BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Resor till Cancún

Stressfri avslappning i Mexikos strandparadis

Resor till Cancún

Mer än bara sol och bad

Cancún har de senaste åren blivit extremt populärt hos både amerikaner och européer.

De kritvita sandstränderna, det ljusblå karibiska havet och de många sevärdheterna i området har gjort att Cancún blivit ett av världens mest populära resmål. Även om resmålets popularitet är stor så är staden i hög grad fortfarande äkta och opolerad – detta betyder att du verkligen kan känna av den karibiska stämningen från de lokala i staden.

Fakta om Cancún
  • Invånare: 628.000
  • Tidsskillnad: -7 timmar
  • Idealt resetillfälle: Hela året
  • Visum: Nej, upp till 180 dagar
  • Resevägledning från UD: Klicka här..
Det ska du uppleva i Cancún

Sol och fantastiska stränder i tropiskt klimat

Cancún är en av de största städerna på Yucatanhalvön. Det bor över en halv miljon människor i staden, en majoritet av dem är lokalbefolkning som jobbar i turistindustrin. Cancún ligger i det tropiska bältet vilket betyder att det är garanti för sol året runt. Vi här på USATours arrangerar resor till Cancún både om vintern, våren, hösten och om sommaren och vi kan berätta att den karibiska solen alltid skiner på solrika Cancún. Yucatans pärla, som Cancún också kallas, har några av de bästa stränderna i världen. Tack vare strandens fantastiska rykte har staden döpt vägen längs stranden för “Zona Hotelera” eller “Hotellzonen”. Vägen startar helt enkelt vid kilometer 0 och fortsätter helt till km 25. Längs denna sträckning hittar du fina och charmiga restauranger, oöverträffat nattliv, fantastiska hotell och en lång, gudomlig strand. Du kan dessutom hyra jetski på stranden mot ett mindre kontantbelopp. Att susa fram över det ljusblå vattnet på en jetski är en fantastisk upplevelse och pricken över i när du besöker Cancún.

Havssköldpaddor på stranden och jättevalar i havet

Om du reser till Cancún mellan maj och september kan du uppleva ett fantastiskt naturfenomen. När mörkret faller och folk är på väg i säng är det havssköldpaddornas tur att använda sig av strandens kritvita sand. De simmar in från där de brukar vara, långt ute i det karibiska havet, till sandstranden där de sakta men säkert hittar en lugn plats. Här gräver de ett djupt hål i sanden där de sedan lägger sina ägg. Det är en helt unik upplevelse som inte händer på många andra platser i världen. Hotellen i Cancún har ingått ett avtal som innebär att utbildade arbetade från hotellen gräver upp äggen och tar dem till säkerhet i så kallade nät. Detta gör de för att skydda de kommande sköldpaddorna. När äggen kläcks tas de när det är säkrast för dem till havet så att sköldpaddorna har bästa möjlighet för att överleva. Det är en otrolig och nästan overklig upplevelse. En annan speciell upplevelse är att simma med valhajar. Valhajen är världens största fisk och kan bli upp mot 16 meter lång. Hos USATours har vi flera gånger simmat med dessa ‘monster’ som trots sin storlek inte är farliga. De är nämligen, som tur är, bara plankton. Denna extraordinära upplevelse inträffar också på västkusten, i staden Puerto Vallarta.

Simma med delfiner eller se alligatorer vid Cancun

Har du eller din familj en dröm om att simma med delfiner? Då kan detta göras bara 15 minuters båttur från Cancun, på paradisön Isla Mujeres – Kvinnornas Ö. Här finns det största delfincentret på hela Yucatanhalvön. Här kan du få en heldagsupplevelse där du, utöver att kunna äta och dricka allt du vill, kan få simma med detta intelligenta och vackra djur, som med sina helt unika egenskaper kommer få dig att gapa av förundran. På baksidan av de stora hotellen som har utsikt mot det karibiska havet hittar du Nichupte Lagunen. Lagunen är känd för sina alligatorer, vilket gör den extra “spännande”. Men du kan, trots alligatorerna, åka vattenskidor och utöva andra roliga vattensporter på lagunen, något som kan ge en extra krydda till turen. Om du tycker att det låter som ett paradis så har du helt rätt – det är nämligen precis vad det är! Om du vill kombinera Cancun med andra städer och eventuellt USA är det ganska optimalt. Det finns nämligen dagliga direktflyg till Miami, New York, Atlanta, Mexico City och många andra destinationer runt om i världen. Vi kan arrangera detta till de billigaste priserna, så om du tycker att denna kombinationen kunde vara något för dig, så kan vi hjälpa dig med allt detta hos USATours!

Väder i Cancún

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar
Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.