BESTÄLL OFFERT
08-12454845

Resor till Havanna

Den kubanska huvudstaden med den speciella atmosfären

Resor till Havanna

Förälska dig i Havanna

Havanna är en stad som ingen annan. Den kommer överraska dig och göra dig stormförtjust – om och om igen, och det gör staden unik. Den bjuder på en alldeles speciell atmosfär, stämning och kultur, som man inte hittar någon annanstans i världen.

De färgstarka husfasaderna, romdestillerierna, de cigarrullande gamla damer i gathörnen och den vänliga och öppna befolkningen gör Havanna till en vacker och oerhört speciell stad. Kuba är framtidens resmål, och en resa till Kuba – och Havanna – kommer belöna dig på många sätt. Vi utlovar en semesterupplevelse du aldrig kommer glömma.

Fakta om Havanna
  • Invånare: 2,1 miljoner
  • Valuta: Kubanska peso
  • Tidsskillnad: -6 timmar
  • Bästa restid: Hela året
  • Visum: Nej, upp till 90 dagar
  • Resevägledning från UD: Klicka här..
Det ska du uppleva i Havanna

Resor till Havanna, Kuba

Havanna

Här slår vågorna mot fästningen El Morro i hamnens inlopp, och i Jose Marti Park möts männen för att diskutera gårdagens baseballmatch. Du kan luta dig tillbaka på Hotel National, och njuta av en cuba libre med utsikt över den kubanska huvudstaden Havanna. I gathörnen säljs det hemgjord pizza, och om man tar med en egen flaska kan man få den fylld med guavajuice. Längre ner på gatan ringlar sig kön till matbutiken, där kubanerna hämtar sin matranson för den kommande månaden. Havanna bjuder på kulturella upplevelser bakom varje hörn, och ett varmt folk som njuter av livet.

Vedado – Det nya Havanna

I Vedado, den nya delen av Havanna, ligger stadens högsta byggnad: hotellet Habana Libre. Hotellets tjugotredje våning blev hem till revolutionens segrare när de intog staden, och det är också i Vedado du hinner Revolutionstorget. Här pryder slagorden Hasta La Victoria Siempre och Vas Bien Fidel torgets fasader, liksom två av revolutionens hjältar – Che Guevara och Camillo Cienfuegos. Torget är storslaget och kan rymma upp till en miljon människor. Här höll Fidel Castro många av sina karaktäristiska tal vid podiet framför statyn av nationalhjälten José Martí. Längs Vedados huvudgata Calle 23, La Rampa, hittar du överfulla bilar, turistbussar och cykeltaxis, som rör sig i riktning mot havet och Malecón Ave.

Habana Vieja – det gamle Havanna

Habana Vieja, eller gamla Havanna, är ett annorlunda distrikt som skiljer sig från resten av staden. Här är husen hela, gatorna är kullerstensbelagda, och det finns nästan inga bilar i sikte. Skillnaden beror på att Unesco har fått World Heritage List att restaurera nästan hela stadsdelen. Gamla Havanna präglas av sina gamla torg som bryter av de smala gatorna. Plaza Vieja är bäst bevarat med sina färgstarka fasader, Plaza del Armas bjuder på en livlig marknad, Plaza de San Franciscos ligger nära havet och vid Plaza de la Catedral hittar du en mäktig katedral. Längs med huvudgatan Obispo ligger butikerna tätt, och om du besöker Habana Vieja på en söndag kommer du mötas av dans, färger och musik i form av shower och artister på styltor.

Ernest Hemingway

I Ernest Hemingways fotspår

”Mina daiquiris på Floridita och min mojito på La Bodeguita” – så skrev den världsberömda författaren Ernest Hemingway på väggen på baren La Bodeguita del Medio. Orden går att läsa än idag. Hemingway tillbringade tjugo år av sitt liv på Kuba, och har kommit att bli en symbol för Havanna. På gamla Havannas huvudgata, Obispo, ligger hotellet Ambos Mundos, där han bodde sina första år i landet. Rum 511 var perfekt att skriva i, med utsikt över Habana Vieja och havet, och går idag att besöka. När Hemingway hade skrivit en hel dag tillbringade han ofta kvällen på någon av sina tidigare nämnda favoritbarer. Efter några år i gamla Havana köpte Ernest ett hus utanför staden, där han skrev många av sina böcker.

Väder i Havanna

Hitta din resa

Beställ en offert gratis och oförpliktigat
Personliga upplysningar
Bemärkningar

Så beställer du en resa med oss
USAs flow
Kontakta oss
Du får personlig resevägledning
Din resa bliver bokad
Du ska ut och resa

Fyll i kontaktformuläret ovan. Det gör inget om det saknas ett par detaljer – vi hjälper dig med resplanen! Du kan också ringa oss på tlf: 08 – 1245 4845

Hos USATours får du din egen resekonsult. Tillsammans går ni igenom dina önskningar och reder ut alla eventuella frågetecken, så att resan blir skräddarsydd efter dina behov och drömmar.

När din resa är precis så som du vill ha den bokar vi den och ansvarar för att alla detaljer är på plats så att allt är redo till er avresa. Nu kan du börja se fram emot semestern!

Så kommer dagen när det är dags att påbörja din drömsemester! USATours är med er hela vägen. Din personliga resekonsult är alltid redo att hjälpa till innan, under och efter din resa.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.