BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Den stora rundresan på Kuba

Ett kulturellt äventyr genom Kubas historiska och färgstarka städer

14 dagar från 19.995:-

Den stora rundresan på Kuba

14 dagar från 19.995:-

Avsluta semestern på en paradisstrand

En rundresa på Kuba är full av autentiska upplevelser. Landet bär fortfarande tydlig prägel av revolutionen, men har under senare år gjort en stor, turistvänlig utveckling. Här vi samlat det bästa av Kuba med höjdpunkter som vackra Trinidad, stämningsfulla Havanna och Varaderos kritvita sandstränder. Se fram emot färgglada amerikanarbilar, Che Guevara-hyllningar och kubanska cigarrer – nu ska ni uppleva Kuba.

Resplanen nedan är inte fast, utan kan anpassas efter dina önskemål.

Föreslagen resplan
DAG 1 - 4: HAVANNA

Resor till Havanna, Kuba¡Bienvenido a Cuba! Ni landar I huvudstaden Havanna, som är en av resans absoluta höjdpunkter. Därför föreslår vi att ni stannar här de första tre nätterna, för att uppleva den spännande staden.

Havanna har allt det man förknippar med Kuba, i ett stort, kulört virrvarr. Här väntar vackra gamla byggnader i olika färger, där de stora fönstren står öppna så att man kan följa med i allt det liv som pågår här. Folk dansar salsa, hänger kläder mellan husen, spelar fotboll på gatan och sitter på trottoaren och röker cigarr. Det är otroligt charmigt, och det är därför ett gott råd att bara strosa runt och njuta av stämningen.

I kontrast till de många fallfärdiga husen kan ni se de stora och imponerande platser som spanjorerna byggde på 1400-talet, när de koloniserade ön och satt på makten i knappt fyrahundra år. Gå till exempel förbi Plaza de Armas, Plaza Vieja och Plaza de la Catedral, som alla är vackra och härliga platser där man kan koppla av och titta på folk – kanske i sällskap av lite färsk frukt eller en glass.

Ni kommer också se de gamla amerikanarbilarna köra runt på gatorna, i alla regnbågens färger. Det är ett minnesmärke från när USA införde handelsembargo efter den kubanska revolutionen, och sen dess har man i stort sett inte kunnat importera nya bilar till landet. Det har blivit en symbol på Kuba, och ni kan passa på att ta en tur i en av dem för att känna historiens vingslag.

Därefter föreslår vi att ni åker vidare till Cienfuegos (230 km/140 miles – 2,5 timmar)

DAG 4 – 5: CIENFUEGOS

Nästa stopp på rundresan är ”the Pearl of South”, som den trevliga kuststaden Cienfuegos kallas. För det första för att den ligger på sydkusten, och för det andra för att det verkligen är en liten pärla med sin franskpräglad arkitektur och hamnstämning.

Staden grundades av fransmännen, som bland annat kom från New Orleans i USA. Deras inflytande syns tydligt i arkitekturen, som bjuder på eleganta pelargångar och detaljerade fönsterpartier. Gå en promenad på de gamla gatorna och känn det franska och karibiska smälta samman.

Ta också en tur ner till det gröna torget Pargue José Martí, där en byst av mannen med samma namn står och ser ut över området. Han var poet, filosof och en viktig person i Kubas frigörelse från Spanien.

Den femte dagen föreslår vi att ni åker vidare till Trinidad (80 km/50 miles – 1,5 timme)

DAG 5 – 6: TRINIDAD

Nu anländer ni till den ännu mer bedårande staden Trinidad, som också ligger söderut. Staden har stått på Unescos lista över världens kulturarv sedan 1998, vilket gör den till en av Karibiens bäst bevarade städer. Den är helt klart ett måste på resan till Kuba.

Här ligger små enkla hus på rad längs med smala kullerstensvägar. Husens fasader är pastellfärgade, med bruna takstenar. Det liknar nästan en kuliss, men det är så byn ser ut, och runt om på gatorna lever folk som de allra flesta.

Här finns det ett par fina platser, bland annat vid stadens kyrka, där folk samlas. Särskilt på kvällen råder en glad och lössläppt stämning, när folk dansar salsa, dricker rom och umgås – precis som man föreställer sig att de gör på Kuba.

Härifrån kan ni åka till Sancti Spiritus (70 km/40 miles – 1 timme)

DAG 6 – 7: SANCTI SPIRITUS

Nästa stopp är Sancti Spiritus, som påminner om Trinidad med sin historiska charm, men med betydligt färre turister. Ett stort, färgstarkt torg utgör stadens centrum, som är en trevlig plats både på dagen och på kvällen för att få en mer autentisk upplevelse av Kuba.

