BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Mexiko


Upplev stränder i världsklass & vackra storstäder!

RESEFÖRSLAG:

Det Autentiska Mexiko

På denna rundresa i Mexiko får ni både solsemester, stränder i världsklass samt vackra storstäder i samma resa. Ni får 18 dagar runt om i Mexiko där ni får tid att uppleva det äkta Mexiko med den vackra orörda naturen samt den härliga stämningen runt om i städerna. Ni kommer gå i de lokalas fotspår och uppleva orörda paradisöar där bilkörning är förbjudet och allt rör sig i ett långsammare tempo. Här finns tid till att slappna av men naturligtvis också uppleva en hel del av Mexikos mayahistoria.

Prisöversikt
 • Vär
 • Sommar
 • Höst
 • Vinter
 • Från 14.095 SEK
 • Från 16.195 SEK
 • Från 14.995 SEK
 • Från 13.595 SEK

Från-priserna är inklusive flyg, hotell, bilhyra samt färja till Isla Holbox.

Dagsprogram/rute
DAG 1 - 4: CANCÚN

Ni ankommer till Cancun från Sverige där ni har era första tre övernattningar. Mexico är inget mindre än ett sant paradis på jorden och det utan att överdriva! På urgammalt mayaspråk betyder Cancun faktiskt ”kruka med guld ”, som staden verkligen avspeglar. Det är helt enkelt en fantastisk paradisstämning och solen skiner året runt!

Cancun är en kulturell pärla som är perfekt för dig som önskar att få en god portion inspiration och den äkta mexikanska stämningen. Här finns mängder med bra och spännande teatrar och gallerier som definitivt är värda ett besök. Om kvällarna blir Cancun förvandlat till ett festparadis med färger och glädje. Här har ni möjlighet att besöka det rika nattlivet med barer, diskotek och restauranger som staden har att bjuda på.

Oavsett om ni önskar en vild utekväll eller bara en enkel drink, så är stadens nattliv värt ett besök, om blott för att uppleva stämningen på ett annorlunda sätt än om dagen.

Cancun kan med sin solgaranti året runt skryta om att vara Yucatán-halvöns pärla som man även kallar staden i lokalområdet. Cancun är helt enkelt en plats som har något för alla, där ni kan njuta av solsken, den mexikanska stämningen och det vibrerande nattlivet.

— — — — — — — Läs mer — — — — — — —

DAG 4 – 6: ISLA HOLBOX

(133 km/82 miles – 2:07 timmars bilkörning)
Nu går turen vidare till Isla Holbox som är ännu ett paradis. Isla Holbox är en ö som ligger ca 25 km nord på Cancun i den Mexikanska Golfen. Ön är ett bilfritt resort i stort sett utan turister och ni tar er hit enkelt med färja. Man tar sig runt på ön med små golfbilar som verkligen väcker en stämning av lugn och stillhet där ni bara kan njuta av omgivningarna. På gammalt mayaspråk betyder Isla Holbox ” svart hål” , men det är långt ifrån en korrekt beskrivning för denna vackra plats.

På stränderna är vattnet närmast färgat ljusrött av de mängder med flamingos som står på ett ben vid sidan av varandra som pärlor på ett snöre medans de letar efter mat i det grunda vattnet. Längre väck från stranden flyger pelikaner runt och letar efter mat i det kristallblåa vattnet, och det finns mängder av andra tropiska fåglar som håller till här.

— — — — — — — Läs mer — — — — — — —

DAG 6 – 8: MÉRIDA

(307 km/191 miles – 3:17 timmars bilkörning)
Idag ska ni vidare till Mérida som är en atmosfärrik och levande stad fylld med kultur och historia. Den är belägen på den nordliga delen av Yucatán-halvön. Här bör ni bland annat besöka katedralen som är otroligt vacker. Gå därefter till det centrala centrumet där ni kan ta er vidare till nationalpalatset som har unika väggmålningar som illustrerar hela Yucatáns historia riktigt bra.

