BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Resor till Cancún

Bekymmerslösa dagar i Mexikos strandparadis

Resor till Cancún

Njut av stämningsfyllda stunder på stranden

Cancún är Mexikos semesterparadis nummer ett. Den världsberömda staden vid Karibiska havet har allt det soltörstande turister drömmer om. Här väntar långa, vita sandstränder med gröna palmträd och rader av stora all inclusive-hotell.

Med solgaranti året om, läckra restauranger, livliga barer och massor av möjligheter för dagsutflykter är det fullt förståeligt att miljontals människor varje år åker på semester i Cancún. Här kan du stanna hela resan, eller kombinera staden med fler härliga platser på Yucatán-halvön, som Tulum och Playa del Carmen.

Fakta om Cancún
  • Invånare: 628.000
  • Tidsskillnad: -7 timmar
  • Bästa restid: Hela året
  • Visum: Nej, upp till 180 dagar
  • Resevägledning från UD: Klicka här..
Reseförslag till Mexiko
Det ska du uppleva i Cancún

Lyxliv i hotellzonen

När du reser till Cancún rekommenderar vi att du bor på Zona Hotelera, som på svenska kallas hotellzonen. Det är en 22 kilometer lång udde som sträcker sig från kusten i form av en sjua. Längs med udden går en väg där du hittar ett hav av hotell med direkt tillgång till den underbara stranden.

Här är hotellen stora och lyxiga, och de flesta erbjuder all inclusive, så att du kan njuta av omgivningen utan att behöva tänka på omkostnader eller planera nästa måltid. På vägen hittar du även massor av butiker, barer, restauranger och nattklubbar som ger hotellzonen en livlig atmosfär, som snarare för tankarna till Miami än Mexico.

Åk båt till små paradisöar

En kort båttur nordöst från staden ligger den lilla paradisön Isla Mujeres, som du enkelt besöker på resan till Cancún. Här är det lugnare, men stränderna är minst lika fantastiska här, och vattnen är turkost och lugnt och sanden mjuk och ljummen. Färjan går hela dagen, så det är lätt att göra en dagstur om du vill komma bort från den livliga hotellzonen.

Ännu mer lugn och ro hittar du på Isla Contoy, som ligger lite längre norrut, men inte mer än en och en halv timmes båttur bort. Här finns inga stora hotell, bara orörd natur och ett rikt fågelliv – här kan du få syn på pelikaner och många andra havsfåglar.

Resor till Mexiko

Se ett av världens sju underverk

På en resa till Cancun finns det ett måste – ruinstaden Chichen Itza. Staden finns upptagen på Unescos världsarvslista, och ligger bara några timmars körtur bort. Du kommer helt klart att ångra dig om du inte viger en dag åt världsarvet, som byggdes av Maya-folket som levde i Mexiko mellan år 600-900, för att sedan övertas av itzá-folket under några århundraden.

Idag är ruinerna en stor turistattraktion, och stadens största tempel, El Castillo, betraktas som ett av världens sju underverk. Här kan du lära dig om hur utvecklade ursprungsbefolkningen var för över tusen år sedan, och bara synen av El Castillo och andra välbevarade byggnader kommer att imponera även den minst historieintresserade turisten.

Bada i de sällsynta cenoterna

Runt om hela Yucatán-halvön finns det tusentals färskvattenhåll, ett sällsynt naturfenomen som kallas cenoter. Det är en typ av grotta som innehåller kallt och rent sötvatten. Mayafolket försåg sig med dricksvatten ur cenoterna, och idag kan du själv pröva det på resan till Cancún.

Åk på en arrangerad tur, starta bilen eller hyr en cykel, och kör iväg till någon av cenoterna i området. Det är spännande att se det ovanliga fenomenet – i synnerhet eftersom du kan bada i dem. Ett dopp i det kalla sötvattnet är det perfekta sättet att kyla ner sig i värmen.

Reseförslag till Mexiko

Väder i Cancún

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.