BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Soliga Mexico

Upplev det bästa av Mexikos skönhet och historia

15 dagar från 12.795:-

Soliga Mexico

15 dagar från 12.795:-

Solrika Mexiko

Mexiko och Cancún är ett sant paradis på jorden. Faktiskt betyder Cancún ” en kruka av guld” på mayaspråk. Mexiko är ett idealt resmål med möjlighet för lite av varje. Det är isär ett gott resmål för dig som önskar att uppleva äkta, gammal mayakultur, unika naturupplevelser och ett rikt djurliv, samtidigt som ni kombinerar detta med några av världens finaste stränder i paradiset. Allt finns här i Mexiko – och självklart även fint väder, goda dykarmöjligheter och mycket mycket mer..

Föreslagen resplan
DAG 1 - 4: CANCÚN

Ni startar er resa genom Mexiko i Cancún, ett sant paradis. Cancún betyder ”en kruka guld” på mayaspråk, vilket säger en del. Cancún är också kallat Yucutans pärla och här har ni solgaranti året runt.

Staden har något för er, oavsett om ni gillar mest att bara slappna av eller vara kulturell på de många teatrar och gallerier som finns här. Om kvällen finna här goda möjligheter att släppa los på en av stadens många barer, diskotek och festivaler, eller bara ta en kall mexikansk öl i värmen.

Nordväst om Cancún ligger en ca. 25 km lång udde där ni kan få lite andrum från turisterna och njuta av naturen och djurlivet. Här vimlar det med flamingos och delfiner i all sin enkelhet. På udden bor ca 2000 människor som lever av fisket, Yum Balam naturreservat och turismen. Här finns möjlighet för massor av vattensport, man kan bl.a. simma med delfiner, snorkla och fiska.

DAG 4 – 7: ISLA MUJERES

(20 km/12 miles – 1:00 timmars bilkörning)

Isla Mujeres har fått sitt namn från en historisk tid då spanjorerna kom hit år 1517.
De fann här ett tempel med lerfigurer som föreställde mayabefolkningens fruktbarhetsgudinna Ixchel och därför fik ön tilltalsnamnet ” Kvinnornas Ö – Isla Mujeres”.

Vill ni uppleva några av de finaste stränderna så skall ni besöka Playa Norte som utan tvivel är en av de finaste i området. En annan stor attraktion i området är sköldpaddefarmen, som verkligen är värt ett besök. Här sätts varje år mer än 60.000 ungar ut så att man kan se när de kravlar ner mot vattenkanten, vilket är både väldigt sött men kul att se på.  Man har även rik möjlighet för att hålla en av dessa små söta sköldpaddeungar. Farmens mål är att uppfostra dessa små försvarslösa sköldpaddor i säkra områden, så de är klara för de riktiga livet och därför sätts de först ut när de är gamla nog.

Har ni lust att dyka så är Isla Mujeres en bra plats, ca. 1,5 timmar båttur härifrån kan man komma ned på ca 30 meters djup och se ett välbevarat skepsvrak på inte mindre än 60 meters djup. Har ni inte certifikat till just detta så finns här även möjlighet för lite lättare dykning.

DAG 7 – 10: TULUM

(147 km/91 miles – 2:30 timmars bilkörning)

Nu går resan vidare till Tulum, som på mayaspråk betyder mur och bakom denna mur finner ni en liten stad, nämligen Tulum. Tulum är också en ruin som under sin tid blev utnyttjad för att föra skeppen välbehållna genom revets öppning. Här spenderar ni de nästkommande tre nätterna, och det finns massor att hitta på. Ta en tur till Mérida – den via storstaden som fick sitt namn då den var hem till mängder av vita byggnader, då spanjorerna kom hit. På 1900-talet bodde överklassen i denna stad där de skröt med sin rikedom med stora palats, som var byggda av europeiskt material. Besök Calle 60 som är huvudgatan, denna gata är under söndagar spärrad för bilar, men ni har här en härlig stämning med livemusik och liv längs gatan.  Ni finner här många goda restauranger där ni kan äta lunch eller middag. Tulum har även många betydningsfulla kyrkor som ni bör avlägga ett besök, ni finner här även en hel del olika museum.

DAG 10 – 15: PLAYA DEL CARMEN

(65 km/40 miles – 2:30 timmars bilkörning)

Playa Del Carmen eller Playa som de lokala kallar den, är en stad med massor av liv och rörelse, och en fantastisk strand. Detta är dessutom Mexikos snabbast växande stad som under sin tid var känd som en gammal fiskeby. Staden har goda möjligheter för olika utomhusaktiviteter , bl.a. surfing, snorkling eller dykning. Staden har samtidigt bevarat sin ursprungliga autentiska charm med låga byggnader och en god stämning. När solen går ned går temperaturen upp. Barerna spelar hög musik längs Avenida Quinta som förvandlas från en familjevänlig gågata till färgrikt nattlivscentrum. Bestämt värt ett besök både under dagstid och under kvällstimmarna.

På Yucután halvön finner ni en av de tätaste koncentrationerna av pyramider i världen. I djungeln kan ni se de gamla maya-pyramiderna där många ännu inte fullt utforskats. Många av dessa pyramider stämmar från år 600-900, vilket ger er en inblick i hur det var här för länge sedan, stadsdelen var då obebodd innan spanjorerna kom till landet på 1500-talet.

Ca. två timmars körning från Playa Del Carmen ligger Chicén Itzá som är en 25 meter hög pyramid. Pyramiden ligger tätt på en bollplan där mayanerna för länge sedan spelade om poäng – här förlorade man huvudet om man förlorade, så det gällde att koncentrera sig. Chichén Itzá blev först byggt under åren mellan 600-900 övergivet år 1000, men blev senare etablerat av andra mayaner, klart värt ett besök.

PRISÖVERSIKT

VÅRSOMMARHÖSTVINTER
15 dagar15 dagar15 dagar15 dagar
från 12.795:-från 15.395:-från 14.395:-från 12.895:-

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum.

Resans innehåll
Inkluderat
  • Flyg inkl. måltider och bagage
  • Medelklasshotell
  • Ford Escape eller liknande inkl. Alla nödvändiga försäkringar, skatter och fria mil.
Inte inkluderat
  • Reseförsäkring (kan tillköpas)
  • Avbeställningsförsäkring (kan tillköpas)
  • Resort fees (kan förekomma på vissa hotell)

Våra reseförslag

Beställ offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar
Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa blir bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.