Staden är med sin vackra arkitektur en symbol för den koloniala historia och den kulturella charm och värme som finns här, även om staden haft en ganska tuff bakgrund. Detta är definitivt värt ett besök där ni får grotta ner er i Mexikos historia. Mérida går under namnet ” den vita staden ” på grund av de många vita hus som staden hade. Här bodde överklassen i stora herrgårdar.

— — — — — — — Läs mer — — — — — — —

DAG 8 – 10: CELESTÚN

(99 km/61 miles – 1:33 timmars bilkörning)
Lite västerut om Mérida ligger den lilla fiskestaden Celestún. Staden rör sig i milt sagt i snigelfart och det är precis så de lokala vill ha det. I stadskärnan finner ni ett mysigt torg och även många fina små stränder. Var dock uppmärksam på att vattnet kan vara en smula mer ”aggressivt” än på östkusten av Yucatán halvön. Staden bygger på möjligheterna att ta sig ut på vattnet. Ni kan bland annat hyra en båt och segla runt i små mangrove tunnlar där ni får se en massa djur och vacker natur. Båtarna och turerna kan bokas runt omkring eller direkt på stranden där man absolut kan finna turer till ett bra pris oavsett antal passagerare.

Stadens största turistattraktion och stolthet är Reserva de la Biosfera Ría Celestún som är ett reservat där det vimlar med vadare, flamingos och mängder andra fågel & djurarter.

— — — — — — — Läs mer — — — — — — —

DAG 10 – 12: VALLADOLID

(260 km/162 miles – 3:00 timmars bilkörning)
Idag kommer ni till Valladolid där ni nu ska få utforska och spendera de kommande två dagarna. Staden har en färgrik och vacker arkitektur som härstammar från den spanska kolonialtiden. Staden är också känd för sina pastellfärgade fasader. Ni kan antingen promenera runt på gatan i staden i precis det tempo ni har lust till, eller så kan ni hyra cyklar och ta er fram med dom. På detta sätt upplever ni staden på ett annorlunda sätt än att promenera men fortfarande i ert eget tempo. Två saker ni bör uppleva är klostret San Bernadino de Siena samt katedralen med namnet San Gervicio som båda är ett besök värt om ni vill uppleva stadens historia. Om ni har lust till att shoppa finns det stora möjligheter för det i Valladolid på de diverse marknader runt om i staden.

Har ni lust att se mer natur kan ni ta en körtur på 1,5 timme ut från staden och besöka Ría Lagtros där ni kan uppleva allt från alligatorer till flamingos och själva bilturen hit är väldigt fin. På vägen passerar ni bland annat en av halvöns många tempel från det gamla Mayariket, Ek Balam. Här kan ni eventuellt stanna och besöka templet, det är värt det. Om ni inte har lust till det kan man se det från vägen när ni passerar.

— — — — — — — Läs mer — — — — — — —

DAG 12 – 15: TULUM

(102 km/63 miles – 1:20 timmars bilkörning)
På vägen till Tulum från Valladolid bör ni stanna vid den högsta pyramiden på halvön, Nohoch Mul, där ni på vägen tar er fram igenom djungeln på antingen cykel eller till fots. I slutet av djungeln så möts ni av pyramiden som ni skall bestiga för att njuta av den fantastiska utsikten från toppen, det är helt obeskrivligt fint! Ni har här även möjligheten att simma i en cenoter som då är en typ av grotta som bildats av de underjordiska floder som finns i Yucatán. Här får ni utan tvivel en helt unik naturupplevelse när ni simmar runt i det helt klara vattnet, detta får ni inte missa!

Nu har tiden kommit att åka ut mot kusten igen, och denna gång skall ni besöka Tulum som på gammalt mayaspråk betyder ”mur”. Ni bör besöka Calle 60 som är Tulums huvudgata. Varje söndag blir gatan avspärrad för all trafik och förbereds för livemusik och mysig söndagsstämning.