Sancti Spiritus huserar dessutom en av landets äldsta konstruktioner, nämligen bron över Yayabo-floden som rinner strax söder om staden. Det ser ut som något hämtat från en liten engelsk 1800-talsby, men är ett av Kubas viktigaste nationella kännetecken. Om ni besöker den en dag med fint väder utan starka vindar kommer bron spegla sig i det lugna vatten – en vacker och pittoresk syn.

Därefter föreslår vi att ni fortsätter till Santa Clara (350 km/220 miles – 3,5 timmar)

DAG 7 - 8: SANTA CLARA

Santa Clara, KubaNu har det blivit dags för resans historiska höjdpunkt. Santa Clara har blivit känt som staden där Che Guevara ledde rebellerna och vann över militären 1959, och utropade staden som självständig. Skotthålen i väggarna finns fortfarande kvar som ett minne efter kampen, och på Plaza de la Revolucion kan ni se en staty av Che och hans mausoleum. Han avled i Bolivia, men 1997 fördes kroppen till Santa Clara där den nu är begravd på platsen där han upplevde sin största seger.

Utöver sin historiska betydelse är Santa Clara värt att besöka för sin livliga stämning, ungdomliga befolkning och kreativa miljö. Här ligger ett stort universum, och gatorna är inte fulla av turister –här har ni chansen att uppleva det autentiska, samtida Kuba.

Härifrån kan ni åka till Varadero (140 km/90 miles – 2 timmar)

DAG 8 - 14: VARADERO

Varadero beachVi föreslår att ni tillbringar de sista sex dagarna på Kubas paradisdestination Varadero, för att njuta av värmen, den fantastiska omgivningen och smälta rundresans stora upplevelser. Här står avkoppling på schemat, tillsammans med en av Karibiens mest förtrollande stränder.

Varadero är en 2 mil lång udde, som sträcker ut sig i Karibiska havet längs med Kubas norra kust. Hela sträckan bjuder på finkorniga, vita sandstränder med långa rader av palmer och det ljusblå havet som slår stilla mot vattenbrynet. En badsemester blir inte bättre än så här.

Den sagolika miljön gör att många hotell har etablerat sig här, och de bjuder på allt man kan drömma om som en lyxig avslutning på resan. Till skillnad från Kubas historiska städer är byggnaderna och servicen i Varadero moderna och uppdaterade, så ni kommer inte att behöva sakna något. På dagen kan ni ägna er åt olika typer av vattensporter och lapa sol i en bekväm solstol, och på kvällen kan ni gå ut och pröva några av Kubas rombaserade cocktails, som mojito och cuba libre. Oavsett hur ni väljer att använda tiden kommer ni njuta av den här delen av Kuba också.

Därefter kan ni åka tillbaka till flygplatsen i Havanna (160 km/100 miles – 2,5 timmar)

Prisöversikt
Säsong
Månader
Längd
Pris
Vår mar. – maj. 14 dagar från 21.195:- per person
Sommar jun. – aug. 14 dagar från 19.995:- per person
Höst sep. – nov. 14 dagar från 20.995:- per person
Vinter dec. – feb. 14 dagar från 21.795:- per person

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum.
Rabatt vid barn under 12 år och större grupper.
Vid högtider och helgdagar bör ni räkna med högre priser än demonstrerat.

Resans innehåll
  • Flyg inkl. måltider och bagage
  • Medelklasshotell
  • Reseförsäkring (kan tillköpas)
  • Avbeställningsförsäkring (kan tillköpas)
  • Resort fees (kan förekomma på vissa hotell)

Våra reseförslag

Hawaii

Alaska

Mexiko

Prisöversikt

Säsong
Månader
Längd
Pris
Vår mar. – maj. 14 dagar från 21.195:- per person
Sommar jun. – aug. 14 dagar från 19.995:- per person
Höst sep. – nov. 14 dagar från 20.995:- per person
Vinter dec. – feb. 14 dagar från 21.795:- per person

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum.
Rabatt vid barn under 12 år och större grupper.
Vid högtider och helgdagar bör ni räkna med högre priser än demonstrerat.

Resans innehåll
  • Flyg inkl. måltider och bagage
  • Medelklasshotell
  • Reseförsäkring (kan tillköpas)
  • Avbeställningsförsäkring (kan tillköpas)
  • Resort fees (kan förekomma på vissa hotell)
Beställ offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.