BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Resor till Playa del Carmen

Sol, snorkling och sofistikerade hotell

Resor till Playa del Carmen

Det mexikanska Karibien

Vill du ha några av världens bästa stränder, imponerande ruiner från Maya-tiden och vilda actionparker? Då kommer du helt klart att uppskatta den karibiska delen av Mexiko.

Yucatánhalvön har nämligen kust ut mot ett av världens vackraste hav – Det Karibiska havet som är fullt av fantastiska semesterdestinationer. Mexiko har över 9000 kilometer kust och mer än 2000 kilometer av denna tillhör Yucatánhalvön. På Yucatán hittar du en av Mexikos mest kända semesterdestinationer – Cancún.

Fakta om Yucatán
  • Invånare: 2 miljoner
  • Tidsskillnad: -7 timmar
  • Idealt resetillfälle: Hela året
  • Visum: Nej, upp till 180 dagar
  • Resevägledning från UD: Klicka här..
Det ska du uppleva i Yucatán

Turkosblått hav och vackra stränder

Om du åker till Yucatán har semesterstaden Cancún blomstrat upp de senaste åren och blivit något av en pärla. Den 25 kilometer långa hotell-rivieran, ”Zona Hotelera”, är oemotståndlig på alla plan. Ofta tittar man på bilder på diverse stränder runt om i världen och tänker: ”Det ser fint ut på bilderna men så ser det ju inte ut i verkligenheten.” Och nej, ofta är bilderna manipulerade och visar mer än vad som faktiskt är sant. I Cancún är det omvänt. Bilderna är fantastiska, men verkligheten slår bilderna med hästlängder. Här är vattnet nämligen uteslutande turkosblått och klart och sanden är kritvit och oemotståndlig. Längre ner längs kusten finner du en annan stor destination på Yucatánhalvön – Playa Del Carmen. Playa del Carmen bjuder, liksom Cancún, på paradisstränder och charmiga barer och härliga restauranger i långa rader. Det är dock varken paradisstränderna eller restaurangerna som Playa Del Carmen är mest känt för. Däremot är det stadens placering i förhållande till dyk- och snorkling-mekkat Cozumel som är strategiskt viktigt. På Cozumel finner du världens näststörsta korallrev efter Det stora barriärrevet i Australien. Utöver det lockar Cozumel stora kryssningsfartyg som kastar ankar för att få en glimt av det orörda och överväldigande korallrevet.

Chichen Itza – ett av världens sju underverk

Yucatán erbjuder inte bara paradisstränder, fantastiskt väder och festlig stämning. Söder om Playa Del Carmen ligger en av de mest spektakulära städerna i hela Mexiko – Tulum. I Tulum finner du unika mayaruiner som ligger på höga klippor ut mot det Karibiska havet. Tulum är en av de sista byarna där mayaindianerna själva bodde i ruinerna, vilket gör dem till ett imponerande stycke historia. I slutet av ruinerna finner du Playa Paraiso. Stranden är av många betraktad som en av de absolut vackraste stränderna i hela världen. Väster om Cancun finner man ett av världens sju underverk – Chichen Itza. Chichen Itza är en stor pyramidformad arkeologisk ruin som blev byggd av mayaindianderna för många år sedan. Med över 1 miljon besökare varje år är Chichen Itsa den mest besökta arkeologiska sevärdheten i Mexiko.

Väder i Yucatán

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar
Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.