Tulum har även mängder av unika kyrkor som man bör besöka, är man intresserad av museum finns här även rika möjligheter för att söka lite skugga från den stekande solen. Om ni inte har fått tillräckligt med färg bör ni besöka några av de helt kritvita stränderna för att njuta av en simtur eller varför inte snorkla och bara njuta av livet.

— — — — — — — Läs mer — — — — — — —

DAG 15 – 18: PLAYA DEL CARMEN

(64 km/40 miles – 0:55 timmars bilkörning)
Staden går under namnet Playa av de lokala och är utan tvivel en fantastisk plats som bara måste besökas när man är i trakterna. Playa är nog den mest ”hippa” platsen på Yucatán-halvön och även den mest kända av turister. Staden är också den snabbast växande i Mexico.

I playa finns det goda möjligheter för utomhusaktiviteter, här finns all möjlig vattensport, ni kan bland annat pröva att surfa, snorkla eller dyka.

På kvällen förvandlar sig staden till något helt annat än om dagen. När solen försvinner kommer festligheterna fram och det är full fart framåt. Oavsett om man har tänkt avlägga tid åt festligheter eller ej så är Avenida Quinta värt ett besök bara för den härliga stämningen här.

Från Playa bör ni ta en tur till Chicén itza som är en 25 meter hög pyramid från mayornas tid, troligtvis den mest kända. Turen hit tar cirka två timmar. Uppe på pyramiden ligger en bollplan där man i gammal tid spelade om poäng där man skulle kasta en boll genom en ring som är placerad högt upp på muren, de som förlorade förlorade även sitt huvud, så det var en hel del på spel.

Spendera lite tid på att njuta av de fina stränderna, solskenet och det sköna vädret innan turen går tillbaka till Sverige.

— — — — — — — Läs mer — — — — — — —

Download forslaget 

Beställ offert

PERSONLIGA UPPLYSNINGAR
BEMÄRKNINGAR

VÄDER I TULUM

OPLEVELSER PÅ REJSEN

Se aktivitetsliste Download forslaget 

Californien og de nærliggende stater byder på mange oplevelser i forskellige kategorier. Se her en liste over de mest populære, eller download vores aktivitetsliste for at tilkøbe de enkelte aktiviteter/oplevelser. Se her oversigten over alle oplevelserne:

 • Hop on – hop off bustur inkl. Alcatraz
 • Aquarium of the bay
 • San Francisco Gocar Tour
 • Monterey Bay Aquarium
 • Movie Stars’ Homes-tur
 • Seaworld
 • 25 minutters helikoptertur
 • Grand Canyon West Rim helicopter tour
 • Eiffel Tower experience at the Paris Las Vegas
 • Hoover Dam tour fra Las Vegas
 • Self-guided bike tour
 • San Francisco dungeon
 • Napa and Sonoma wine country tour
 • Monterey whale watching cruise
 • Disneyland
 • San Diego Zoo
 • Cirque de Soleil: “O”
 • Grand Canyon heli tour with west picnic
 • The mob museum
 • San Francisco citypass
 • Golden gate bay cruise
 • Yosemite National Park day trip
 • Universal Studios
 • Venice beach private surf lesson
 • USS Midway museum
 • Andre Cirque de Soleil shows
 • Ultimate Grand Canyon 4-in-1 Heli tour
 • The High Roller at the LinQ

Galleri

[envira-gallery id=”472″]

PRISÖVERSIKT PÅ RESEFÖRSLAG

Download forslaget 

Från-priserna är inklusive flyg, hotell, bilhyra samt färja till Isla Holbox.

SÄSONGDAGARFRÅN-PRIS (PR. PERSON)
Vår18 dagar14.095 SEK
Sommar18 dagar16.195 SEK
Höst18 dagar14.995 SEK
Vinter18 dagar14.595 SEK
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.