BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Resor till Mexiko

Stränder, mayaruiner och vykortsmiljöer

Resor till Mexiko

Skäm bort dig själv med en exotisk badsemester

Mexiko är ett fantastiskt färgstarkt land, som bjuder på spännande upplevelser för familjer såväl som kompisgäng och nygifta par. Särskilt på Yucatán-halvön finns små mexikanska paradis, som både låter dig komma ner i varv på stranden och öka pulsen genom att bestiga 1000 år gamla mayaruiner.

Yucatán-halvön är belägen vid Karibiska havet, och har välsignats med vackra vita sandstränder, palmer och kristallklart vatten så långt ögat når. Här låg dessutom några av Mayafolkets viktigaste städer, som fortfarande finns kvar i form av storslagna ruiner. Du njuter av Mexikos kultur i charmiga och livliga byar, där du äter autentisk mexikansk mat och lapar sol dagen lång.

Fakta om Mexiko
  • Invånare: 127,5 miljoner
  • Valuta: Mexikanska peso
  • Tidsskillnad: -7 timmar
  • Bästa restid: Hela året
  • Visum: Nej, upp till 180 dagar
  • Resevägledning från UD: Klicka här..
Reseförslag till Mexiko
Det ska du uppleva i Mexiko

Cancun i Mexiko

Cancún – Mexikos Miami

På resan till Mexikos fantastiska halvö Yucatán kommer du förmodligen starta i Cancún – en plats som helt klart är värd en längre vistelse. Här kan du stanna några dagar – eller veckor – för den stora strandstaden är lika härlig som den är populär. På den 22 kilometer lång udden som löper ut i vattnet hittar du massvis av hotell, och här handlar livet bara om en sak: att njuta. Om du längtar efter festlig stämning, bra shopping och riktigt god mat kommer Cancún inte göra dig besviken.

Läs mer om Cancún

Playa del Carmen – snorkling och cenoter

Playa del Carmen ligger längre söderut på kustvägen Riviere Maya, och precis som i Cancún är det strandlivet som är i fokus. Här är du i närheten av många platser som gör sig utmärkta som dagsutflykter på resan.

Ett exempel är Isla Cozumel, där du snorklar i världens näst största korallrev; här finns också ruinstaden Chichen Itza där du hittar ett av världens sju underverk samt de otroliga cenoterna, där du kan bada i kalla färskvattenhål under jorden.

Läs mer om Playa del Carmen

Tulum, Mexiko

Tulum – ruiner och lugn och ro

Tulum ligger ännu längre söderut, och är en autentisk, mexikansk by som är som gjord för badsemestrar. Tulum är mindre turistorienterat, och här träffar du lokalbefolkningen i genuina miljöer.

Här finns också fantastiska Mayaruiner, eftersom Tulum en gång i tiden var en av Mayafolkets viktigaste kuststäder. Gå inte miste om Tulums otroliga sandstränder, som är lika overkligt vackra som stränderna längre norrut.

Läs mer om Tulum

Reseförslag till Mexiko

VÄDER I FÖLJANDE STÄDER

Mexico City

Yucatan

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.