligen i närheten av ön Cozumel, där du kan dyka i världens näst största korallrev, och den berömda stranden Akumal där du kan simma med havssköldpaddor i det kristallklara vattnet. Det finns också möjlighet att uppleva de över tusen år gamla Mayaruinerna på en kulturell dagstur i området.

Fakta om Playa del Carmen
  • Invånare: 150.000
  • Tidsskillnad: -7 timmar
  • Idealt resetillfälle: Hela året
  • Visum: Nej, upp till 180 dagar
  • Resevägledning från UD: Klicka här..
Reseförslag till Mexiko
Det ska du uppleva i Playa del Carmen

Ett perfekt läge

Playa del Carmen ligger inte mer än en timmes körsel från Cancún, som är staden dit du anländer med flyg på resan till Mexiko, så det är inte svårt att ta sig dit. Samtidigt ligger ”Playa” – som lokalbefolkningen kallar det – bara en timmes tid norr om Tulum, där du hittar de fascinerande Mayaruinerna. Därför kan du både åka på upplevelseutflykter och göra absolut ingenting på resan till Playa del Carmen.

Det sistnämnda gör du i fantastiska omgivningar, eftersom hotellen ligger längs med kusten där vit sand möter turkosblått vatten – en vy värdig ett vykort. Om du vill att det ska hända något på kvällen tar du dig in till stan där du hittar massor av matställen och trevliga barer, där du kan avnjuta en glass eller en iskall Corona.

Playa del Carmen

Världens näst största korallrev

Utanför Playa del Carmen ligger ön Cozumel, som är en världskänd destination bland dykare. Omkring ön blomstrar världens näst största korallrev under vattenytan, the Great Mayan Reef. Det är över en mil långt och sträcker sig mellan Isla Contoy i närrheten av Cancún i norr, och Honduras i syd.

Från Isla Cozumel är det enkelt att ta sig ut för att de färgstrålande fiskarna och korallen, och du behöver varken dykarcertifikat eller omfattande dykerfarenhet. Det räcker med snorkel för att få se de exotiska havsdjuren som lever i området. Det är dessutom en otroligt vacker ö, där du kan köra runt på scooter och hitta en strand som du får ha helt för dig själv.

Sköldpaddornas strand

Föreställ dig en 20 meter bred strand med mjölkvit sand och vatten som är så klart och lugnt att du kan se dina tår på den mjuka sandbottnen. Det är nämligen så Akumal Beach ser ut, men det är inte det enda som gör den så ljuvlig. Här träffar du nämligen på massor av havssköldpaddor som simmar sida vid sida med badgästerna i bukten.

Det kan du också pröva på resan till Playa del Carmen, eftersom Akumal bara ligger en halvtimmes biltur längs med kustvägen Riviera Maya. Glöm inte snorkeln, så att du kan se de söta havsdjuren klart och tydligt.

Mayafolkets arkitektoniska under

Utöver sina vackra stränder är Yucatán-halvön särskilt känd för Mayakulturen och ruinerna som står som ett imponerande minnesmärke från förr. Det är nästan overkligt fantastisk byggnadskonst som är över tusen år gammal, och du kan se några av de viktigaste ruinerna på resan till Playa del Carmen.

Om du åker längre in i landet kan du besöka den mest kända Mayastaden, Chichen Itza, där ett av världens sju underverk finns – det enorma templet El Castillo. Eller åk söderut till Tulum, där du hittar de enda ruinerna efter de enda Mayabyggnaderna vid kusten. Det är en dramatisk syn – glöm inte kameran!

Reseförslag till Mexiko

Väder i Yucatán

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.