BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Den stora rundresan på Kuba

Upplev det bästa Kuba har att erbjuda

14 dagar från 19.995:-

Den stora rundresan på Kuba

14 dagar från 19.995:-

Den stora Kuba-rundresan

Kuba är inte bara Karibiens största ö, utan också en ö fylld med minnesvärda upplevelser. Här kan man njuta av sköna naturlandskap, spännande städer, historia, kultur och strandparadis. För att få så mycket ut av landet som möjligt rekommenderar vi en rundresa som får er att uppleva alla kontraster som Kuba har att erbjuda. Upplev bland annat bildsköna Trinidad, kontrastfyllda Havanna och känn historiens vindslag i Che Guevaras ”hemstad” Santa Clara.

Föreslagen resplan
DAG 1 - 4: HAVANNA

De mest självklara stoppet på en rundresa i Kuba är Havanna. Huvudstaden med sina olika stadsdelar som alla bjuder på något speciellt och unikt. Revolutionstorgets storslagna plats som får en att reflektera över landets historia, gamla Havannas mysiga torg och stämmningen av karibien. Havanna är Kubas hjärta och här får man en riktigt bild av vad Kuba faktiskt är. Längs ett trasigt balkongräcke hänger tvätt, från gatan kan man se direkt in i någons vardagsrum och på hörnet har någon öppnat bageri i sitt egna garage. I centrala Havanna står El Capitol ståtligt, som faktiskt är en kopia av regeringshuset i Washington, och framför parkerar den ena häftiga bilen efter den andra. Här kan man bli lurad eller lyckas pruta till sig ett bra pris för en rundtur runt hela staden, för var passar bättre än att uppleva Havannas gator i baksätet av en färgglad gammal amerikansk bil?

DAG 4 – 5: CIENFUEGOS

(233 km/144 miles – 2:30 timmars resa)

I mitten på det stora torget står Jose Marti och tittar. Mannen vars idelogier skapade grundlaget för Fidel Castro och Kubas revolution. Plaza Jose Marti är en grönskande plats i hjärtat av Cienfuegos, och torget omringas av flera sevärda och välbehållna kolonialbyggnader. På en restaurang dansar folk salsa mellan borden till tonerna från ett band som spelar på trottoaren utanför. Tar man in på en sidogata från torget möts man av lika välbevarade fasader och små stånd som säljer klassiska kubanska souvenier. Staden ligger vackert vid Bahia de Cienfuegos-bukten och många båtar och fiskare håller till här.

DAG 5 – 6: TRINIDAD

(83 km/51 miles – 1:25 timmars resa)

De smala grusvägarna längs dalen Valle de los Ingenios tar en upp till den lilla pittroeska byn Trinidad. Byn kom på UNESCOS världsarvslista 1998, vilket gör att Trinidad är en av de mest välbehållna byarna både i Kuba och i Karibien. Här är gatorna gjorda av rullstenar och husens färgglada fasader utgör det perfekta motivet vart man än vänder sig. På gatorna kan man se åsnor, en stor marknad som breder sig ut över nästan hela byn, och i nästan varje hörn sitter en man i hatt med en Cohiba, Fidel Castros favorit cigarr, i munnen.

DAG 6 – 7: SANCTI SPIRITUS

(80 km/49 mil – 1:15 timmars resa)

Med sin belägenhet nästan mitt i Kuba ligger denna mysiga kolonial stad. Sancti Spiritus stora färgglada torg utgör centrum av staden, och i anslutning till torget ligger gågatan. Här sitter män och kvinnor och säljer allt ifrån skruvar och muttrar till handgjorda dukar och tavlor. Atmosfären är avslappnad och man känner direkt att man befinner sig långt ifrån Havannas storstadsmyller. Här ligger Facultad de Ciencias Medicas som är ett känt universitet för medicin. Här studerar studenter från 34 olika länder till läkare, som länge har varit en prestigefylld titel i Kuba. Staden är också hem till en av Kubas äldsta broar, den lilla bron går över Yayabofloden och utmärker sig med sina fem valv.

DAG 7 - 8: SANTA CLARA

(348 km/216 miles – 3:30 timmars resa)

I utkanten av staden möts man av beväpnade vakter gåendes kring ett stort monument. På statyn ses en man, med vapen och en basker lite snett placerat på huvudet. Stämningen över platsen är allvarlig och här visas stor respekt. Det är nämligen gravplatsen till en av Kubas och Revolutionens mest kända profiler, och sedan hans döda kropp flögs till Kuba 1997 har Santa Clara varit hem till Che Guevara. På torget, Leoncio Vidal Park kan man fortfarande se skjuthål i byggnaderna från Revolutionens erövring av staden, och det är lätt att drömma sig bort och fantisera om hur Santa Clara såg ut för nästan 60 år sedan.

DAG 8 - 14: VARADERO

(145 km/90 miles – 2:00 timmars resa)

Vad passar bättre än att avsluta en rundresa i Kuba på en av världens bästa stränder? I Varadero är det avkoppling som står på schemat, och med det turkosblå havet som utsikt kan man lätt luta sig tillbaka i solstolen, och reflektera över de intryck och upplevelser som landet har erbjudit. Med endast en kort båttur från Varadero kan man också uppleva Cayo Blanco, här lyser sanden vit och paradiset är inte långt bort. Simma med delfiner, dricka drinkar och njuta är alla tre stora möjligheter för en härlig vistelse i Varadero.

Var uppmärksam på att rundresan är på egen hand.

PRISÖVERSIKT

VÅRSOMMARHÖSTVINTER
14 dagar14 dagar14 dagar14 dagar
från 21.195:-från 19.995:-från 20.995:-från 21.795:-

Priset är per person, och gäller för 2 vuxna och 2 barn (under 12 år) i samma rum.

Resans innehåll
Inkluderat
  • Flyg inkl. måltider och bagage
  • Medelklasshotell
Inte inkluderat
  • Reseförsäkring (kan tillköpas)
  • Avbeställningsförsäkring (kan tillköpas)
  • Resort fees (kan förekomma på vissa hotell)

Våra reseförslag

Beställ offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar
Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.